Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 03

„Žalgirio“ žaidimą apibendrinęs E.Ulanovas turi prastą žinią dėl Lietuvos rinktinės

Po paskutinio Kauno „Žalgirio“ mačo Eurolygoje šį sezoną kapitonas Edgaras Ulanovas kalbėjo ne tik apie rungtynes su „Barcelona“, bet ir užsiminė apie savo mintis dėl Lietuvos rinktinės vasarą.

Pralaimėjus trečią ketvirtfinalio kovą Barselonos krepšininkams Kauno „Žalgirio“ persirengimo kambarys atrodė niūrus.

Laiko buvo praėję per mažai, kad pamirštum 66:77 pralaimėtą paskutinį mačą, tikrai ne patį gražiausią šį sezoną.

Bet gerų rungtynių buvo daugiau.

Iš viso 19 pergalių, tarp kurių būta prieš tą pačią „Barcelona“, Madrido „Real“, „Maccabi“, „Fenerbahče“.

Patirta 18 nesėkmių, kurių trys pastarosios atėjo ketvirtfinalio kovoje prieš vieną Eurolygos favoričių Barselonos komandą, kuri trečius metus iš eilės su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje įžengė į finalo ketvertą ir dar sugrįš į Kauną kovai dėl titulo gegužės 19-21 d.

„Žalgirio“ sezonas atrodė sugrius, kai sausio pradžioje rezultatyviausiam komandos žaidėjui Keenanui Evansui trūko Achilo sausgyslė, bet komanda išlaikė kovingumą, o gal net palypėjo į aukštesnį kovos lygį.

Nuo 1999 metų trečią kartą į Eurolygos atkrintamąsias iškopęs „Žalgiris“ gali didžiuotis sezonu, per kurį sklidinai 15 tūkst. vietų areną pildę sirgaliai išvydo daug širdį aikštėje palikti galinčių žalgiriečių.

Vienas tokių – Edgaras Ulanovas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ 31 metų kapitonas žaidė naudingiausiai komandoje, jei neskaičiuotume Keenano Evanso, rinkęs po 11,7 efektyvumo balo ir vedęs paskui save komandą ne į vieną pergalę.

Ir trečiadienį E.Ulanovas pradėjo rungtynes mažiausiai pasimetęs iš starto penketo žaidėjų.

„Turiu tik vieną Ulanovą“, – per minutės pertraukėlę rėkė Kazys Maksvytis, kai rezultatas buvo 3:13, o treneris norėjo sukrutinti kitus keturis kovai.

Nors tai nebuvo sėkmingas mačas nei E.Ulanovui, nei kitiems „Žalgirio“ lyderiams, kapitono penki taškai per ketvirtą kėlinį vėl išjudino 15,2 tūkst. sirgalių minią ir privertė Š.Jasikevičių prašyti minutės pertraukėlės, kai Kauno komanda nukirpo svečių persvarą nuo 16 iki 6 taškų.

Tačiau galiausiai Kauno komanda buvo priversta užleisti kelią Barselonos krepšininkams į finalo ketvertą.

Nors buvo rezultatyviausias (13 taškų) ir naudingiausias (14 balų) šeimininkų žaidėjas tą vakarą, o E.Ulanovas panarinta galva pasitiko žurnalistus.

– Edgarai, ko pritrūko labiausiai, kad „Žalgiriui“ mačas susiklostytų palankiau?

– Pirmiausia manau, kad prie tokios atmosferos per daug prametėme iš po krepšio tokių metimų, kuriuos įprastai pataikome.

Labai pritrūko patirties, ramybės, užtikrintumo. „Barcelona“ tos patirties turi daugiau. Ilgoje trasoje, prie tokio klampaus žaidimo, jie atrado momentus, kai galėjo pabėgti, ypač tritaškiais. Jų ilgas suolas, Mike'as Tobey įmetė tritaškius, o mums trūko užtikrintumo pabaigiant atakas. „Barcelona“ pelnytai laimėjo, palinkėsime jai sėkmės.

– Kiek nepasiteisino rizikos prieš metikus, prieš T.Satoransky, o taip pat prieš J.Vesely?

– Nežinau. Kad Satoransky taip, bet Tobey ir Abrineso tritaškiai buvo mūsų klaidos. Kur rizikavome, nebuvo daug praleistų taškų, daugiau klaidų buvo kitų. Dabar sunku kalbėti, jaučiasi nusiminimas.

– Kaip vertinate visą „Žalgirio“ sezoną, prieš kurį beveik niekas nematė komandos Top-8?

– Turbūt tai suprasime rytoj. Dabar tiek emocijų verda galvoje, kiek galima buvo geriau padaryti. Jei būtume labiau užtikrinti, galėjome duoti geresnę kovą šiandien. Sunku apibendrinti bendrai visą vaizdą. Apibendrins kiti.

– Sezonas nesibaigia. Kaip pasitiksite LKL čempionatą?

– Tikslas – čempionų titulas. Antroji vieta – ne pasirinkimas mūsų komandai šiemet. Daug jėgų jau atiduota, norisi sezono pabaigoje pajausti gerą pabaigą. Liko kelerios reguliariojo sezono rungtynės, tam ir bus skirtas artimiausias dėmesys.

– Kokios mintys dėl Lietuvos rinktinės po sezono?

– Visos mintys apie LKL sezono pabaigą, bet daugiau šansų, kad ne.

– Kodėl?

– Asmeninės aplinkybės.

VIDEO: K.Maksvytis – po pralaimėjimo: „Aštuntokas žaidė prieš dešimtoką – esat mokykloje kovęsi prieš dešimtoką?“

– Kaip manote, kiek realu būtų surinkti tuos pačius „Žalgirio“ veidus ir kitą Eurolygos sezoną?

– Tai, ką padarėme šiemet, kiek daug gerų rungtynių sužaidėme, kiek prognozių paneigėme ir kiek gerų komandų nepateko į ketvirtfinalį...

Kitais metais nežinia, kas ir kaip susirinks. Žinau tik, kad mūsų sirgaliai nusipelnė atkrintamųjų varžybų. Ačiū jiems. Šiandien atmosfera buvo tiek fantastiška, kad net patys išsimušėme šiek tiek.

Norėtume kartoti ir kartoti tokias patirtis, bet tuo pačiu suprantame, kad tai yra velniškai sunku.

– Ką jums pačiam, kaip žaidėjui davė toks sezonas?

– Daug iššūkių, daug traumų, praradome K.Evansą, įvyko daug pasikeitimų, paties vaidmuo daug kartų keitėsi sezono eigoje. Pats sezoną vertinu pozityviai, daug kartų pavyko pasidžiaugti žaidimu, ko ir noriu prieš kiekvieną mačą. Eurolyga yra toks turnyras, kad jei gali mėgautis, tai nieko geriau ir nesugalvosi.

– Gerai susipažinote su „Barcelona“. Ar tai ji bus ryškiausia favoritė per Eurolygos finalo ketvertą?

– Žinoma, Lietuvoje ji sulauks daug palaikymo, bet nenurašykime ir kitų komandų, kurios galbūt atvyks su dideliais sirgalių būriais. Bet Eurolygos finalo ketvertas yra toks dalykas, kad lemia vienerios rungtynės. Bet, žinoma: su tokia patirtimi „Barca“ yra viena favoričių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius