TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Varžovų pagyrų sulaukęs Andrea Trinchieri: „Kovėmės, bet K.Evansui trūko pagalbos“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri pasidžiaugė auklėtinių pademonstruotu kovingumu karštoje „Štark“ arenoje, bet liejo apmaudą dėl dar vieno puikų mačą sužaidusio Keenano Evanso. Jam 72:81 prieš Belgrado „Partizan“ pralaimėtose rungtynėse stigo komandos draugų pagalbos.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / zalgiris.lt nuotr.

Tai buvo ketvirtas Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimas Belgrado „Partizan“ komandai iš eilės, kai šis Serbijos klubas sugrįžo į Eurolygos turnyrą.

Nors pradžia blogų ženklų Andrea Trinchieri kariaunai nerodė.

Keenano Evanso tritaškių įžiebtas „Žalgiris“ jau ketvirtąją susitikimo minutę turėjo dviženklį pranašumą (15:4) prieš vėl aukštu penketu su Alenu Smailagičiumi trečioje pozicijoje startavusį „Partizan“.

Per pirmąsias dvi mačo minutes Dovydas Giedraitis net du kartus varžovų aikštelės pusėje apvogė Belgrado ekipos lyderį Keviną Punterį bei pelnė 4 lengvus taškus.

Pirmajame ketvirtyje šeimininkų gyvybę palaikė įspūdingą sezono atkarpą žaidžiantis turnyro debiutantas PJ Dozieras, pelnęs 15 (6 taiklūs metimai iš 7) iš pirmų 18 „Partizan“ taškų. Antrajame kėlinyje estafetę perėmė Zachas LeDay ir po dviejų ketvirčių „Žalgiris“ jau buvo atsiliekančiųjų vaidmenyje 43:45.

Po ilgosios pertraukos rungtynių tempas kiek nukrito, komandos ėmė gintis fiziškiau. Trečiajame kėlinyje „Žalgirį“ kovoje palaikė tolimi metimai – du įsmeigė dar vieną nuostabų mačą sužaidęs K.Evansas, po vieną – D.Giedraitis ir Brady Manekas.

Dar labiau „Žalgiris“ užklimpo lemiamoje rungtynių atkarpoje, kai per pirmąsias penkias ketvirtojo kėlinio minutes pelnė vos 2 taškus ir įkrito į dviženklį deficitą.

Išsikapanoti nesugebėjusi Kauno komanda per lemiamą ketvirtį pelnė vos 13 taškų, o susitikimą pralaimėjo 72:81.

„Aikštelėje yra ir antra komanda, kuri po ilgosios pertraukos žaidė labai gerai. Mes kovėmės, bet neradome žmonių, kurie šiek tiek padėtų K.Evansui (pelnė 25 taškus – aut. past.) puolime. Tai buvo labai sunkus mačas, bet tikiu, kad stengėmės. Kovėmės, bet nebuvome pakankamai geri, kad laimėtume“, – po dvikovos sakė A.Trinchieri.

Septintą kartą per tiek žaistų mačų A.Trinchieri įveikęs geriausiu visų laikų Europos treneriu tituluojamas Željko Obradovičius negailėjo komplimentų „Žalgirio“ vairininkui.

„Kiekvienas mačas Eurolygoje kainuoja daug streso. Mes įveikėme gerą komandą. „Žalgiris“ kontroliavo žaidimą. Andrea Trinchieri atlieka puikų darbą, bet mes radome būdą laimėti ir antroje mačo pusėje žaidėme labai gerai“, – sakė „Partizan“ vairininkas.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Željko Obradovičius su PJ Dozieru ir Franku Kaminsky
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Željko Obradovičius su PJ Dozieru ir Franku Kaminsky

„Partizan“ komandoje efektyviausiai žaidė pastaruoju metu slogią atkarpą fiksavęs Z.LeDay, kuris per beveik 29 minutes pelnė 21 tašką ir surinko 32 naudingumo balus.

Tai – šio sezono geriausias 29-erių amerikiečio rezultatas.

„Mes vėl mėgaujamės krepšiniu. Kaip ir dvikovoje Adrijos lygoje, mes vėl bėgame į greitas atakas, žaidžiame laisvai. Mes per daug aikštelėje negalvojome, gerai judinome kamuolį, rinkome taškus ir gynėmės. Kovėmės ir iškovojome pergalę, – po mačo kalbėjo buvęs žalgirietis. – Kažkokių strateginių stebuklų nebuvo. Mes turime kokybišką komandą, gerus žaidėjus, tad žaidėme laisvai ir greitai. Buvome tarsi žirgas be balno. Jei tęsime tokį žaidimą, įveikti galime bet ką Europoje.“

Po rungtynių Z.LeDay persimetė keliais žodžiais su „Žalgirio“ treneriu A.Trinchieri.

„Treneris paklausė, kaip laikosi mano nugara. Jis – puikus treneris. Jaučiuosi palaimintas galėdamas būti čia ir žaisti krepšinį. Džiaugiuosi, kad iškovojome pergalę“, – sakė „Partizan“ puolėjas iš JAV.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Perry Dozieras
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Perry Dozieras

Dar vieną puikų mačą sužaidė PJ Dozieras, kuris per beveik 28 minutes ant parketo įmetė 23 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus.

Per pastarąsias trejas rungtynes amerikietis fiksuoja vidutinį 26 efektyvumo balų rodiklį.

„Žinome, kad mūsų laukia sunkus tvarkaraštis, tad norėjome grįžti į pergalių kelią, – sakė PJ Dozieras. – Mes mėgstame išsikasti sau duobę, o vėliau ieškoti būdų, kaip iš jos išsikapanoti. Turime rodyti vienodą kovingumo lygį visos dvikovos metu. Nenorime, kad tai taptų tendencija, bet džiaugiuosi, kad iškovojome pergalę, nes visada kaunamės iki paskutinio arbitrų švilpuko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius