Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 02

Įspūdingai prisikėlusi „Barca“ su naudingiausiu R.Jokubaičiu pasiekė pirmą pergalę

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (1-1) buvo arti to, kad ACB lygos sezono starte patirtų antrą pralaimėjimą iš eilės, bet po ilgosios pertraukos susiėmę katalonai iškovojo įspūdingą pergalę.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / nuotr. „Barcelonos“ klubo

„Barca“ namuose 89:74 (17;23, 22:28, 26:7, 24:16) patiesė dviejų lietuvių atstovaujamą Vitorijos „Baskonia“ (1-1).

Nors pirmoji susitikimo dalis nieko gero nežadėjo. Baskai kur kas geriau sužaidė antro kėlinio pabaigą ir įpusėjus mačui pirmavo dviženkliu skirtumu – 51:39.

Situacija kardinaliai pasikeitė trečiame ketvirtyje. 9 taškais iš eilės jį pradėjo Alexas Abrinesas, netrukus prie jo prisijungė ir kiti žaidėjai, įskaitant ir 4 taškus pelniusį Roką Jokubaitį, o 10 minučių atkarpą net 26:7 laimėjusi „Barca“ prieš ketvirtą kėlinį jau turėjo pranašumą – 65:58.

Nestabdė arklių katalonai ir paskutiniame ketvirtyje. Jo pradžioje jie pelnė 12 taškų be atsako, o po R.Jokubaičio tritaškio ėmė triuškinti varžovus net 20 taškų skirtumu – 80:60.

Galiausiai, per keliolika minučių rungtynes aukštyn apvertę katalonai galėjo ramiai užbaigti rungtynes ir džiaugtis pirmąja pergale po to, kai pralaimėjo pirmąjį sezono susitikimą prieš Las Palmo „Gran Canaria“.

Antrąją rungtynių pusę prieš baskus „Barca“ laimėjo net 50:23.

Nugalėtojų gretose naudingiausiai žaidė R.Jokubaitis. Įžaidėjas per 18 minučių pelnė 11 taškų (1/4 dvit., 1/2 trit., 6/6 baud.), atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, vieną sykį prasižengė, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 17 naudingumo balų.

Pagal pastarąjį rodiklį komandoje Rokui prilygo tik Janas Vesely.

Baskų gretose Rokas Giedraitis žaidė beveik 25 minutes, per kurias įmetė 9 taškus (3/4 dvit., 1/4 trit.), atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, keturis sykius prasižengė ir surinko 8 naudingumo balus.

Tadas Sedekerskis atliko tik epizodinį vaidmenį – puolėjas per 6 minutes pelnė 2 taškus (2/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, po kartą prasižengė ir išprovokavo pražangą bei surinko 4 naudingumo balus.

Abi komandos jau ateinančią savaitę startuos Eurolygoje. „Barcelona“ namuose priims Pirėjo „Olympiakos“, o „Baskonia“ svečiuosis pas „Valencia“.

„Barcelona“: Janas Vesely 15, Alexas Abrinesas 13, Rokas Jokubaitis ir Sertacas Sanli po 11, Nicolas Laprovittola 10.

„Baskonia“: Darius Thompsonas 13, Stevenas Enochas 12, Vanja Marinkovičius ir Matthew Costello po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius