Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 21

Ko dabartinis „Žalgiris“ galėtų pasimokyti iš 1999-ųjų Eurolygos čempionų?

Ant auksinio 1999-ųjų metų Kauno „Žalgirio“ pergalių užaugę dabartinės komandos nariai dalijosi prisiminimais apie istorinį klubo laimėjimą, kuriam šįmet sukako 25 metai.

Antradienio vakarą Nemuno saloje Kauno „Žalgiris“ namuose 96:81 įveikė Bolonijos „Virtus“ krepšininkus. Tai buvo simbolinis mačas Lietuvos čempionams, skirtas pagerbti prieš 25-erius metus Miunchene nukaltą vienintelį mūsų šalies istorijoje Eurolygos titulą.

„Aš manau, kad visi treneriai ir žaidėjai būtų mėgavęsi šiuo „Žalgiriu“. Viena mūsų pergalės priežasčių – šis pagerbimas. Dabartinis „Žalgiris“ yra toks dėl 1999-ųjų laimėjimo“, – po mačo sakė Kauno komandos vairininkas iš Italijos Andrea Trinchieri.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

Prieš rungtynes „Žalgirio“ arenos kube sužibo 1999-ųjų metų finalo su Bolonijos „Kinder“ fragmentai, o ilgosios pertraukos metu į aikštelę žengė tuometės komandos nariai – treneris Jonas Kazlauskas, asistentas Algirdas Brazys, kapitonas Darius Maskoliūnas, žaidėjai Mindaugas Žukauskas ir Giedrius Gustas, fizinio rengimo specialistas Aleksandras Kosauskas bei gydytojas Robertas Narkus.

„Smagi proga, gražus paminėjimas. Svarbiausia, kad pavyko jiems padovanoti pergalę“, – portalui 15min sakė Arnas Butkevičius, kuriam 1999-ųjų metų balandį, kai „Žalgiris“ pasiekė Senojo žemyno olimpą, buvo vos šešeri metai.

Dvikovą su „Virtus“ ekipa žalgiriečiai pasitiko su išskirtine apranga – 1999-ųjų metų sezono dizaino marškinėliais.

„Istorija yra kiek juokinga – kiek pakeisdavome marškinėlius, tiek rungtynes iš „Žalgirio“ arenos palikdavome nuleistomis galvomis. Neslėpsiu, kad buvo neramu ir baisu, bet pagaliau nutraukėme šį prakeiksmą. Smagu, kad tai padarėme per šią gražią ir įsimintiną dieną“, – 15min sakė „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Tikrai smagu, – 15min apie simbolinę aprangą kalbėjo Dovydas Giedraitis. – Galbūt buvo kažkiek keista, nes kai žaidėme juodomis alternatyviomis aprangomis, tai pralaimėjome abu kartus. Šiandien reikėjo nutraukti šį prakeiksmą. Malonu, kad tai padarėme su šiais marškinėliais.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Istorinė „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Istorinė „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius