Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

Eurolygos žvaigždžių apsuptyje R.Jokubaitis kuklumo neprarado: „Dar tik „kylanti žvaigždė“

Kostas Sloukas, Vasilije Micičius, o tarp jų – ir Rokas Jokubaitis įsitaisė ant Eurolygos apdovanojimų ceremonijos scenos. Trys šiame Eurolygos sezone žibėję įžaidėjai atsiėmė statulėles. Pavyzdžiui, serbui bei graikui tokios ceremonijos yra gana įprasta praktika, tačiau jaunasis Lietuvos talentas dar tik pratinasi prie prožektorių šviesos.

R.Jokubaitis ketvirtadienį pirmą kartą karjeroje žengs ant įkaitusio finalo ketverto parketo, bet prieš tai 21-erių lietuvis, pasipuošęs juodu kostiumu, lipo ant pakylos ir atsiėmė geriausio jaunojo žaidėjo prizą.

„Įspūdinga, įspūdinga. Dar neįsivaizduoju, kaip viskas vyksta, jaudulys yra, prakaitas muša“, – vos atsiėmęs apdovanojimą 15min sakė lietuvis.

VIDEO: Rokas Jokubaitis atsiėmė geriausio jaunojo žaidėjo prizą

Galiausiai su R.Jokubaičiu ant scenos sėdėjo sezono MVP statulėlę atsiėmęs komandos draugas Nikola Mirotičius, gražiausio epizodo autorius Kostas Sloukas, rezultatyviausias žaidėjas V.Micičius, sezono treneris Georgios Bartzokas ir simbolinio penketo krepšininkai: Shane‘as Larkinas, Walteris Tavaresas, ir Sasha Vezenkovas.

Kompanija nebloga.

Bet Rokas įrodė, kad to nusipelnė. Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis šį sezoną rinko po 7,2 taško, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 7,6 naudingumo balo. Pagal visus šiuos skaičius jis pirmavo tarp visų iki 22-ejų metų amžiaus Eurolygos žaidėjų.

R.Jokubaitis realizavo net 59,5 proc. tritaškių. Istorijoje yra tik vienas krepšininkas, tolimus metimus metęs 60 proc. taiklumu.

Su apdovanojimu rankose „Barcos“ gynėjas darbavosi ir pasibaigus ceremonijai. Penkis interviu iš eilės išdalino Rokas, o tarp jų dar pasiuntė virtualią žinutę sirgaliams.

„Senokai, senokai, – 15min paklaustas, kada paskutinįkart tiek kalbėjo su žiniasklaida, sakė R.Jokubaitis. – Bet tokia šventė, tai negaila padalinti.“

„Tai paskutiniai metai, kada galėjau laimėti. Pavyko. Praėjusiais buvo šansų, bet Garuba gerai sužaidė atkrintamosiose, o mes nepatekome. Prieš sezoną nebūčiau patikėjęs, kad pavyks.

Prizą reikia skirti visiems, kurie tikėjo: draugam, šeimai, visai Lietuvai. Pirmasis lietuvis vis tik tą padaręs. Gal dėl to emocijos ir užklupo“, – kalbėjo pirmą kartą į finalo ketvertą atvykęs R.Jokubaitis.

Vis dėlto ant laurų užmigti nesiruošia Lietuvos krepšinio talentas. Jam buvimas žvaigždžių spindesyje nebuvo įprastas, bet kiek dar kelio liko, kad kėdė ant scenos būtų paruošta dažniau R.Jokubaičiui?

„Čia labai daug... Su šituo prizu nereikia užsigyventi. Dar tik „kylanti žvaigždė“. Reikia, kad atsidurčiau toje kompanijoje, o iki to dar daug darbo“, – padebesiais neskraidė lietuvis.

Eurolygos MVP apdovanojimą atsiėmė Roko komandos draugas N.Mirotičius. Skirtingai nei dauguma kitų apdovanojimų, geriausias sezono žaidėjas buvo paskelbtas tik apdovanojimų ceremonijos metu.

Savo kalboje „Barcos“ lyderis minėjo Nicką Calathesą, kuris prašė nepamiršti jo kalboje, kuomet apdovanojimą Nikola atsiims. Galiausiai ekrane N.Mirotičių nustebino sveikinimas, kuriame ne tik šeimos nariai, bet ir futbolo žvaigždė Antoine‘as Griezmannas siuntė linkėjimus geriausiam sezono žaidėjui.

Kad būtent N.Mirotičius atsiims apdovanojimą, R.Jokubaitis beveik neabejojo.

„Nelabai nustebau, bet žiauriai smagu, kad komandos draugas buvo išrinktas. Dar ir metimų partneriai esame treniruočių pabaigoje. Tad metimų partneris – Eurolygos MVP. Jis tikrai nusipelnė, visą sezoną demonstruoti tokį krepšinį sugeba ne visi“, – kalbėjo R.Jokubaitis.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis Eurolygos finalo ketverto atidarymo ceremonijoje

Eurolygos pusfinalyje lietuviškoji „Barcelona“ susigrums su Madrido „Real“. Mačas vyks ketvirtadienį, 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius