TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 11 06

Liūdnos Carterių dienos Vilniuje: vienam padėkota už darbą, kitam – pavojaus signalas

Rimas Kurtinaitis į antradienio Europos taurės rungtynes žengs su mažesne kariauna nei iki tol. Savaitgalį treneris užsiminė, kad įžaidėjo pozicijoje jo netenkino Marcas Carteris, o jau pirmadienį šio 32 metų gynėjo nebuvo komandos treniruotėje.
Marcas Carteris ir Robertas Carteris
Marcas Carteris ir Robertas Carteris / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aš su juo kalbėjau, padėkojau jam už darbą, nes jis tikrai dirbo profesionaliai ir jokių nusiskundimų neturiu. Paprasčiausiai, tai nėra tos pozicijos žaidėjas. Aš galvojau, kad pavyks jį perstumi į įžaidėjo poziciją, bet nepavyko to padaryti. Kaip antros pozicijos žaidėjas, jis yra neblogas, aš jam tą pasakiau, padėkojau ir išsiskyrėm“, – sakė R.Kurtinaitis.

Kaip antros pozicijos žaidėjas, jis yra neblogas, aš jam tą pasakiau, padėkojau ir išsiskyrėm.

Tačiau tokioje sezono stadijoje rasti tinkamą žaidėją – nelengva užduotis. Tai pažymėjo ir pats treneris: „Vyksta paieškos, nesinori tiesiog pakeisti vieną žaidėją kitu. Šiuo metu nieko neturime, taip pasakysiu. Jei kažkas pasitaikys, bus gerai, jei nepasitaikys, versimės tuo, ką turime.“

Strategas pažymėjo, kad komandai reikia žmogaus, galinčio sustyguoti žaidimą svarbiausiais momentais rungtynių pabaigoje, nes jau ne kartą pralaimėjimas buvo patirtas būtent mačo atomazgoje.

Vilniečių treneris praėjusią savaitę Berlyne į aikštę neišleido ir Roberto Carterio. Jau seniau buvo matyti, kad aukštaūgiui ne visada pavyksta susitvarkyti su užduotimis gynyboje. 24sek pasiteiravo, ar tai – signalas ir šiam žaidėjui, o R.Kurtinitis atsakė teigiamai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Mes, jei imam užsieniečius, jie turi ženkliai skirtis nuo vietinių. Na, gal ne ženkliai, bet turi kažkuo išsiskirti. Jis – jaunas, viskas yra jo rankose, bet kol kas jo žaidimas manęs netenkina. Būsiu atviras“, – kalbėjo vilniečių treneris.

R.Kurtinaitis tikino, kad R.Carteriui dar duoda šansų, tačiau, jei reikės, pokyčių bus ir daugiau. „Mes nesitaikstysim ir ieškosim tokių žaidėjų, kurie atves komandą į pergales“, – sakė treneris.

Antradienį „Lietuvos rytas“ namuose priims Limožo CSP klubą, o R.Kurtinaičio teigimu, šios rungtynės bus vienos svarbiausių šiame sezone.

„Žaidžiame namuose prieš komandą, kurią turime įveikti, jei norime patekti į kitą etapą, o mes norime tai padaryti“, – kalbėjo treneris.

Jis pabrėžė, kad į komandą sugrįžo visi anksčiau traumas patyrę žaidėjai, išskyrus, žinoma, Beną Madgeną, kuris vis dar nešioja kairės rankos įtvarą ir sportuoja individualiai.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus treneris išskyrė jų jėgą po krepšiu ir tai, kad Limožo ekipa neturi labai stiprių metikų.

„Tai labai atletiška komanda, stiprūs fiziškai, daug žaidžia „du prieš du“, į visa tą atsižvelgsime, bet nenorėtume, kad su mumis gerai mestų tritaškius“, – sakė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius