Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 08

Aštrus konfliktas Eurolygoje: penki klubai pasiruošę kreiptis į teismą

Šiandien Eurolygos klubų-dalininkų atstovai rinksis į susitikimą, kuriame toliau spręs turnyro ateities klausimus. Bet prieš jį tarp klubų vadovų kilo konfliktas, praneša Katalonijos žiniasklaidos kanalas „Mundo Deportivo“.
Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“ krepšininkai
Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“ krepšininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Katalonų teigimu, penki Eurolygos ilgalaikes licencijas turintys klubai prieštarauja tam, kad ilgametis lygos vadovas Jordi Bertomeu būtų patrauktas iš savo pozicijos, o jo vietą užimtų Dejanas Bodiroga.

Tie penki klubai – iš Ispanijos ir Turkijos: „Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

Kaip teigiama „Mundo Deportivo“, šių komandų vadovai yra nusivylę komerciniais ir teisiniais principais, kuriais vadovaujantis bandoma keisti lygos vadovus. Be to, penkių su pokyčiais nesutinkančių klubų atstovai pabrėžia, kad permainos pastums Eurolygą, ypač per pastaruosius metus išaugusį turnyrą, į rizikingą situaciją verslo prasme.

Permainų nenorintys klubai tikina, kad pastovūs įtarimai ir kaltinimai lygos vadovams daro žalą ne tik jiems, bet ir visai organizacijai. Taip pat priduriama, kad J.Bertomeu patraukimą palaikantys klubai vilkina Vilerbano ASVEL ir Miuncheno „Bayern“ komandų įtraukimą į sprendimų priėmimo procesą.

Dėl šių priežasčių penki Eurolygos klubai neatmeta galimybės imtis teisinių veiksmų prieš likusius šešis klubus, kad apgintų savo ir visos lygos teises ir interesus.

Primename, kad likę šeši Eurolygos ilgalaikių licencijų turėtojai yra Kauno „Žalgiris“, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „OIympiakos“, Milano „Olimpia“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Maskvos CSKA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius