Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 31

Vokietijos žiniasklaida po mačo Kaune: skaudus ALBA „apiplėšimas“ ir liaupsės jaunajam žalgiriečiui

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą laimėjo išgyvenimo mūšį ir pagaliau ištrūko iš pralaimėjimų virtinės, tačiau sužibusias viltis vis dar kabintis į atkrintamąsias tuoj pat užpūtė puikų mačą Atėnuose sužaidusi Vitorijos „Baskonia“. Kaune pralaimėjusių Berlyno ALBA krepšininkų Vokietijos žiniasklaida pernelyg netarkavo, bet pripažino, kad antrąją mačo pusę „albatrosai“ privalėjo sužaisti geriau.

„ALBA Kaune nuvylė“, – iškalbingai skelbia „Berliner Morgenpost“ antraštė.

Dienraštis rašo, kad Vokietijos sostinės komanda sužaidė labai stiprų pirmą kėlinį, tačiau vėliau išsikvėpė ir skaudžiai nusvilo.

„Labai prasta antra rungtynių pusė virto visišku ALBA komandos apiplėšimu ir apie dvyliktą pergalę Eurolygoje beliko tik svajoti. „Žalgiris“ tik 26-ąją minutę pirmą kartą išsiveržė į priekį, bet į įsibėgėjusių kauniečių spurtą „albatrosai“ atsakyti jau nespėjo. 36-ąją minutę skirtumas net buvo išaugęs iki 21 taško, tad Kaunas mačą baigė ramiai ir be didesnio pasipriešinimo“, – mačo eigą glaustai aprašo „Berliner Morgenpost“.

Vokiečiai pažymi, kad neblogą pasirodymą Kaune surengė po sekmadienį patirtos traumos atsigavęs ir 16 taškų pelnęs Peytonas Siva. O iš kauniečių ekipos Vokietijos žiniasklaida išskyrė jaunąjį Karolį Lukošiūną.

„Jaunasis žalgirietis prieš ALBA pataikė tiek tritaškių, kiek buvo įmetęs per visą šį Eurolygos sezoną“, – stebisi „Berliner Morgenpost“.

Priminsime, kad K.Lukošiūnas antradienį įleido visus keturis savo tolimus metimus.

Karolis Lukošiūnas
Karolis Lukošiūnas

Panašiomis nuotaikomis mačą Kaune nušviečia ir „Kicker“.

„Tai buvo dviejų visiškai skirtingų pusių rungtynės. Dvikovos pradžioje Aito Garcia Reneseso komanda gerai gynėsi ir nesunkiai rasdavo kelius link „Žalgirio“ krepšio, bet vėliau viskas pasikeitė“, – rašo „Kicker“.

Leidinys pažymi, kad Kaune vokiečiams trūko pėdos traumą patyrusio Maodo Lo. Tap pat išskyrė rungtynių pradžioje po krepšiais dominavusį 221 cm milžiną Christo Koumadje ir 19 taškų pelniusį Marcusą Erikssoną.

„Švedas per pirmąsias 13 minučių sumetė 17 iš savo 19 taškų ir svečiai net pirmavo dviženkle persvara 51:41. Visgi po pertraukos rungtynių toną uždavė „Žalgiris“. Trečią kėlinį kauniečiai laimėjo 27:10 ir ALBA sugriuvo“, – rašo „Kicker“.

Abi žiniasklaidos priemonės pažymi, kad jei ALBA norės tikėtis geresnio rezultato kitame mače su „Valencia“, Berlyno ekipai pirmiausia reikia pagerinti gynybą.

ALBA patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės ir Eurolygoje žengia penkioliktoje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius