Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 11

Slapukaujantis D.Ivanovičius – apie susistygavusį „Žalgirį“ ir spaudimą R.Giedraičiui

Pergalėmis Eurolygos sezoną pradėję Kauno „Žalgirio“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ klubai susikibs antrajame ture Nemuno saloje. Serbijos klubo strategas Duško Ivanovičius prieš išvyką į Lietuvą nenorėjo atskleisti į kelionę pasirinktų žaidėjų sąrašo.
Duško Ivanovičius
Duško Ivanovičius / Scanpix/Pedja Milosavljevic/SIPA nuotr.

Piniginę vasaros metu plačiai pravėrusi Belgrado „Crvena zvezda“ galingai pradėjo 2023–2024 metų sezoną.

Duško Ivanovičiaus klubas Eurolygos susitikime namuose 94:73 pervažiavo Vilerbano ASVEL, o Adrijos lygoje bendru 61 taško pranašumu sudaužė Aleksandrovaco „Igokea“ ir Liublianos „Cedevita Olimpija“ komandas.

„Kauno „Žalgiris“ jau daugybę metų yra komanda, prieš kurią varžovams būna labai sudėtinga žaisti, ypač kai rungtynės vyksta Lietuvoje. Jie žaidžia labai kietai, disciplinuotai ir su didele kantrybe. Ši komanda kartu žaidžia jau seniai ir yra puikiai susistygavusi. Mes žiūrėsime savęs ir bandysime pratęsti žaidimą, kurį demonstravome ligi šiol“, – prieš išvyką į Kauną sakė Belgrado ekipos vairininkas Duško Ivanovičius.

„Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ komandos susitiko ir pasiruošimo sezonui etape Kipre, kuomet pergalę 85:84 mačo pabaigoje iškovojo Kazio Maksvyčio vyrai.

D.Ivanovičius į praeitį nesigręžiojo, teigdamas, kad laukia visiškai kita istorija. Jis nenorėjo atskleisti ir to, kokią sudėtį jis ketina vežtis į Nemuno salą, kadangi Eurolygoje „Crvena zvezda“ yra užregistravusi net 20 krepšininkų.

Vienas jų – naudingiausias pirmojo mačo su ASVEL žaidėjas lietuvis Rokas Giedraitis.

„KK Crvena zvezda Meridianbet“ nuotr./Rokas Giedraitis (dešinėje)
„KK Crvena zvezda Meridianbet“ nuotr./Rokas Giedraitis (dešinėje)

Pirmuosius keturis tritaškius realizavęs 31-erių snaiperis per 28 minutes pelnė 20 taškų (2/4 dvit., 4/7 trit., 1/2 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

Kiek R.Giedraičio ryšys su Lietuvos krepšiniu gali padėti „Crvena zvezda“ komandai ruoštis penktadienio mūšiui Kaune prieš „Žalgirį“?

„Šiais laikais visi žino visus, o analizės būna paruoštos aukščiausiu lygiu. Labiausiai Rokas gali padėti sau, nes žaidžiant namuose lauks didžiulis spaudimas. Rokas yra nuostabus profesionalas, kuris kiekvienoje treniruotėje ir kiekvienose rungtynėse atsiduoda 100 proc. Tikiuosi, kad spaudimas R.Giedraičiui virs pozityviu dalyku“, – sakė D.Ivanovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius