-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 19

Jonas Kazlauskas: „Vyrai jau daug iškovojo, todėl įtampa smarkiai nebeslėgs“

Jonas Kazlauskas Europos čempionato finalo išvakarėse kalbėjo gerokai prikimęs. Peršalęs treneris jau irgi jaučia nuovargį. Bet nuo liepos 20-osios kartu susibūrusiai nacionalinei komandai liko tiek nedaug – vos vienas mačas, todėl visos ligos ir sveikatos problemos paliktos nuošalyje. Su bilietu į Rio ir mažų mažiausiai sidabru kišenėje, Lietuvos krepšininkai sekmadienį kyla į paskutinę kovą dėl Europos čempionato aukso. Negailėdami jėgų ir sveikatos. Dėl Lietuvos.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Galvoju, kad vyrai jau daug iškovojo. Manau, kad ta psichologinė įtampa, nesvarbu, kad tai finalas ir labai norime, bet taip smarkiai nebeslėgs, kaip iki šiol. Manau, ir treneriams bus galimybė panaudoti vienu kitu žaidėju daugiau krūviui nuimti“, – žurnalistams sakė J.Kazlauskas. 

– Galite palyginti komandos psichologinį foną su situacija Slovėnijoje 2013-aisiais?

– Su prancūzais tada žaidėme antrą kartą. Pirmą kartą laimėjome grupės varžybose, o tokio pajėgumo komandą nugalėti antrą sykį yra sunku. Kažkur buvome nepasiruošę. Be to, jie tada labai gerai pataikė. Batumas mėtė iš ten, kur mažiausiai tikėjomės. Ten buvo daug tokių dalykų.

Stengiamės, analizuojame, kalbame, bandome išvengti kai kurių ispanų pusių. Kaip bus, atsakysiu po rungtynių.

Prancūzija yra labiau NBA tipo komanda. Ispanija – kiek kitokia, žaidžia tipišką, ispanišką greitą krepšinį: trumpi deriniai, labai aukšto lygio išpildytojai, mažai klaidų.

– Finišo tiesioji. Ar jau jaučiate nuovargį?

– Kaip ir visi – normaliai (Juokiasi). Negalvoji. 

– Ar sustabdyti Pau yra viena didžiausių užduočių?

– Vieną iš svarbesnių užduočių. Tai labai aukštos klasės žaidėjas. Ne visada ir NBA komandoms pasiseka jį sulaikyti, todėl bus nelengva.

– Ar galima leisti Gasoliui pelnyti taškų vidurkį ir tikėtis pergalės?

– Atsakysiu po rungtynių. Bet, be abejo, skaičiuojame, iš kur ir kaip jis tuos taškus pelno. Kai žaidžia pikenrolą ir greitai leidžiasi, ne visada įmanomas dvigubinimas. Ypač, kai tiek daug metikų ant perimetro, tai dvigubinimas gali nepasiteisinti. Yra daug dėlionių, iš kurių susidės rungtynės.

– Kas be Gasolio ispanų gretose dar kelia pavojų?

– Yra ir daugiau gerų žaidėjų. Jei galvosime tik apie Gasolį, bus neteisinga. Ispanai žaidžia greitai ir turime tai stabdyti. Jie turi gerų metikų. Jei leisime įsimėtyti, mums bus negerai. Mirotičius – daugiau perimetro žaidėjas, jei Reyesas – labiau viduje. Turėsime į tai reaguoti.

Aišku, Mantas pavargęs, bet nesako. Jis vienas lyderių, supranta savo vaidmenį ir sako, kad viskas tvarkoj. Nors žinau, kad... nėra visiškai taip. Bet niekas dabar apie nuovargį negalvoja.

Kaip ir su italais, turime nepamiršti apie savo taškus. Daug ką darėme teisingai, bet ne viskas išėjo su serbais. Turime sumanymų, kuriuos bandysime įgyvendinti. 

– Kiek svarbus ispanų poilsio dienos pranašumas?

– Kol emocijos yra pakankamai teigiamos, tas nuovargis ar ligos būna šone. Tik paskui viskas išlenda.

– Po pergalės prieš Serbiją sakėte, kad Mantas yra pervargęs. Kaip jis jaučiasi?

– Aišku, jis pavargęs, bet nesako. Jis vienas lyderių, supranta savo vaidmenį ir sako, kad viskas tvarkoj. Nors žinau, kad... nėra visiškai taip. Bet niekas dabar apie nuovargį negalvoja.

– Didelį vaidmenį vaidins psichologija. Kaip stengiatės paruošti žaidėjus kovai?

– Ta psichologija savo vaidmenį vaidina visą laiką. Negaliu pasakyti, kad gerai tvarkėmės iš pradžių. Tik Lilyje jau buvo geriau.

– Ar trenerį Scariolo sunku pergudrauti?

– Per daug sureikšminate trenerius. Aišku, geras treneris, treniravęs daug klubų, gerą rinktinę. Su juo ispanai vėl finale. Tai reiškia, kad jis geras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius