Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 14

Dainius Adomaitis: „Žaidėme gerai ir tokias rungtynes namuose turėjome laimėti“

Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po mesto rimto iššūkio Europos taurės starte galingajai Stambulo „Galatasaray“ ekipai (90:94), buvo patenkintas savo auklėtiniu kovingumu.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Vyrai šaunuoliai, kovojo išties gerai. Mano nuomone, tokias rungtynes namuose turėjome laimėti, nes žaidėme tikrai gerai. Ypač agresyviai, intensyviai kovojome puolime. Norėjome palaikyti tokį aukštą varžybų tempą, nes žinojome, kad priešininkų komanda realiai remiamasi aštuoniais žaidėjais. Visgi, varžovai yra labai aukšto meistriškumo ir kiekvieną mūsų klaidelę paversdavo taškais ar net bauda ir dviem taškais.

Mus trečiojo kėlinio pradžioje iš vėžių išmušė pagrindinio komandos įžaidėjo Danielio Ewingo patirta kirkšnies trauma. Nelengva kautis be pagrindinio įžaidėjo. Porą minučių buvome pasimetę, bet vyrus galiu pagirti, kad jie susiėmė ir kovojo iki galo. Dabar dar sunku pasakyti, ar rimta Danielio trauma, medikai atliks tyrimus ir pasakys daugiau“, – po rungtynių kalbėjo treneris.

Jis labai šiltai atsiliepė apie „Švyturio“ arenoje susirinkusius sirgalius ir čia tvorojančią puikią atmosferą.

„Tos emocijos, adrenalinas, kurį suteikia žiūrovai, žaidėjus stumia į priekį. Priešininkams tai labai kenkia, o mums – padeda. Sirgaliai – tai tarsi šeštasis žaidėjas aikštėje. Jie buvo nuostabūs, nuoširdus ačiū už tokį palaikymą“, – dėkojo D.Adomaitis.

A. Venskaus nuotr./Martynas Mažeika
A. Venskaus nuotr./Martynas Mažeika

„Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika buvo nusiminęs, kadangi pergalė prieš Turkijos žvaigždyną buvo pasiekiama ranka.

„Žinome, kad „Galatasaray“ tikslai – patys aukščiausi. Jie nori iškovoti Europos taurę ir sugrįžti į Eurolygą. Jie tikrai subūrė daug pajėgių žaidėjų, tačiau su jais kautis tikrai galima. Ir į Turkiją nevažiuosime nuleidę rankų ar iš anksto susitaikę su pralaimėjimu – reikia kovoti ir bandyti juos įveikti.

Šįkart mums pritrūko sėkmės, neįvykdėme trenerių suformuluoto uždavinio gynyboje susirinkti atšokusius kamuolius. Žinojome, su kuo žaidžiame, reikia su tokiomis komandomis kovoti visas 40 minučių. Be to, prametėme labai daug metimų. Jei nors pusę būtume pataikę to, ką prametėme, rezultatas, matyt, būtų buvęs kitoks“, – pralaimėjimo priežastis vardijo M.Mažeika.

Šįkart mums pritrūko sėkmės, neįvykdėme trenerių suformuluoto uždavinio gynyboje susirinkti atšokusius kamuolius. 

Prie „Galatasaray“ komandos vairo šiose rungtynėse stovėjo Agizeras Ulugas. Jis pavadavo ligoninėje dėl plaučių uždegimo gulintį Erginą Atamaną. 

„Noriu padėkoti abiejų komandų žaidėjams už puikią kovą iki pat mačo pabaigos. Tai buvo labai sunkios rungtynės. Mes jautėme įtampą ir nežinomybę iki pat rungtynių galo. „Neptūnas“ yra gera komanda ir ateityje jai pasiseks“, – mintimis dalijosi A.Ulugas.

Priminsime, kad „Neptūnas“ 2014 metais, kai rungtyniavo Eurolygoje, Klaipėdoje „Galatasaray“ ekipą nugalėjo rezultatu 82:72 ir už tai sulaukė labai daug pagyrų. Tuomet turkų gretose rungtyniavo ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Martynas Pocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius