Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 15

Italai laukia 39-erių Rimanto Kaukėno sprendimo

Ar Rimanto Kaukėno ašaros paskutinėse Italijos čempionato rungtynėse simbolizavo ir jo atsisveikinimą su didžiuoju krepšiniu? Atsakymo į šį klausimą laukia ir Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubo prezidentė Maria Licia Ferrarini. „Tikiuosi, kad Rimantas liks komandoje. Viskas priklauso nuo jo“, – sakė Italijos vicečempionų komandai vadovaujanti moteris.
Rimantas Kaukėnas
Rimantas Kaukėnas / „Scanpix“ nuotr.

39-erių R.Kaukėno sutartis su „Grissin Bon“ baigiasi birželio 30-ąją. Jeigu gynėjas sutiks tęsti karjerą Emilijos Redže, šiame Italijos klube žais ketvirtąjį sezoną.

Italijos žiniasklaida tikisi, kad R.Kaukėno atsakymas bus teigiamas – jis nebaigs karjeros ir toliau gins „Grissin Bon“ garbę.

Sutartis baigėsi ir su kitu „Grissin Bon“ lietuviu Darjušu Lavrinovičiumi. Jo ateitis komandoje taip pat dar neaiški.

R.Kaukėnas Emilijos Redže – tikras herojus. Kai „Grissin Bon“ antrus metus iš eilės suklupo Italijos pirmenybių finale ir 2-4 nusileido Milano „Emporio Armani“, gynėjas nesulaikė ašarų.

Italija lietuvio jautrumo akimirką įvertino kaip didžiulį kovingumą ir atsidavimą komandai.

2015–2016 metų sezoną Italijos čempionate gynėjas pelnydavo vid. 12,9 taško, atkovodavo 1,2 atšokusio kamuolio, atlikdavo 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 10,1 naudingumo balo.

Tiesa, naudingiausiu finalo serijos žaidėju oficialiai pripažintas „Emporio Armani“ 26-erių amerikietis Rakimas Sandersas, rinkęs vid. 13,8 taško ir 14,5 naudingumo balo.

Finale per vienerias rungtynes rinkęs vid. 13,7 taško R.Kaukėnas buvo antras rezultatyviausias serijos žaidėjas. Beje, 39-erių lietuvis Italijos čempionato finalų istorijoje rezultatyviausių krepšininkų sąraše pakilo į antrąją vietą.

Italijos pirmenybių finaluose R.Kaukėnas iš viso yra pelnęs net 441 tašką. Priekyje krepšininko liko vienintelis žaidėjas – Italijos krepšinio legenda Carltonas Myersas (601 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius