Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 23

Su pašaline problema kovojantis A.Gudaitis laukia kietų grumtynių su „Žalgirio“ lyderiu

Artūras Gudaitis svirduliavo šalia Milano „Olimpia“ treniruočių salės tai pirmyn, tai atgal. Italijos čempionų galiūno nesulaiko Eurolygos bokštai, bet ant žemės bando paguldyti gripas. Trumpiau prieš mūšį su „Žalgiriu“ sportavęs lietuvis laukia grumtynių su varžovų lyderiu ir jose ketina atiduoda visas jėgas. Kaip ir visada.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Olimpia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Milanas

A.Gudaičiui dabar būtų geriausia gulėti lovoje ir ilsėtis, bet vidurio puolėjas nori kuo greičiau pasiruošti mūšiui prieš buvusią komandą.

Gripo simptomus jaučiantis vidurio puolėjas sunkiai prašnekėjo į Lietuvos žurnalistų kameras ir kiek svyruodamas vaikščiojo Milano „Mediolanum Forum“ arenos koridoriais.

Per 24 valandas jis bandys tvirtai atsistoti ant kojų grumtynėms su vienu geriausių Eurolygos centrų, kuris pirmajame tarpusavio mūšyje nuskriaudė „Olimpia“ 27 taškais, 10 atkovotų kamuolių ir 35 naudingumo balais.

„Brandonas Daviesas yra labai talentingas žaidėjas. Vienas geriausių komandoje, komandos lyderis, – neabejojo A.Gudaitis. – Reikia jį stabdyti geriau nei darėme Kaune, nes tada jis buvo pagrindinis faktorius, kodėl žalgiriečiai laimėjo rungtynes.“

Abu šie vyrukai yra tarp dešimties naudingiausių Eurolygoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis ir Brandonas Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis ir Brandonas Daviesas

A.Gudaitis yra uola, kuri gali padėti Milanui neutralizuoti rezultatyviausią ir naudingiausią „Žalgirio“ žaidėją.

Pats „Olimpia“ centras su 13,2 taško, 7,5 atkovoto kamuolio ir 19,9 naudingumo balo vidurkiu patenka į aibę Eurolygos geriausiųjų dešimtukų.

Tik praėjusiame Eurolygos ture nutrūko įspūdinga A.Gudaičio 22 rungtynių serija, kai vidurio puolėjas nepalikdavo parketo neišgramdęs jame dviženklio naudingumo balų skaičiaus.

A.Gudaitis tapo stabiliu Milano žaidimo generolo Mike'o Jameso ginklanešiu. Pastarasis šiuo metu yra geriausias Eurolygoje su 20,2 taško ir 20,8 naudingumo balo vidurkiu.

„Manau, psichologija, – stabiliai efektyvų A.Gudaičio žaidimą bandė paaiškinti M.Kuzminskas. – Jis labai gerai pradėjo sezoną ir žino savo vaidmenį. Manau, jam čia ideali terpė tobulėti.

Mūsų pikenrolais paremta žaidimo sistema jam labai tinkama: stato užtvarą, pats leidžiasi ir gauna kamuolį, arba atkovoja kamuolį puolime.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: istorinis amerikiečių indėlis į „Žalgirio“ pergales ir kovingasis lietuvis (1/4)

Ilgalaikį kontraktą su „Olimpia“ turintį vidurio puolėją pastebi ir Eurolygos vadovai.

Jie išrinko A.Gudaitį tarp keturių geriausių turnyre dėl kamuolių kovojančių krepšininkų.

A.Gudaitis džiaugiasi, kad jį įvertina, bet pernelyg to nesureikšmina.

Kaip ir NBA atstovų dėmesio. Milane jį nuolat stebi „Cleveland Cavaliers“ atstovai, kurie ateityje gali pakviesti centrą į stipriausią krepšinio lygą.

„Mintyse visada yra svajonės ir tikslai. Taip ir dirbi ties tais tikslais. Tai ir aš ne išimtis. Dirbu ir svajoju“, – šyptelėjo A.Gudaitis.

A.Gudaitis labiau mėgsta susitelkti svarbiausiems dalykams savo dienotvarkėje. Dabar tokie yra pergalė prieš Kauno „Žalgirį“.

Jos link teks nueiti labai sunkų kelią. „Žalgiris“ yra daugiausiai po krepšiu varžovus atakuojanti Eurolygos komanda, todėl A.Gudaičiui nusimatė krūva darbo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis

„Pirmose rungtynėse jie mus baudė labai daug iš pikenpopo situacijų, nes gynėmės su pasaugojimais. Taip pat turėjo per daug antrųjų šansų.

Jaučiasi, kad jie bando daugiau žaisti po krepšiu. Jeigu trečias yra žemesnis – naudoja Ulanovą, ketvirtas silpnesnis – Jankūną. Jei lėtesnis penktas – Daviesą.

Tai yra normalu. Šaro filosofiją visi žinome. Jų krepšinis paremtas pradedant žaidimą po krepšiu ir, jeigu reikia, išmetant kamuolį prie perimetro.

Su „Žalgiriu“ laukia kieta kova po krepšiais. Reikia kautis ir žaisti.“

Ir patikėkite, gripo simptomai šio Milano žvėries nesulaikys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius