Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 16

Signalas iš Italijos – į vieną „Žalgirio“ lyderių vėl taikosi Milano klubas

Laisvuoju agentu vasarą tapsiąs vienas Kauno „Žalgirio“ lyderių Edgaras Ulanovas – kitų Eurolygos klubų radare. Įtakingas Italijos sporto dienraštis „Gazzetta dello Sport“ skelbia, kad Milano „Olimpia“ yra nusitaikiusi į 28-erių puolėją. Šią informaciją patvirtina ir 15min šaltiniai.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot „Gazzetta dello Sport“, E.Ulanovo žaidimo sugebėjimus itin vertina „Olimpia“ treneris Ettore Messina.

Remiantis straipsniu, lietuvis „Olimpia“ puolėjų grandyje užpildytų vietą šalia puolėjų Vladimiro Micovo ir Riccardo Moraschini.

Milano klubas vedė derybas su E.Ulanovu jau praėjusią vasarą, tačiau žalgirietis tuo metu turėjo kontraktą su Kauno klubu ir galėjo palikti Lietuvą tik su išpirka. Vis dėlto E.Ulanovas liko „Žalgiryje“, o E.Messina pasirinko kitą žalgirietį Aaroną White'ą, kuris Milane neužsibuvo ir dar sezono viduryje persikėlė į Tenerifę.

15min žiniomis, E.Ulanovo ir „Olimpia“ derybos buvo smarkiai įsibėgėjusios.

„Buvau ganėtinai arti išvykimo, – 15min žurnalistui Rokui Pakėnui prieš sezoną sakė E.Ulanovas. – Kažkiek tam ruošiausi, bet galbūt nebuvau tiek arti (išvykimo), kiek pats galvojau. Tokie dalykai vasarą yra neišvengiami. Ateina momentai, kai reikia rinktis. Ne pirmas ir ne paskutinis kartas. Bus dar visko.“

E.Ulanovas kartu su Zachu LeDay yra daugiausia uždirbantis žalgirietis. Jo metinė alga pastarąjį sezoną turėjo siekti apie 550 tūkst. eurų.

15min žiniomis, „Žalgiris“ būtų linkęs išsaugoti puolėją, tačiau dėl koronakrizės Kauno klubui gali tekti gerokai mažinti finansinius pajėgumus, kurių gali neužtekti išlaikyti vieno geriausių savo žaidėjų.

E.Ulanovas žaidė savo rezultatyviausią sezoną Eurolygoje. Per 26 minutes jis rinko vid. 8,3 taško, 3,3 atkovoto kamuolio, po 2 rezultatyvius perdavimus ir 9,7 naudingumo balo.

Iki Eurolygos sezono sustabdymo E.Ulanovas turėjo puikią atkarpą. Per 8 mačų ruožą jis rinko vid. 11,8 taško ir 16,2 naudingumo balo.

Vasarį lietuvis padėjo „Žalgiriui“ iškovoti Karaliaus Mindaugo taurę ir vėl tapo finalo MVP.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas su drauge
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas su drauge

E.Ulanovo pozicijoje Milane rungtyniaujantis V.Micovas buvo ilgiausiai žaidžiantis „Olimpia“ krepšininkas (vid. 28 min.) ir rezultatyvumu nusileido Sergio Rodriguezui.

Tačiau 12,2 taško vidurkį su 41 proc. tritaškių pataikymu turėjusiam serbui balandžio 16-ąją kaip tik sukako 35-eri ir Italijos klubas gali mažinti jo minutes.

Iki Eurolygos pertraukos Milano klubas su „Žalgiriu“ ir dar keliomis ekipomis dalijosi 9-13 pozicijas.

„Olimpia“ yra viena finansiškai stabiliausių Eurolygos ekipų. Klubo šeimininkas Giorgio Armani teigė, kad koronakrizė Milano komandos smarkiai nepaveiks ir ji išlaikys panašų biudžetą, kaip ir šiemet. Pastarąjį sezoną jis siekė apie 30 milijonų eurų. Eurolygoje pagal finansinius pajėgumus „Olimpia“ pozicionuojama pirmajame penketuke šešetuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius