Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 19

„Lietkabelio“ kelyje – Prancūzijos rinktinės stratego vadovaujama SIG

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda antradienį išvyko į Strasbūrą, kur trečiadienį žais FIBA Čempionų lygos šeštojo turo rungtynes su vietos SIG ekipa.
Vincent'as Collet
Vincent'as Collet / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Abu klubai A grupėje rikiuojasi greta – Nenado Čanako auklėtiniai pasiekė 1 pergalę, o Vincento Collet kariauna laimėjo sykiu daugiau. Didžiausia Prancūzijos komandos žvaigžde galima drąsiai vadinti būtent V.Collet, kuris nuo 2009 metų treniruoja savo šalies rinktinę, su kuria šių metų rugsėjį Pasaulio taurėje pasidabino bronzos medaliais.

SIG sudėtyje yra ir lietuviams gerai pažįstamas veidas – buvęs Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjas Jerai‘us Grantas.

„Lietkabelio“ treneris-skautas Laimonas Eglinskas oficialiai komandos svetainei pasakojo, kad SIG yra visiškai kitoks varžovams nei visi buvę iki tol, su kuriuo kovojant ypatingą dėmesį reikės skirti kovai dėl atšokusių kamuolių.

– Kokį žaidimą propaguoja SIG?

– Galima išskirti vyr. trenerį Collet, kuris daug metų treniruoja Prancūzijos rinktinę ir dirba aukšto lygio komandose. Jeigu iš iki tol buvusių varžovų galima buvo išskirti kažkurį vieną komponentą, tai SIG yra visų aspektų visuma. Tai yra labai disciplinuota komanda, kuri turi kelias žaidybines schemas, jų laikosi ir neblogai išpildo.

– Ekipos lyderis G.Yorkas per mačą pelno po 18 taškų, vidutiniškai tritaškiais mesdamas 10,4 taško ir pataikydamas 3,6 (34,6 proc.) tolimo metimo. Ar tai žaidėjas, kuris sau pernelyg daug leidžia aikštelėje?

– Nesakyčiau, kad jis per daug sau leidžia. Stebiu jį nuo praėjusio sezono. Tai yra tikrai taiklią ranką turintis žaidėjas, kuris nežaidžia savanaudiškai. Jeigu „Polski Cukier“ turėjo Hornsby, kuris mesdavo daug ir iš bet kur, tai Yorkas meta iš sukurtų situacijų – įžaidžiamas kamuolys ir jis gauna laisvą metimą. Progos yra sukuriamos komandos draugų ir jas neblogai realizuoja.

– SIG turi trumpą atsarginių žaidėjų suolelį?

– Tai yra aštuonių žaidėjų rotacija. Šeši žaidėjai tikrai išsiskiria, o kiti du – gauna papildomas minutes, jog užkamšytų spragas. Daugelis trenerių naudoja 8–9 žaidėjų rotaciją, todėl tikrai negalime sakyti, kad SIG kenčia dėl trumpo suolo.

– Koks yra J.Granto vaidmuo?

– Kartu su Ali Traore dalinasi minutes. Su Grantu greičiau žaidžiama, greitesnės „du prieš du“ situacijos. Grantas SIG komandoje nėra labai ryški asmenybė.

– „Lietkabelis“ Čempionų lygoje pagal atkovojamus kamuolius yra paskutinis, o SIG – septintoje vietoje. Ar kova po krepšiais ir yra vienas svarbiausių akcentų?

– Šį akcentą turime ne pirmą mačą ir turime spręsti tą dalyką, kadangi tai mūsų problema. Visada akcentuojame, kad turime su tuo susitvarkyti. Tikrai negražiai atrodo, kai pagal šį rodiklį esame paskutinė komanda. SIG yra atletiška ekipa, todėl nenuostabu, kad gerai kovoja dėl kamuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius