Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 01 11

Skambiai prisistatęs „Žalgirio“ naujokas: „Sieksime atkrintamųjų“

Isaiah Tayloras tik sekmadienį nutūpė Lietuvoje, po paros su savo nauja komanda išskrido į Italiją, o jau antradienio vakarą atliko vieną svarbiausių vaidmenų Kauno „Žalgiriui“ parbloškiant puikią atkarpą Eurolygoje žaidusį Bolonijos „Virtus“ klubą.
Isaiah Tayloras
Isaiah Tayloras / zalgiris.lt nuotr.

„Žalgirio“ gelbėjimosi ratu virtęs I.Tayloras dar prieš savaitę buvo atleistas iš Stambulo „Anadolu Efes“ klubo, kuriame trumpai pavadavo Shane'ą Larkiną, bet greitai sulaukė skambučio iš Pauliaus Motiejūno.

„Žalgirio“ vadovui iš Kalifornijos kilusio gynėjo prireikė, kai Achilo sausgyslės traumą patyrė Keenanas Evansas – Kauno klubo neabejotinas pirmosios sezono pusės lyderis.

Stambule tik po 10 minučių žaidęs ir vos po 2,6 taško rinkęs I.Tayloras buvo mestas į kovą jau pirmajame kėlinyje ir Lietuvos krepšinio gerbėjams prisistatė skambiai.

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras

Jau pirmąkart įžengęs ant parketo vos po kelių atakų amerikietis pasižymėjo dvitaškiu po prasiveržimo, o tikrą šou surengė ketvirtojo kėlinio pradžioje.

Iš viso 28-erių krepšininkas žaidė kiek daugiau nei 16 minučių, per kurias įmetė 10 taškų (4/8 dvit., 0/1 trit., 2/3 baud.), atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo, dusyk prasižengė, išprovokavo 3 pražangas ir surinko 6 naudingumo balus.

„Buvo smagu vien žaisti su naujais komandos draugais, naujoje komandoje, su naujais treneriais, – po rungtynių kalbėjo pats I.Tayloras. – Treneris manimi labai pasitikėjo lemiamu metu. Iškovojome labai svarbią ir kovingą pergalę. Pabaigoje padarėme keletą klaidų, bet taip jau nutinka.

Treneris neprašė iš manęs nieko ypatingo. Jei atvirai, net nežinojau, kiek žaisiu ir ar išvis žaisiu. Atvykau į komandą tik prieš dvi dienas, tad pamažu mokausi derinius. Daugelio jų dar nežinau, tad bandžiau mokytis rungtynių metu. Man šios rungtynės buvo puiki patirtis ir pamoka.“

Nors tai buvo pirmas jo mačas su „Žalgirio“ marškinėliais, o komandą I.Tayloras papildė tik prieš kelias dienas, visą ketvirtąjį kėlinį amerikietis rungtyniavo be keitimų.

„Nežaidžiau tiek ilgai visą šį sezoną, – juokėsi amerikietis. – Buvo labai smagu, kad gavau galimybę parodyti savo įgūdžius, savo pasitikėjimą.“

Už tą pasitikėjimą I.Tayloras atsidėkojo fantastiškai. Jis keturis kartus iš eilės veržėsi link krepšio ketvirto kėlinio pradžioje ir per tą atkarpą pelnė 5 taškus.

Jie buvo gyvybiškai svarbūs „Žalgiriui“, kuris jau buvo iššvaistęs turėtą 14 taškų pranašumą ir po trijų kėlinių su „Virtus“ žengė koja kojon.

„Jis man nubraižė kelis iso derinius, – paklaustas, ką Kazys Maksvytis nurodė jam prieš ketvirtąjį kėlinį, sakė I.Tayloras. – Jis žino, kad aš taip žaidžiu – galiu apeiti gynėją, prasiveržti į baudos aikštelę, įtraukti kitus. Jis manimi pasitikėjo, o tas tikėjimas man labai daug reiškia.“

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras

Per trumpą savo laikotarpį „Anadolu Efes“ gretose I.Tayloras tik tris kartus žaidė ilgiau nei antradienio vakarą Bolonijoje, nors iš viso Stambule praleido daugiau nei du mėnesius. Ar tai nenustebino paties žaidėjo?

„Prieš rungtynes nesitikėjau nieko. Tiesiog vyliausi, kad per tas minutes, kurias gausiu, galėsiu padėti komandai. Treneris jau yra įskiepijęs šiai komandai kietą žaidimą, gynybą, kovą dėl kamuolių. Mūsų komanda – kietakakčiai, o aš bandau prie jos prisitaikyti“, – teigė I.Tayloras.

O ar sunku jam buvo apsiprasti naujoje komandoje vos per dvi su ja praleistas dienas, per kurias „Žalgiris“ spėjo surengti tik dvi treniruotes?

„Jei atvirai, nebuvo taip sudėtinga. Komandos draugai manimi pasitikėjo, leido man pasijusti patogiai. Nuo pirmo iki paskutinio vyruko – visi leido man pasitikėti savimi“, – sakė įžaidėjas.

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras ir Arnas Butkevičius
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras ir Arnas Butkevičius

Jis trumpam susimąstė išgirdęs klausimą, ką per pirmąsias dienas Kaune (ir Bolonijoje) suprato apie savo naująją komandą. O tada pareiškė:

„Turime identitetą. Niekas negali į mus žiūrėti pro pirštus. Esame į atkrintamąsias pretenduojanti komanda ir to sieksime šiame sezone“, – teigė I.Tayloras, iš karto užsirekomendavęs „Žalgirio“ sirgalių akyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius