Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 10 11

„Ryto“ sporto direktoriaus paieškos: kas taps Donato Zavacko įpėdiniu?

Jau kitą savaitę Vilniaus „Rytas“ pradės kovas naujajame FIBA Čempionų lygos sezone, bet šalia aikštelės nesigirdės skardaus ir visad arbitrus spaudžiančio sporto vadovo Donato Zavacko balsas. 15min portalas svarsto, kas galėtų tapti Zavo įpėdiniu sostinės klube.

„Pasiektas toks lygis, kad sunku bus atsispirti“, – 2021-ųjų metų sausį sakė į ugnį įmestas Vilniaus „Ryto“ naujasis klubo direktorius Donatas Zavackas, sirgaliams palinkėjęs kantrybės, kadangi situacija gali būti ir blogesnė.

Nors po beveik trejų metų sirgaliai Zavą išlydėjo vidurinio piršto gestu, nes šis peršoko į pagrindinio varžovo Vilniaus „Wolves“, siekiančio perimti sostinės krepšinio kontrolę, biurą, buvusio krepšininko indėlis į „Ryto“ rezultatus yra nenuginčijamas.

Vidinės nutekančios informacijos kranelį užsukęs ir nuo viešų skandalų komandą atribojęs D.Zavackas iš geriausių vietų stebėjo, kaip Giedrius Žibėnas, nepaisant tragiško sezono starto, išvedė „Rytą“ į „Betsafe-LKL“ finalą, o po metų – ir į pirmąjį šalies čempionų sostą po 12 metų pertraukos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Donatas Zavackas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Donatas Zavackas

Legendinis šalies krepšininkas Linas Kleiza 15min laidoje PIKENROLAS džiaugėsi Lietuvoje atsiradusia sporto vadybininkų rinka, nes iki tol apie panašaus pobūdžio perėjimus, ypač sezono metu, nesame girdėję. Tačiau netikėtas D.Zavacko posūkis įstūmė „Rytą“ į naujo sporto direktoriaus paieškų lauką.

D.Zavacko įpėdinio paieškos laikas gali išsitempti, kadangi dabar yra spalio mėnesio pradžia, komanda yra visiškai sukomplektuota ir sustyguota.

Sporto vadovo pareigas šešiskart šalies čempionai laikinai patikėjo G.Žibėno asistentui Georgios Dedasui.

Pasak 15min šaltinių, būtent šis graikas su skautu Matu Urbonu į biurą atnešdavo daugiausiai potencialių kandidatų į „Rytą“ pavardžių.

„Jie galvoja, kad galbūt turi laiko ir lauks, bet sporto direktoriaus pozicija yra svarbi. Jei mes liaupsiname D.Zavacką, kad jis sutvarkė „Rytą“, vadinasi, sporto direktoriaus reikia, – 15min laidoje PIKENROLAS dėstė Linas Kleiza. – Žinome, kad klube yra kažkas, kas mėgsta pataupyti pinigus ir šiuos darbus permesti asistentui Georgios Dedasui, bet darbas per dvi pozicijas neveikia. Jau ne kartą esame matę, kad dvigubi titulai klubuose nesuveikia nei Eurolygoje, nei NBA. Tu negali dirbti dviejų darbų.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas, Donatas Zavackas ir Linas Kleiza
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas, Donatas Zavackas ir Linas Kleiza

Kaip teigia 15min šaltiniai, paieškas pradėjusi „Ryto“ vadovybė nori žmogaus, kuris prisitaikytų prie sistemos. Revoliucionieriaus Vilniaus klubo biure nereikia, nes „Rytas “ir taip stovi ant tvirtų bėgių, tad kurso keitimas šį traukinį gali ir pristabdyti.

Kiek kitokią nuomonę šiuo klausimu turi L.Kleiza, kuris pats ėjo „Ryto“ sporto direktoriaus pareigas nuo 2017-ųjų iki 2020-ųjų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius