-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 25

„Žalgiriui“ nusilenkęs Željko Obradovičius: „Jie turi didžiuotis savimi“

Željko Obradovičius laimingas. Jis dar kartą žengė į finalo ketvertą. Šįkart serbas nugalėjo savo buvusį žaidėją Šarūną Jasikevičių Kaune. Mieste, kuriame kuriamu palaikymu Željko taip stebėjosi po antradienio rungtynių.

Po antradienio rungtynių Ž.Obradovičius skundėsi, kad jo komanda nepataikė metimų ir turėjo taškus puolime kompensuoti gera gynyba. Ketvirtadienio vakaras buvo kitoks.

Per pirmąjį kėlinį „Fenerbahče“ sumetė net 12 metimų iš 14 (6/8 dvit., 6/6 trit.) ir tildė „Žalgirio“ areną, kuri buvo įspūdingai užsikūrusi prieš turkišką vakarėlį, prasidėjusį skambiai – 30:16.

Ali Muhammedas, skriaudęs žalgiriečius prieš beveik metus Eurolygos pusfinalyje, vėl dūrė vieną peilį po kito į kraujuojančią „Žalgirio“ gynybą. Vien per pirmą kėlinį jis suvertė 13 taškų, o finišavo su 25 taškais ir 32 naudingumo balais.

Gal tai atrodė kiek neįtikėtinai, bet „Žalgiris“ laikėsi. „Fenerbahče“ per pirmus du kėlinius prametė tik 6 (!) metimus, tačiau šeimininkai per didžiąją pertrauką atsiliko vos 41:49.

Trečiajame kėlinyje Željko pyko ant savo žaidėjų už gynybą, leidusią „Žalgiriui“ priartėti per 4 taškų atstumą, tačiau tada vėl užsikūrė turkų puolimas. Vienoje iš statiškų atakų Željko šūkavo ir mosavo rankomis, tačiau net ir niekur nevedęs išpuolis baigėsi Ericko Greeno tritaškiu per rankas.

Kita ataka. Kostas Sloukas liko prieš Brandoną Daviesą. Keli klaidinantys judesiai, atšokimas, metimas per rankas – trys taškai. Tokia „Fenerbahče“ buvo ketvirtadienį Kaune. Galutinis rezultatas – 99:82 Turkijos klubo naudai.

„Noriu pasveikinti „Žalgirį“ su dar vienu nuostabiu sezonu, ypač savo draugą Šarūną. Jie turi didžiuotis savimi, – kalbėjo Ž.Obradovičius. – Žmonės, sirgaliai supranta, kaip gerai jie žaidė šį sezoną. Dėl to nusipelnė tokių ovacijų rungtynių pabaigoje.

Žmonės, sirgaliai supranta, kaip gerai jie žaidė šį sezoną. Dėl to nusipelnė tokių ovacijų rungtynių pabaigoje

Noriu pasveikinti ir savo komandą. Mes sunkiai kovojome, kad vėl patektume į ketvertą, nors turėjome problemų komandos viduje, kaip iškritusių žaidėjų ne tik šiandien, bet ir visą sezoną. Jei esi gera komanda, turi reaguoti ir rasti, kaip tai kompensuoti. Noriu padėkoti žmonėms, kurie čia mus palaikė. Kur benuvykstame, ten yra mūsų sirgalių.

Rungtynės šiandien buvo kitokios nei prieš dvi dienas. Abi komandos daug geriau pataikė. Mes vėl buvome tokiuose procentuose, kokiuose buvome sezono metu. Gal jie buvo ir aukštesni.

Pradėjome mačą nuostabiai, daug geriau judėjo kamuolys, manau, dėl to nusipelnėme laimėti šias rungtynes.“

– Kas leido taip puikiai pradėti rungtynes? – paklausėme Željko Obradovičiaus.

– Bandėme prisitaikyti. Norėjome geriau judėti su kamuoliu ir toliau mėtyti. Prieš dvi dienas taip pat mėtėme, bet netaikliai. Jei pažiūrėsite į procentus... Ali Muhammedas – penki iš penkių tritaškiai. Tokios rungtynės. Daug geriau supratome, kaip žaisti puolime.

VIDEO: Paskutinė Šaro Eurolygos konferencija: kaltės jausmas, juokas ir situacijos vertinimas

– Ar tai buvo aukščiausio lygio „Fenerbahče“ puolimas?

– Tokie procentai? Žinoma. Ko labiausiai noriu prieš finalo ketvertą, tai turėti sveiką komandą, galimybę padirbėti su visais žaidėjais geros formos bent savaitę prieš ketvertą.

– Ar „Žalgiris“, kaip aštunta turnyro komanda, nuvedė „Fenerbahče“ iki limitų?

– Žinoma. Kaskart. Jie gera komanda, žino, kaip žaisti. Šaras puikiai valdo komandą kiekvienu momentu, yra labai aiški mintis. Jei nori juos nugalėti, turi žaisti labai gerai.

Šaras puikiai valdo komandą kiekvienu momentu, yra labai aiški mintis

– Tai bus penktas finalo ketvertas jums ir „Fenerbahče“ komandai. Ar tokie pasiekimai vis dar jus taip pat jaudina?

– Tai ypatinga. Turime grupę žmonių, kurie lieka daug metų kartu, toliau dirba kartu. Jie turi motyvacijos, o be jos gyvenime sunku. Ypač sporte. Turime tai tęsti.

VIDEO: L.Westermannas: didžiuouosi komanda, bet esu nusivylęs
VIDEO: M.Grigonis nusivylęs dėl ketvirtfinalio serijos
VIDEO: Edgaras Ulanovas: „Nenusipelnėme eiti į finalo ketvertą“
VIDEO: Thomas Walkupas: „Tai buvo neįtikėtina patirtis“
VIDEO: Željko Obradovičius po rungtynių gyrė Šarą: „Jis puikiai valdo komandą“
VIDEO: A.White’as: galėjome geriau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius