Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 18

„FIBA Europe“ vadas pripažino: teisėjų klaida Lietuvos rungtynėse jį šokiravo

Teisėjų klaida rungtynėse tarp Lietuvos ir Vokietijos rinktinių šokiravo net ir patį „FIBA Europe“ vadovą.
Kamilis Novakas
Kamilis Novakas / Scanpix/Vid Ponikvar / Sportida/SIPA nuotr.

Paskutinę „EuroBasket 2022“ turnyro dieną surengtoje spaudos konferencijoje „FIBA Europe“ prezidentas Kamilis Novakas pripažino, kad buvo nustebintas incidento grupių etapo susitikime tarp lietuvių ir vokiečių.

Kelno „Lanxess“ arenoje vykusiame susitikime arbitrai užfiksavo techninę pražangą vokiečių strategui Gordonui Herbertui, bet nedavė lietuviams mesti baudos metimo.

Galiausiai, vokiečiai rungtynes laimėjo po dviejų pratęsimų 109:107, o Lietuvos rinktinė padavė protestą, kuris nebuvo patenkintas.

„Taip, klaidų pasitaiko, – apie teisėjus Europos čempionate kalbėjo K.Novakas. – Bet turiu pabrėžti, kad tai, kas nutiko Lietuvos ir Vokietijos rungtynėse, neturėtų įvykti. Ten nutiko klaidų grandinė, kurią būtų labai sunku pakartoti. Kai man apie tai pranešė, aš klausiau, kaip tai gali nutikti. Tai ne tik teisėjų, bet ir sekretoriato atsakomybė.“

Vis dėlto čekas bendru teisėjavimo lygiu, nepaisant didelio nusiskundimų skaičiaus, liko patenkintas. Jis kelis sykius pakartojo, kad skundų dėl arbitrų darbo nebuvo daugiau negu 2015 m. Europos pirmenybėse.

„Tikiu, kad tai užtraukė šešėlį ir pradėjo diskusiją apie teisėjus. Bet, pavyzdžiui, 2015 m. čempionate nusiskundimų dėl teisėjų nebuvo mažiau negu šiemet. Tai natūralu. Čempionatas, kuriame dalyvauja tiek žvaigždžių, sukėlė įtampą, bet nepasakyčiau, kad teisėjavimas buvo blogas“, – sakė K.Novakas.

Jis išskyrė tik du blogus momentus.

„Nutiko du labai blogi momentai: vienas Lietuvos ir Vokietijos mače ir mes dėl to labai atviri bei iš karto ėmėmės priemonių. O antras atvejis įvyko rungtynėse tarp Turkijos ir Sakartvelo Tbilisyje. Kitais atvejais tai niekuo nesiskyrė nuo ankstesnių turnyrų“, – tikino „FIBA Europe“ prezidentas.

K.Novakas dar pridūrė, kad kalbos dėl teisėjų klaidų šiemet yra garsesnės dėl socialinių tinklų įtakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius