Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 01 10

Šarui krito į akis netenkinęs skaičius: „Pasigedau tikėjimo, kad galime laimėti“

„Kaip?!“ – šaukė ant savo auklėtinių Šarūnas Jasikevičius, kurio veidas užvirė nuo pykčio ir net keitė spalvą. „Kaip?!“ – ieškodamas prastos gynybos atsakymų, tūžo specialistas prieš ketvirtojo kėlinio pradžią, kai švieslentėje prie „Real“ pavadinimo jau degė 68. Kauno „Žalgiris“ linksmino Madrido publiką mažojo artisto Luko Lekavičiaus pasirodymu, bet Ispanijos karaliams tai tebuvo smagi pramoga pakeliui į „Real“ krepšininkų pergalę 88:82.

„Mes turim atiduoti vidutinio nuotolio žaidimą, ar tu tai supranti?!“ – Šarūnas Jasikevičius purtė galvą per ankstyvą minutės pertraukėlę antrojo kėlinio pradžioje, kai „Real“ du kartus iš eilės baudė „Žalgirį“ antrame aukšte.

Zachas LeDay bandė teisintis, bet amerikiečio pasiteisinimai neįtikino „Žalgirio“ trenerio.

Jam nepatiko ir Rudy Fernandezo spektaklis, po kurio „WiZink Center“ arenoje susirinkę žiūrovai plojo atsistoję iš vietų. „Žalgirio“ sirgalių armijos priešas vien per antrąjį kėlinį pelnė net 17 taškų ir parodė ekstraklasės žaidimą su metimais iš 9 metrų ir per rankas.

Tiesa, „Žalgiris“ atsivežė savo šoumeną. Lukas Lekavičius tyliai ramiai atsakė 16 taškų kėliniu ir vertė liūdnai tarti šią ilgą lietuvišką pavardę arenos pranešėją.

Tik net ir fantastiškas Luko pasirodymas puolime neapsaugojo nuo Šaro pamokslų prie šoninės linijos, kai žalgiriečių treneris nepatenkintas bandė išaiškinti komandai gynybos planą.

40 minučių tam neužteko. Bet lupti gavęs „Žalgiris“ pats skriaudė „Real“ kitoje aikštės pusėje. Taiklūs L.Lekavičiaus, Th.Walkupo ir KC Riverso metimai ilgai išlaikė „Žalgirį“ taškų lenktynėse. Tik „Real“ kirto finišo liniją pirmas.

„Žaidžiant gana neblogą krepšinį, aš pasigedau tikėjimo, kad mes čia tikrai galime laimėti.

Tas tikėjimas ir fizinio kontakto lygis nebuvo toks, koks Kaune pirmajame rate. Jeigu galvojame, kad per tokį krepšinį su tiek daug atakų ir tokiu greičiu padarome tik 17 baudų, tai čia per mažai. 17 baudų yra minimumas, ką gali padaryti prieš kiekvieną kėlinį.

Leidome jiems žaisti per daug lengvai. Rudy turėjo nuostabią pirmąją pusę, bet reikia žaisti kiečiau. Daug kur žinome, kur Madridas mus rizikuos, o mes žinome, kur juos atakuoti – visada labai panašiai vyksta šitos rungtynės.

Smagu, kad įžaidėjai ir kai kurie metikai nubaudė juos ir tai leido laikytis rungtynėse. Bet 17 baudų man labai krenta į akis. Ir šiaip, laukiam, laukiam savųjų...“ – rungtynes apibendrino Šarūnas Jasikevičius.

Kai kuriose situacijose atvažiavome pažiūrėti, kaip čia viskas bus. Negali pažiūrėti – turi išlošti.

– Ar buvo galima išvengti 17 Rudy Fernandezo taškų antrajame kėlinyje?

– Nežinau – ateini ir išsibauduoji. Jisai išbėga, įmeta vieną, antrą, o tu neleidi trečio, ketvirto ir penkto.

Jeigu Kaune nuėmėme jų tritaškius, tai čia to nepadarėme.

VIDEO: Šaras Madride pasigedo tikėjimo

– Itin rezultatyvūs buvo „Žalgirio“ gynėjai. Ar tokius skaičius diktavo „Real“ gynyba?

– Kiekviena užtvara buvo pasitinkama per apačią. Tai tebuvo vienas klausimas – gynėjai pataikys ar ne. Taip visada buvo su Madridu. Kažkiek supratome gynybinį planą, bet 17 baudų yra per mažai.

Reikia išimti juos, neleisti žaisti laisvai. Jeigu tokioms žvaigždėms duodi laisvai judėti ir žaisti, mes turime pripažinti – jie turi daugiau talento. Mes negalime leisti jiems taip žaisti. Turi būti pasiruošęs išsibauduoti.

Kai kuriose situacijose atvažiavome pažiūrėti, kaip čia viskas bus. Negali pažiūrėti – turi išlošti.

– Ko pritrūko mačo pabaigoje, kai varžovus jau buvote paviję iki 6 taškų?

– Jeigu teisingai atsimenu, turėjome gana laisvą tritaškį. Jis neįkrito ir tada sekė du susimaišymai su gynybomis, ką taikome. Mes užsigalvojome gynybose.

Jeigu Tavaresas gauna po krepšiu, tai tu jau tikrai žinai, kad jis įkals tą vinį. Nes čia tokie dėjimai jau nėra dėjimai – vinis konkretus.

– Kiek komanda kenčia dėl Landale'o gynybos baudos aikštelėje?

– Nemanau, kad labai daug. Nubaudė Mickey, nubaudė... Yra tų taškų. Yra, kad kenčiam. Iš kitos pusės, jis suteikia erdvės kitoje pusėje Walkupui, Riversui ir Lekavičiui. Čia yra tie pliusai ir minusai, bet Jockas dar kažkur irgi nesupranta, kada reikia padaryti tą baudą.

Jeigu Tavaresas gauna po krepšiu, tai tu jau tikrai žinai, kad jis įkals tą vinį. Nes čia tokie dėjimai jau nėra dėjimai – vinis konkretus. Bet tu gali prieš tai padaryti tą baudą. Kažkada jis ją padarys, bet dabar jam dar tik 24-eri.

– Be tų metimų, kuriuos pastaruoju metu labai gerai realizuoja Lukas Lekavičius, ar jis dar kažkaip keičiasi lyginant su sezono pradžia?

– Taip, taip – labai. Nenorėčiau, kad sustotų. Iš jo jaučiasi žymiai didesnė ramybė.

Net žiūrint į pralaimėtas rungtynes Panevėžyje, jis pabaigoje jau buvo pats pasiruošęs pralošti mačą, t.y. rodė lyderystę ir t.t. Bet dar reikia, dar reikia. Tačiau malonu dėl jo atkarpos. Kad tik nesustotų.

Jis paimtas kaip vienas tų, kuris pažįsta ir Eurolygą, ir sistemą. Tokie žmonės mums labai svarbūs, nes kitokių žaidėjų mes nelabai galime nusipirkti.

VIDEO: Madride įkaitęs Lukas: mane provokavo

– Ar matosi ramybė KC Riverso žaidime, lyginant su jo startu Kaune?

– Manau, kad taip. Kai atvažiuoji į naują komandą, nori iškart pasirodyti. Kažkas gal LKL paeina, bet Eurolygoje jie visi nori gerai žaisti. Dabar Eurolygoje jis truputį pataikė ir pasidarė ramesnis.

Ir šiaip, žaidimas jam sulėtėjo, nes jis supranta, kas iš jo norima, kur jis gali nubausti. Bet manau, kad jis gali žaisti dar geriau ir dar labiau gerinti kondiciją. Jam turime labai mažai priekaištų, nes jis stengiasi, dirba ir tikrai padeda. Su juo, kaip ir Milu, aikštė yra didesnė.

VIDEO: KC Riversas po pralaimėjimo įžvelgė ir pozityvo

– Ar komandai trūko didesnio Edgaro Ulanovo indėlio?

– Turime suprasti, kad iš jo pusės metimai buvo geri. Tik neįkrito. Turime sugrįžti prie tos pačios idėjos – kokio jis stiliaus žaidėjas. Jeigu šalia būtų kai kas kitas, dėl ko dabar negalime verkti, dėmesio būtų daugiau kitur, tai ir jis gautų daugiau pasireikšti.

Komanda yra dėlionė ir visi buvo paimti su idėja. Jeigu kažkurios idėjos nepasiteisino arba jų nėra dėl dalykų, kurių negalime kontroliuoti, kiti turi pasitempti.

Bet ne taip lengva.

VIDEO: E.Ulanovas Madride pasigedo lûžio akimirkos

– Gynyboje po krepšiu gražiai uždarėte Trey Thompkinsą, bet jis turėjo daugiau laisvės prie tritaškio linijos. Kas nepavyko su visa perimetro gynyba, kuri „Real“ leido įmesti 13 tritaškių?

– Tikrai ne toks buvo žaidimo planas. Thompkinsas įmetė 4 tritaškius ir įėjo į rungtynes su pirmu tolimu metimu, kuris visiškai prieštarauja mūsų taisyklėms.

Mūsų tikslas buvo atkirsti du įžaidėjus, kurie labai gerai organizuoja, bet nelabai gali mesti daug taškų. Todėl išėjo, kad kažkur rizikavome juos – jie pataikė, o dar įmetė Thompkinsas su Rudy. Iškart supranti, kad žaidimo planas kažkur neveikė, bet turime grįžti prie to, kad varžovas aukščiausio lygio ir jis tau irgi neleidžia kažko daryti.

Arba kaip tik padaro. Rudy su 17 pirmos pusės taškų buvo didžiulis X faktorius – reikia tą pripažinti. Dauguma tų metimų buvo nelabai lengvi.

– Puolime strigo LeDay. Ar nebuvo minčių išbandyti Martino Gebeno?

– Buvo, bet kai pradėjome su LeDay ir mums kažkur gerai išėjo gynyba, kai su visais keitėmės, tai po to mesti Gebeną į ugnį nebesinorėjo. Jei nesi jo išbandęs bent iki trečio kėlinio vidurio...

Zachas prametė daug laisvų ir logiškų metimų. Bet taip, paskui iš jo pusės sekė labai daug gynybinių klaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius