Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 22

Fantastika: Thomaso Walkupo metimas išplėšė „Žalgiriui“ neįtikėtiną pergalę!

Kauno „Žalgiris“ šventė itin svarbią pergalę Eurolygoje. Martino Schillerio vyrai daug vargo, bet galiausiai po nuostabaus spurto ir lemtingu tapusio Thomaso Walkupo dvitaškio 81:79 (26:20, 19:24, 18:16, 18:19) nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“ komandą, kuri – tiesioginė konkurentė lenktynėse dėl bilieto į atkrintamąsias.

Prieš rungtynes, per jų pertrauką ir po finalinės sirenos aktualiausių įvykių aptarimą galėjote žiūrėt 15min feisbuke transliuojamoje laidoje „Karštom pėdom“.

Susitikimą kauniečiai pradėjo puikiai – pataikė iš toli ir iškart šovė į priekį. Kiek vėliau užsikūrė ir „Olympiakos“ puolimo variklis, o tam daugiausiai įtakos turėjo Kostas Sloukas. Po pirmųjų 10-ties minučių žalgiriečiai pirmavo 26:20.

Po pasitarimo „Oly“ kiek suaktyvino gynybą ir „Žalgiriui“ kiek pasunkėjo gyvenimas kuriant atakas. Svečiai iš Pirėjo sugebėjo priartėti ir net į priekį vienu metu buvo išsiveržę.

Per pertrauką „Žalgiris“ pirmavo 45:44, bet apmąstymų M.Schillerio galvoje turėjo būti daug. Joffrey Lauvergne’as ir Augustine’as Rubitas turėjo po tris pražangas, gynyboje reikėjo užtaisyti skyles, o K.Sloukas buvo sunkiai stabdomas.

Trečiajame kėlinyje Pirėjo komandai pavyko kiek numušti rungtynių tempą, bet „Žalgiris“ surado lyderį puolime – Joffrey Lauvergne’as vertė taškus iš po krepšio sunkiu metu.

Vis dėlto rungtynių likimas sprendėsi ketvirtajame kėlinyje. Jo pradžioje „Žalgiris“ dar turėjo 7 taškų pranašumą (67:60), bet varžovai greitai priartėjo ir įtampa augo su kiekviena minute. Vassilis Spanoulis ir Georgios Printezis susmaigstė po keletą tritaškių kertiniu metu ir, likus žaisti tris minutes, „Oly“ jau pirmavo 79:72.

Bet tada „Žalgiris“ spurtavo neįtikėtinai, o vyšnia ant torto tapo Th.Walkupo perimtas kamuolys ir metimas, palikęs vos 0,8 sek. varžovams, kurie nebeišsigelbėjo.

VIDEO: Stebuklingas finišas: pergalę „Žalgiriui“ atnešęs Walkupo metimas

Didvyriu tapęs Th.Walkupas pelnė 5 taškus, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Rezultatyviausias komandoje buvo J.Lauvergne'as, pelnęs 21 tašką (9/12 dvit., 3/3 baud. met.), atkovojęs 7 kamuolius ir surinkęs net 27 naudingumo balus.

„Žalgiris“ pataikė 64 proc. dvitaškių (21/33) ir 42 proc. tritaškių (10/24). Kovą dėl kamuolių kauniečiai laimėjo 33:26, atliko ir daugiau rezultatyvių perdavimų – 21 prieš 16.

Ši pergalė buvo svarbi ir dėl situacijos turnyro lentelėje, mat prieš rungtynes „Žalgiris“ su „Olympiakos“ žengė koja kojon – turėjo po 11 pergalių ir 9 pralaimėjimus. Dabar žalgiriečiai (12/9) užima 6-ąją vietą turnyro lentelėje.

„Žalgiris“: J.Lauvergne'as 21 (9/12 dvit., 7 atk. kam., 6 išpr. praž., 27 naud. bal.),A.Milaknis 11 (3/5 trit.), A.Rubitas 10 (5 atk. kam.), R.Jokubaitis 8, N.Hayesas ir P.Jankūnas po 7, M.Grigonis 6 (0/1 dvit., 2/8 trit., 7 rez. perd., 6 išpr. praž., Th.Walkupas 5, L.Lekavičius 4, M.Gebenas 2.

„Olympiakos“: K.Sloukas (6 rez. perd., 6 kl.) ir G.Printezis po 16, S.Vezenkovas 11 (7 atk. kam.), V.Spanoulis 9, A.Harrisonas 8.

VIDEO: Lemiamas šturmas: ryžtinga ir pergalinga žalgiriečių atkarpa
„Žalgiris“ STATISTIKA „Olympiakos“
21/33 (64 proc.) Dvitaškių pataikymas 16/29 (55 proc.)
10/24 (42 proc.) Tritaškių pataikymas 12/31 (39 proc.)
9/9 (100 proc.) Baudų metimų pataikymas 11/14 (79 proc.)
33 Atkovoti kamuoliai 26
21 Rezultatyvūs perdavimai 16
5 Perimti kamuoliai 5
1 Blokuoti metimai 2
15 Klaidos 13
17 Pražangų skaičius 16

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“ 81:79 (26:20, 19:24, 18:16, 18:19)

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 81:79

Pabaiga. Viskas! Oho, kas čia nutiko! Pergalė!

Likus 0,8 sek. Th.Walkupas perėmė kamuolį ir pelnė dvitaškį! Kosmosas!

Likus 21 sek. J.Lauvergne'as! Prancūzas lygina rezultatą dėjimu!

Likus 25 sek. V.Spanoulis prametė iš toli.

Likus 1:09 min. Milas pataikė tritaškį! Puiku – 77:79.

Likus 1:50 min. J.Lauvergne'as po M.Grigonio perdavimo kala iš viršaus – 74:79.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Sveiki atvykę į 2011-uosius, kuriuose Vassilis Spanoulis ir Georgios Printezis lemiamais metimais stato pamatus savo komandos pergalei. Praėjusiame sakinyje tereikia pakeisti tik vieną skaičių.

38 min. M.Grigonis nepataikė laisvas iš toli, o J.Lauvergne'as – iš po krepšio. Kaina to bus didelė.

37 min. G.Printezis įkratė dar vieną tolimą metimą, V.Spanoulis pridėjo ir dar vieną! Veteranai baudžia skaudžiai, žalgiriečių atsilikimas didėja – 72:79.

36 min. V.Spanoulis pataikė iš toli ir kauniečiai jau atsilieka – 72:73.

35 min. Reikia, tai reikia. Marius Grigonis smeigė tritaškį. Deja, bet įsmeigė su sirena ir S.Vezenkovas – 70:70.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Leisti „Olympiakos“ būti taip arti – tai lyg kišti pirštus į ugnį. Šį sezoną „Olympiakos“ žaidė devynerias rungtynes, kuriose po keturių kėlinių skirtumas buvo 3 taškai arba mažiau (įskaitant ir rungtynes su pratęsimais), ir iš jų laimėjo septynerias. Tiesa, viena iš tų dviejų graikus trileryje palaužusių komandų buvo pats „Žalgiris“ sezono atidarymo mače.

34 min. M.Grigonis suklydo. Lyderis kol kas užgesintas, bet jo indėlio labai reikėtų žalgiriečiams.

33 min. Ech, G.Printezis pataikė iš toli ir tai prastas ženklas „Žalgiriui“, kurio pranašumas jau ištirpo – 67:67.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Matosi, kad Georgios Bartzokas krepšinio nežaidžia jau beveik tris dešimtmečius – graikas nesureagavo į tiesiai jam į rankas skriejusį Luko Lekavičiaus perdavimą. Gerai, kad ir „Olympiakos“ neatsakė taškais paskutinėmis sekundėmis. Kiek suderinęs gynybinius veiksmus „Žalgiris“ žingsneliu priekyje.

31 min. P.Jankūnas sumetė baudas, A.Rubitas pridėjo nelengvą dvitaškį – 67:62.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 63:60

30 min. Na ką, trečias kėlinys į klausimus neatsakė.

28 min. K.Sloukas smeigė iš toli su M.Grigonio pražanga. Pranašumas sumažėjo – 61:58.

27 min. Jojo tampa „Žalgirio“ puolimo lyderiu šiandien! Keturi iš eilės jo taškai – 61:54.

25 min. J.Lauvergne'as gražiai apžaidė varžovą po krepšiu, o Milas pridėjo tritaškį – 57:52.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Martinas Schilleris per ilgąją pertrauką akcentavo gynybą, bet žalgiriečiams pro vieną ausį įėjo, pro kitą – išėjo. Georgios Printezis daro ką nori tiek prieš Nigelą Hayesą, tiek išsikeitęs prieš „Žalgirio“ mažiukus, o „Oly“ iš pirmų penkių metimų po pertraukos pataikė keturis. Reaguodamas austras kelia nuo suolo Pauliaus Jankūno patirtį.

24 min. M.Grigoniui pačiam susikurti progas sekasi labai sunkiai šiandien. Vos trys taškai lyderio sąskaitoje – 52:52.

23 min. Na, puolime viskas lyg ir klostosi neblogai, bet gynybos reikėtų patikimesnės – 52:50.

21 min. Neblogas būdas pradėti trečiąjį kėlinį. J.Lauvergne'as įkrovė su varžovo pražanga – 48:46.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Mariaus Grigonio sąskaitoje po dviejų kėlinių – vos 3 taškai, bet 14 naudingumo balų. „Žalgirio“ veidas turi jau 5 rezultatyvius perdavimus, 5 išprovokuotas pražangas, 2 perimtus kamuolius ir rodo, kaip galima duoti naudos komandai net sulaukiant tik elitiniams Eurolygos žaidėjams skiriamo dėmesio.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 45:44

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

„Olympiakos“ krepšininkai namuose nebuvo nuo pirmadienio, kai išvyko į Prancūziją žaisti nukeltų Eurolygos rungtynių prieš ASVEL. Gal G.Bartzoką jau traukia namų ilgesys ir noras paskubinti rungtynes, nes per pirmus du kėlinius graikas nepaprašė nė vienos minutės pertraukėlės, nors progų buvo ne viena.

19 min. A.Milaknis tritaškiu išlygino rezultatą – 43:43.

18 min. Pagaliau, graži „Žalgirio“ ataka ir du A.Rubito taškai. Nežinau, ar tuo patikėsite, bet V.Spanoulis pataikė tritaškį su A.Rubito pražanga. Tiesa, „Žalgiris“ jau atsilieka – 40:41.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Augustine'as Rubitas krato galvą – amerikietis gavo į veidą nuo tritaškį metusio Vassilio Spanoulio, bet arbitrai pražangą įžvelgė žalgiriečiui. Centrų pražangos tampa rimta bėda – po tris jau turi ir Joffrey Lauvergne'as, ir A.Rubitas, tad Martinas Schilleris šansą suteikė savo bendravardžiui Gebenui.

16 min. Na va, tereikėjo užsiminti ir „Oly“ per 24 sekundes nesugebėjo išmesti į krepšį.

15 min. „Žalgirio“ gynybinės užkardos braška vis labiau. Puolimas dar laikosi – 36:35.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Ar pamenate, kada „Žalgiris“ namų rungtynėse buvo ne žalias, o baltas? Socialiniuose tinkluose jau atsirado spėlionių, kad graikai labai bijo žalios spalvos, bet tikroji priežastis kita – „Olympiakos“ pasiprašė leidimo žaisti tamsiomis aprangomis, nes tik ant jų neturi vienos užsienio lažybų bendrovės, remiančios Pirėjo klubą, užrašo. Akiai neįprastas vaizdas, bet teks įprasti.

14 min. N.Hayesas irgi pataikė iš toli! Oho koks tritaškių vakarėlis Kaune – 36:31.

13 min. Ups, V.Spanoulio iš toli mestas kamuolys net nelietė lanko, A.Rubitas dar kartą tikslus – 33:25.

12 min. K.Sloukas smeigė jau trečią tritaškį, į kurį atsakymą, tiesa, tašku mažesnės vertės, atrado A.Rubitas – 31:25.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Rokas Jokubaitis tritaškių nebuvo pataikęs penkeriose rungtynėse iš eilės, bet šiandien taikliai sviedė jau dukart.

11 min. „Oly“ pradėjo sėkmingai antrąjį kėlinį, bet R.Jokubaitis pataikė jau antrą kartą iš trijų taškų zonos šiandien – 29:22.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 26:20

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Kostas Sloukas – gudrus lapinas. Ne tik Lukas Lekavičius matė, jog „Žalgiris“ neturi keturių komandinių pražangų – patyręs graikas tikėjosi lietuvio pražangos ir dar prieš ją suėmė kamuolį į abi rankas, išprovokuodamas tris baudų metimus. Gerai, kad logika nugalėjo aklą taisyklių traktavimą ir buvo atšaukta bent jau nesportinė pražanga.

10 min. R.Jokubaitis drąsiai veržėsi iki krepšio ir puikiai užbaigė ataką.

Nesportinė pražanga L.Lekavičiui?! Ar jūs juokaujat?! Taip, gynėjas prasižengė to norėdamas, bet net ir kamuolį juk bandė pasiekti Lukas!

Na, laimei, nugalėjo sveikas protas – pražanga pakeista į paprastą. Tiesa, K.Sloukas apdovanotas trimis baudos metimais.

Kėlinį L.Lekavičius užbaigė reidu per visą aikštę – 26:20.

9 min. Puikiai juda kamuolys „Žalgirio“ atakų metu. Šįkart centimetrais laisvės naudojosi R.Jokubaitis, pataikęs iš toli – 22:17.

8 min. Koks gudrus P.Jankūno veiksmas. Kapitoniškos krepšinio pamokos varžovui baigiasi dviem taikliais baudų metimais – 17:14.

6 min. Oi, koks sudėtingas A.Harrisono tritaškis paskutinę atakos laiko sekundę. J.Lauvergne'as pataikė iš po krepšio – 15:12.

5 min. Jankis! Vos pasirodęs aikštėje jis pataikė tritaškį iš kampo. Deja, jam atsakė K.Sloukas – 13:9.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Kai Paulius Jankūnas pataiko tritaškį, „Žalgiris“ laimi – taip šį sezoną nutiko jau dukart! Reikia tikėtis, kad trečias kapitono tritaškis kužda apie palankų rezultatą ir šiandien.

4 min. Dar trys taškai, šįkart smeigė Th.Walkupas – 10:3.

3 min. M.Grigonis turėjo keletą akimirkų prisitaikyti, bet snaiperiui to pakako, kad pataikytų iš toli. Iš vidutinio nuotolio pataikė J.Lauvergne'as – 7:3.

2 min. M.Grigonis po varžovo pražangos skaudokai griuvo ant parketo. Laimei, nesusižeidė. Rungtynių taškų sąskaitą atidarė A.Milaknis K.Sloukas smeigė tritaškį – 2:3.

1 min. Pirmos abiejų rungtynių atakos nebuvo sėkmingos.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Žalgiriečiai šį sezoną namuose žaidžia prasčiau (5-5), nei išvykose (6-4). Prie to galimai prisideda ir sirgalių „Žalgirio“ arenoje trūkumas, kurį su kiekvienomis rungtynėmis kauniečiai bando kompensuoti vis išradingiau. Jau antrame mače iš tribūnų žalgiriečius „stebi“ kartoniniai sirgaliai, o dabar prieš rungtynes krepšininkus įkvėpė ir sugrįžusi vikingų skanduotė.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Sveiki visi, krepšinio ir ne tik (?) sirgaliai. Panašu, kad prie pastarųjų galima priskirti ir „Žalgirio“ įžaidėją Thomasą Walkupą, į areną atvykusį su futbolo klubo „Kauno Žalgiris“ marškinėliais. Gal Thomasą pavasarį išvysime ir tribūnose per A lygos rungtynes?

Komandų starto penketai:

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas, Marius Grigonis, Artūras Milaknis, Nigelas Hayesas, Joffrey Lauvergne'as.

„Olympiakos“: Kostas Sloukas, Aaronas Harrisonas, Charlesas Jenkinsas, Livio Jeanas-Charlesas, Octaviusas Ellisas.

VIDEO: Kauno „Žalgirio“ trenerio dešinioji ranka, Arne Woltmannas – kas jis, tas aukštaūgis vokietis?
VIDEO: „urBONUSas“: „Ryto“ pertvarkos planas, „Žalgirio“ pamokos Rusijoje ir savigarbos klausimas
VIDEO: „urBONUSas“: Ž.Urbonas ir E.Skersis – Utenos krepšinio pasaka už nokauto „Rytui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius