Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

Komplimentų lietus: Eurolygos sezono treneris liaupsino Th.Walkupą, šis – R.Jokubaitį

Visos keturios Eurolygos komandos trečiadienio vakarą atiduoda duoklę žiniasklaidai, kurios Belgrade – daugybė. Grupelė žurnalistų iš Lietuvos ilgą laiką laukė Thomaso Walkupo, o kai šis galiausiai prakalbo, Pirėjo „Olympiakos“ atstovai jau stūmė amerikietį į netrukus prasidėsiančią treniruotę.

Išgirdęs draugišką priekaištą, jog per ilgai užtruko bendraudamas su Graikijos žiniasklaida, buvęs Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas šypsojosi.

„Nagi... Jei žaisčiau Lietuvoje, kalbėčiau su jumis 10 minučių, dabar žaidžiu Graikijoje, tad viskas yra taip“, – juokėsi Th.Walkupas.

Graikijoje, tiesa, ne visi iš karto suprato, kokios reikšmės žaidėjas „Olympiakos“ komandoje yra amerikietis. Pirėjo komandos sirgaliai vienu metu buvo kaip reikiant pikti, bet galiausiai turėjo susigūžti, pamatę, ką išdarinėjo Th.Walkupas aikštėje ketvirtfinalio serijoje su „Monaco“.

Jis viena pagrindinių priežasčių, kodėl esame čia.

Reguliariojo sezono metu gynėjas pelnė po 5,2 taško, atliko po 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 6,7 naudingumo balo.

Per penkerias atkrintamųjų rungtynes Th.Walkupo skaičiai šoko aukštyn: 11,2 taško (75 proc. dvitaškių, 44 proc. tritaškių), 3,4 perdavimo ir 12,6 naudingumo balo per susitikimą.

15min kalbintas Eurolygos metų treneriu paskelbtas Giorgios Bartzokas negailėjo gražių žodžių savo auklėtiniui.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

„Esu visai kitoje pusėje nei tie žmonės, kurie bando jį nuvertinti, – sakė strategas. – Mano nuomone, jis nuostabus. Jis viena pagrindinių priežasčių, kodėl esame čia. Jis kietas vyrukas, kuris nuostabiai ginasi, žaidžia dėl komandos draugų, visada aukojasi. Treneriui tokie žaidėjai yra patys svarbiausi.“

Į pirmą savo finalo ketvertą patekęs galingo stoto gynėjas prisiminė ir beprotišką įvykį Pirėjuje po penktųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių, kuomet sirgaliai įsiveržė į aikštę ir šventė sugrįžimą tarp keturių stipriausių Europos komandų.

„Daug emocijų, bet džiaugsmas, žinoma, buvo didžiausia iš jų. Jaučiausi laimingas dėl komandos, trenerių, klubo vadovų, sirgalių. Visi parodė savo emociją“, – sakė Th.Walkupas.

„Scanpix“ nuotr./Pirėjo „Olympiakos“ šventė. Saša Vazenkovas sirgalių apsuptyje.
„Scanpix“ nuotr./Pirėjo „Olympiakos“ šventė. Saša Vazenkovas sirgalių apsuptyje.

Ir purtė galvą paklaustas, ar nesijautė kiek nesaugiai: „Ne, jokio nesaugumo jausmo.“

„Kai pažiūri į mūsų namų lankomumo skaičius, viskas yra puiku būtent dėl sirgalių. Mūsų aistruoliai renkasi į areną nuostabiai, tai ypatinga“, – džiaugėsi Th.Walkupas.

Ne tik amerikiečio treneris, bet ir buvęs komandos draugas Kauno „Žalgiryje“ Rokas Jokubaitis buvo apdovanotas iškilmingoje ceremonijoje – „Barcos“ gynėjas atsiėmė Eurolygos kylančios žvaigždės apdovanojimą.

„Yra žaidėjų, kurie dirba neįtikėtinai sunkiai, o tu nori, kad jiems sektųsi. Rokas – vienas tokių. Jaučiuosi lyg stebėjęs jo augimą pastaruosius metus. Esu labai laimingas dėl jo“, – sakė Th.Walkupas.

„Olympiakos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ pusfinalio startas – ketvirtadienį, 19 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius