Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 04 27

Maskvą dėl karo Ukrainoje palikusiam žaidėjui – CSKA klubo grasinimai

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje sudrebino ir sporto pasaulį. Šalies agresorės klubai buvo nušalinti nuo Eurolygos turnyro, o dalis krepšininkų susikrovė lagaminus ir išvyko iš Rusijos. Vienas tokių – Donecko mieste, Ukrainoje gimęs, bet Rusijos nacionalinei rinktinei atstovavęs Joelis Bolomboy, viešai pasidalinęs Maskvos CSKA klubo grasinimais.
 Joelis Bolomboy
Joelis Bolomboy / „Scanpix“ nuotr.

Sezoną Maskvos CSKA klube pradėję Tornikė Šengelija, Danielis Hackettas ir Iffe Lundbergas jau pluša naujose darbovietėse Italijoje ir JAV, tuo metu dar keli žaidėjai, tarp kurių yra ir lietuvis Marius Grigonis, vis dar negali išsivaduoti iš Rusijos superklubo pančių.

Rusijos sostinę po Vladimiro Putino sprendimo užpulti provakarietišką Ukrainą dar paliko vokietis Johannesas Voigtmannas ir šiuo metu niokojamame Donecke gimęs Joelis Bolomboy, kuris socialiniame tinkle „instagram“ pasidalino CSKA klubo vice-prezidentės Natalijos Furajevos laišku.

CSKA klubas reikalauja 28-erių metų krepšininką sugrįžti į Maskvą iki gegužės 1-osios dienos. Kitu atveju J.Bolomboy laukia nuobauda ir jis turės grąžinti dalį paskutinių septynerių rungtynių užmokesčio bei agento „permokėto“ agento užmokestį.

Pridedama, jog žaidėjo atstovai atsakyti turi iki balandžio 28-osios dienos. Joks atsakymas bus traktuojamas kaip neigiamas ir CSKA klubas imsis teisinių procedūrų.

„Atstokite! Aš jau pasakiau jums, jog negrįšiu. Siekiate susigrąžinti žaidėjus juos gąsdindami ir bandydami nubausti. Jūs sakėte, jog visa komanda gali išvažiuoti ir jūs viską suprantate, kai eskalavosi situacija tarp Rusijos ir Ukrainos“, – rašė pats J.Bolomboy.

Nuo 2018-ųjų CSKA marškinėlius vilkėjęs aukštaūgis 2019-aisiais tapo Eurolygos čempionu.

Šį sezoną Eurolygoje J.Bolomboy žaidė po 17 minučių, pelnė po 5,9 taško, atkovojo po 4,1 kamuolio ir rinko po 7,7 naudingumo balo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius