Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 07

Trečias dublis: „Žalgiris“ – arti seno gero pažįstamo susigrąžinimo

Kauno „Žalgirio“ atakoms kitą sezoną gali vadovauti gerai pažįstamas veidas. 15min šaltinių teigimu, Kaune kitą sezoną gali rungtyniauti dusyk Lietuvos čempionų aprangą jau vilkėjęs Leo Westermannas.
Leo Westermannas
Leo Westermannas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

28-erių prancūzas dar turi sutartį su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“, bet katalonai ketina ją nutraukti.

15min šaltinių teigimu, „Barca“ pati sumokėtų dalį kompensacijos prancūzui, o likusią kontrakto dalį perimtų „Žalgiris“.

L.Westermannas Kaune greičiausiai pakeistų priešinga kryptimi žiūrintį Roką Jokubaitį, kuris siejamas su persikėlimu į Barseloną.

Apie apsikeitimą žaidėjais praneša ir kataloniškojo „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas. Jis pažymi, kad „Barcelona“ ir „Žalgirio“ derybos dėl L.Westermanno jau yra pažengusios į priekį.

Į Kauną įžaidėjas iš Prancūzijos vyktų jau trečią kartą karjeroje. Pirmąsyk „Žalgiryje“ jis žaidė 2016-2017 m. sezone, o dar sykį žalius marškinėlius apsivilko 2018-2019 m. sezone.

2016-ųjų vasarą Šarūno Jasikevičiaus kvietimą į Kauną priėmęs prancūzas „Žalgirio“ gretose Eurolygoje rinko po 8,2 taško ir atliko po 5,5 rezultatyvaus perdavimo, o po sėkmingo sezono užsitarnavo kvietimą į Maskvos CSKA.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Leo Westermannas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Leo Westermannas

Po metų grįžęs į Kauną Leo Eurolygoje turėjo 6,4 taško ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkius, o „Žalgiris“ tą sezoną pateko į Eurolygos ketvirtfinalį, kuriame 1-3 nusileido Stambulo „Fenerbahče“.

Būtent į Stambulą prancūzas iškeliavo 2019 m. gavęs Željko Obradovičiaus kvietimą ir ten praleido daugiau nei metus, o šio sezono viduryje perėjo į „Barcelona“.

Šį sezoną atstovaudamas dviem klubams L.Westermannas Eurolygoje sužaidė 24 rungtynes ir rinko po 3,5 taško bei 2 rezultatyvius perdavimus per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius