-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 07

„Žalgirio“ triumfo fone – atviri ir savikritiški prancūzo žodžiai

Kai operatoriai ir žurnalistai susigrūdo prie ankštos „Žalgirio“ rūbinės „Fernando Buesa“ arenoje, žalgiriečiai ėmė dangstytis rankšluosčiais. Toje mažutėje patalpėlėje aidėjo garsus juokas. Legionieriai demonstravo nebūtinai gražius, bet lietuviams žinomus žodžius. Augusto Lima staipėsi su rankšluosčiu. Artūras Milaknis griovė visus jo kelyje nuo suoliuko iki dušo pasitaikiusius „interviu“, o Antanas Kavaliauskas tik ir ieškojo progos, kaip iškrėsti kokį pokštą. Šventė lyg tapus čempionais.
Leo Westermannas
Leo Westermannas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiryje“ žaidžia daug puikių vyrukų, kurie dar ir geri krepšininkai. Visi mato tą mūsų gerą atmosferą, o ji virsta pergalėmis“, – kiek kukliau besidžiaugdamas pergale 24sek pasakojo prancūzas Leo Westermannas.

„Žalgiris“ sugadino „Baskonia“ reguliariojo sezono finišo šventę ir išskrido iš ramios Vitorijos su pergale lagaminuose 84:79.

Šis pralaimėjimas baskams gali reikšti akistatą su Maskvos CSKA ketvirtfinalyje. O žalgiriečiai atvažiavo kautis žinodami, kad kitos Eurolygos rungtynės laukia spalio mėnesį.

Ir išvyko besilinksmindami.

„Dėl pergalės žaidžiame kiekvieną vakarą. Visą sezoną žaidžiame prieš geresnes komandas. Prieš jas tiesiog turime būti geresni, energingesni, labiau susitelkę. Kad ir kokios rungtynės, turime turėti tokį mentalitetą“, – pasakojo L.Westermannas, kuriam nereikėjo ir to Šaro skiepo, kuriuo paskiepyti žalgiriečiai norėtų perkąsti gerkles Europos galingiesiems.

Aš noriu būti objektyvus. Geri metai reiškia patekti į atkrintamąsias. Atvažiavau čia patekti į atkrintamąsias.

Daugiausia komandoje – 32 minutes rungtyniavęs prancūzas pelnė 13 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Vos po kelių minučių Š.Jasikevičius prie rūbinės Lietuvos žurnalistams pasakys: „Aš tikrai noriu išskirti Leo, nes jo protas mūsų komandai yra viskas. Jis iš pusės žodžio supranta, ko nori treneris. Tai žaidėjas, kuris turi fantastinį krepšinio intelektą.“

Tas fantastinis krepšinio intelektas kalbėjo kiek kitaip nei likę žalgiriečiai rūbinėje. Savikritiškai.

„Tai geri metai, bet kontrastingi. Aš noriu būti objektyvus. Geri metai reiškia patekti į atkrintamąsias. Atvažiavau čia patekti į atkrintamąsias. Buvome arti“, – surimtėjęs 24sek kalbėjo L.Westermannas.

Bet jis pritaria bendražygiams – šis sezonas subrandino „Žalgirį“. Padėtas geras pamatas kitam Eurolygos sezonui. Tik svarbiausia, kad tas subrandintas branduolys neišsiskaldytų vasarą atėjus pasiūlymams iš Europos turtingųjų.

VIDEO: „Eurolygos diena“ – išskirtinis Šarūno Jasikevičiaus interviu apie sezoną ir galimybes likti „Žalgiryje“

„Sezono vertinimas – pozityvus. Žengėme į priekį. Šį sezoną buvo daug gerų dalykų.

Manau, kad patobulėjome kaip komanda. Ir mes visi patobulėjome kaip žaidėjai. Mūsų jauniems žaidėjams šie metai atnešė daug patirties ir naudos kitam sezonui“, – ramiai mintis dėstė Paulius Jankūnas, iš -3 naudingumo balų prieš ketvirtąjį kėlinį finišavęs su 10-imt kritiniu metu. Kapitoniškai.

„Komanda įgijo daug patirties. Ypač jauni vyrukai, kurie dar nežaidė Eurolygoje“, – pridūrė L.Westermannas, kuris jaunas ne pagal savo žaidimą – dar tėra 24-erių.

Lino Žemgulio nuotr./Brockas Motumas ir Edgaras Ulanovas
Lino Žemgulio nuotr./Brockas Motumas ir Edgaras Ulanovas

„Pasakysiu taip – man asmeniškai sezonas buvo smagus ir įsimintinas, – prisipažino E.Ulanovas. – Mūsų kolektyvas šiemet geras. Kartu laimėdavome ir pralaimėdavome. Gaila, kad kažkiek pritrūko, bet pozityvių dalykų daugiau.

Pritrūko stabilumo.

Visos komandos, kurios išėjo į ketvirtfinalį, buvo stabilesnės nei mes. Aplošdavome pirmojo aštuoneto komandas, o pralaimėdavome lentelės apačios komandoms. Tas trūkstamas žingsnelis iki aštuoneto ir buvo stabilumas.“

Pamoka suprasta. E.Ulanovas ir kiti jaunesni žalgiriečiai turi laiko ją išmokti iki spalio.

VIDEO: Žalgiriečių komentarai po paskutinių "Žalgirio" sezono rungtynių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius