Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 15

Besispardžiusius latvius nugalėję prancūzai – Europos čempionato pusfinalyje

Antrajame Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje čempionė Prancūzija 84:70 (21:25, 19:11, 16:7, 28:25) nugalėjo Latviją ir pusfinalyje susitiks su Ispanija. Baltijos kaimynai favoritams priešinosi du kėlinius.
Tony Parkeris
Tony Parkeris / „Scanpix“ nuotr.

Latviai puikiai pradėjo rungtynes ir sužaidus keturias minutes pirmavo 10:5. Prancūzams sunkiai sekėsi suspėti paskui puikiai pataikiusius Latvijos krepšininkus, o Tony Parkeris pirmajame kėlinyje nepelnė nė taško.

Prancūzai pabudo antrajame kėlinyje, kuriame jau žaidė daug užtikrinčiau ir išlygino jėgų pusiausvyrą. Po didžiosios pertraukos titulą ginantys prancūzai jau dominavo, įsižaidė T.Parkeris ir B.Diawas.

Latvija tarp aštuonių geriausių ekipų nebuvo patekusi nuo 2001 metų. Kelyje į šį etapą latviai patyrė du pralaimėjimus, prancūzai – nei vieno.​

Pusfinalyje prancūzų laukia akistata su ispanais. Latviai dar turės galimybę kovoti dėl septintos vietos ir kelialapio į atrankinį olimpinį turnyrą.

Prancūzija: T.Parkeris 18 (6 rez.perd.), B. Diaw 14, R. Gobertas 13, N. De Colo 11, J. Lauvergne 10.

Latvija: K. Janičenokas 16, J. Strelniekas 14, D. Bertanis 12, R. Freimanis 9.

Prancūzija – Latvija 84:70 (21:25, 19:11, 16:7, 28:25)

Latviai puikiai pradėjo rungtynes ir sužaidus keturias minutes pirmavo 10:5. Įpusėjus kėliniui prancūzai atsigavo, tačiau latviai neprarado taiklumo ir išlaikė minimalią persvarą 14:13. Likus žaisti dvi minutes latviai pirmavo 21:15 ir privertė prancūzus prašyti pasitarimo. Latviai iki kėlinio pabaigos sugebėjo išsaugoti keturių taškų pranašumą. Beje, Tony Parkeris per pirmąjį kėlinį nepelnė nė taško.

Antrajame kėlinyje prancūzai prabudo ir T.Parkeris pelnė pirmuosius taškus, tačiau latviai naudojosi šeimininkų klaidomis. Įpusėjus kėliniui latviai pirmavo 32:27. T.Parkeris užsivedė antroje kėlinio pusėje, pataikė tris metimus iš eilės ir išvedė prancūzus į priekį 38:36. Per pirmąją rungtynių dalį rezultatyviausias buvo K. Janičenokas, kuris pelnė 12 taškų.

Trečiajame kėlinyje prancūzai įsibėgėjo ir įgijo 12 taškų persvarą 52:40. Latviai per septynias minutes pelnė vos du taškus. Iš viso nuovargį pajutę latviai pelnė 7 taškus, o prancūzų lyderiai jau buvo įsijautę į žaidimą. T.Parkeris savo sąskaitoje turėjo 15, Borisas Diaw – 10 taškų.

Ketvirtajame kėlinyje prancūzai sukaupė užtikrintą pranašumą ir latviai pavyti Europos čempionų nesugebėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius