-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 11

Artūro Milaknio tritaškių liūtį sukėlė Jonas Kazlauskas

Patikimiausias Lietuvos rinktinės snaiperis Artūras Milaknis pirmąjį savo tritaškį nacionalinėje komandoje pateikė tik paskutinėse grupės rungtynėse. Iki mačo su čekais vos po 1 tašką per susitikimą rinkęs 29-erių kaunietis prabilo tada, kai to labiausiai reikėjo – pataikė 4 tritaškius, pelnė 13 taškų ir padėjo iškovoti pirmąją vietą D grupėje.

„Nieko netrūko. Tiesiog laukiau savo šanso kaip ir kiekvieneriose rungtynėse. Turi išlaukti reikiamo momento ir juo pasinaudoti. Gavau progą pirmosiose rungtynėse, ja nepasinaudojau. Kelerias rungtynes praleidau, bet treneris pasitikėjo, davė šansą ir jį išnaudojau“, – 24sek.lt savo tritaškių badą čempionato pradžioje paaiškino vyriausias rinktinės debiutantas.

A.Milakniui nauji ne tik rinktinės marškinėliai, bet ir čempionato specifika.

Su Kazanės UNICS sutartį sudaręs gynėjas įpratęs dar prieš porą valandų išeiti į aikštę atlikti metimų seriją, bet dėl įtempto čempionato grafiko lietuviai kartais pirmą kartą išbando lankus likus daugiausia valandai iki rungtynių pradžios.

„Stengiuosi ateiti į aikštę prieš dvi valandas, bet to čia padaryti neįmanoma. Laikas – per trumpas. Stengiuosi išsimesti kiek įmanoma daugiau metimų per tą laiko tarpą, kurį turiu.

Čia truputį skiriasi nuo klubo, kai į savo areną ateini tada, kada nori. O čia yra tvarkaraštis, paskirtas laikas ir turi prisiderinti“, – apie klubo ir rinktinės skirtumus pasakojo A.Milaknis.

Net ir prametęs visus tolimus metimus iki paskutinių grupės rungtynių, A.Milaknis nekeitė savo pasiruošimo mačui strategijos.

„Turiu savo pasiruošimo metodiką, todėl ruošiausi taip pat. Tiesiog laukiau savo šanso“, – teigė kantrus snaiperis.

Po pirmojo jo tolimo metimo A.Milaknis nesusitvardė ir užstaugęs stipriai sugniaužė kumštį. J.Kazlauskas įvertino taikliarankį.

Net kai šiam mačo pradžia nebuvo labai sėkminga, treneris laikė A.Milaknį aikštėje, kol galiausiai jis pratrūko taikliais tritaškiais.

Debiutantas su čekais žaidė 33 minutes. Jo tritaškių rinktinei reikės ir sekmadienį, kai Lietuva stos į žūtbūtinį aštuntfinalio mūšį su Gruzija (22 val.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius