Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 20

FIBA Čempionų lygos nugalėtojai gins titulą, turnyre padaugėjo ispanų

FIBA Čempionų lygoje kitą sezoną išvysime aštuonis nacionalinių čempionatų nugalėtojus, skelbia turnyro organizatoriai. Tarp dalyvių bus keturios komandos iš Ispanijos, tarp kurių ir praėjusį sezoną titulą laimėjusi Tenerifės „Iberostar“ su Mariumi Grigoniu.
Marius Grigonis
Marius Grigonis

Pirmajame turnyro sezone triumfavęs Mariaus Grigonio atstovaujamas Tenerifės „Iberostar“ klubas patvirtino, kad toliau žais šiame turnyre.

Iš viso turnyre bus keturios Ispanijos komandos. Prie vienintelių pernai turnyre dalyvavusių ispanų iš Tenerifės kitą sezoną prisijungs Mursijos UCAM, Madrido „Estudiantes“ ir Badalonos „Joventut“.

Bent po tris komandas Čempionų lygoje dalyvaus iš Italijos bei Graikijos čempionatų. Italijai čia atstovaus Venecijos „Umana“, Avelino „Sidigas“ bei Sasario „Dinamo“, o Graikijai – Atėnų klubai AEK ir „Aris“ bei Salonikų PAOK.

Likusios komandos dar nėra aiškios, be to, Čempionų lyga dar nėra pranešusi, kurie tiksliai klubai jau yra užtikrinti dėl dalyvavimo pagrindiniame turnyre, o kurie dar turės praeiti papildomą atrankos etapą.

Šį sezoną Čempionų lygoje iš viso dalyvaus 32 klubai, iš kurių 24 jau turi tiesioginius kelialapius. Likusios 8 komandos paaiškės po atrankos varžybų.

Dėl Lietuvos klubų dalyvavimo turnyre jau yra aišku. Klaipėdos „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“ gavo tiesioginius kelialapius į šį turnyrą., o Prienų-Birštono „Vytautas“ varžysis atrankoje.

Tiesiai į pagrindinį turnyrą turėtų patekti ir po 2-3 komandas iš Turkijos bei Prancūzijos, bent viena Latvijos komanda (antrą vietą užėmusi „Ventspils“).

Turnyro organizatoriai su džiaugsmu praneša apie 8 nacionalinių Europos lygų čempionų dalyvavimą. Didžioji jų dalis greičiausiai kovas pradės nuo papildomo atrankos turnyro.

Čempionų lygoje žais Misko „Cmoki“ (Baltarusijos čempionai), Nymburko ČEZ (Čekijos), Bakeno „Bears“ (Danijos), Groningeno „Donar“ (Nyderlandų), Zielona Guros „Stlemet“ (Lenkijos), Klužo „Napoca“ (Rumunijos), Ljublijanos „Olimpija“ (Slovėnijos) bei Nikosijos „Keravnos“ (Kipro). Pastaroji komanda bus turnyro debiutantė.

Tiesiai į pagrindinį turnyrą greičiausiai keliaus slovėnai, čekai ir lenkai, o likusios ekipos varžysis atrankoje.

Atrankos varžybos vyks rugsėjo 19 – spalio 2 dienomis, o reguliarusis sezonas prasidės Spalio 10-ąją ir truks iki 2018 metų vasario 7 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius