-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 19

Per ašaras kalbėjęs prancūzų vedlys: „Norėjome ne to“

Prancūzija sėkmingai prasmuko ne vieną barjerą Europos krepšinio čempionate, bet finale ir kovoje dėl aukso Vincent'o Collet auklėtiniams Fortūna jau nebesišypsojo. „Nepadarėme visko, ką galėjome“, – sunkiai tramdydamas emocijas po rungtynių sakė Prancūzijos rinktinės lyderis Evanas Fournier.
Evanas Fournier
Evanas Fournier / FIBA nuotr.

Ispanija prancūzams lieka tarsi užkeikta.

Nuo 2009 metų prancūzai prieš ispanus pralaimi jau šeštas atkrintamųjų rungtynes ir antrą finalą – pirmąsyk pietiniams kaimynams jie nusileido 2011 m. Europos čempionato finale Lietuvoje.

Pralaimėjo prancūzai ir sekmadienio vakarą Berlyne, nors tai buvo retas atvejis, kai Prancūzija prieš Ispaniją buvo laikoma favorite.

„Žinoma, norėjome ne to, esame nusivylę“, – po rezultatu 88:76 pasibaigusio mačo liūdnai ir sunkiai slėpdamas ašaras kalbėjo finale 23 taškus įmetęs, bet komandos neišgelbėjęs E.Fournier, ant kurio kaklo nekabėjo sidabro medalis – prancūzas jį nusiėmė vos gavęs.

Po 15,3 taško turnyre rinkęs ir rezultatyviausiai tarp prancūzų žaidęs „New York Knicks“ gynėjas po rungtynių negailėjo gerų žodžių Ispanijai.

„Jie žinojo, kaip žaisti. Jie labai gerai žaidžia kartu, išnaudojo savo stiprybes. Jie turi gerą trenerių štabą, didelę patirtį bei puikiai išpildo savo planą ir gynyboje, ir puolime. Viso turnyro metu jie buvo geriausia komanda puolime, jie visada susikurdavo gerus metimus. Jie buvo geriausia komanda viso turnyro metu. Tai nustebino, bet Ispanija rado būdą, kaip laimėti“, – sakė E.Fournier.

„Ispanija žaidė geriau nuo pradžios iki pabaigos. Jie turėjo aiškų žaidybinį planą, o mes nepakankamai gerai išpildėme savąjį. Padarėme per daug klaidų, jie iš jų pelnė 35 taškus. Niekada nekontroliavome rungtynių, jie tiesiog žaidė geriau“, – konstatavo prancūzų lyderis.

FIBA nuotr./Evanas Fournier
FIBA nuotr./Evanas Fournier

Ypač daug problemų prancūzams pridarė Juancho Hernangomezas. Ispanų puolėjas pakilo nuo suolo, bet antrajame kėlinyje susmeigė net šešis tritaškius. Iš viso ispanas jų pataikė septynis ir pelnęs net 28 taškus buvo pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju.

„Jis geras žaidėjas, labai geras metikas. Jis nemetė gerai viso turnyro metu, bet kai pataikė pirmą, antrą, trečią, turėjome tikėtis, kad jis mes ir toliau. Padarėme klaidų, o kai geram žaidėjui suteiki pasitikėjimą, vėliau jau būna per vėlu“, – apie nepavykusią gynybą prieš Juancho kalbėjo E.Fournier.

FIBA nuotr./Ispanija – Prancūzija
FIBA nuotr./Ispanija – Prancūzija

Tai jau antras iš eilės prancūzų pralaimėtas finalas – praėjusiais metais jie krito ir Tokijo olimpinių žaidynių kovoje dėl aukso prieš JAV rinktinę.

Apskritai prancūzai nuo 2011 metų laimėjo jau septynis medalius, bet tik vienas jų buvo auksinis – 2013 m. Europos čempionate. Ko vis pritrūksta „mėlyniesiems“ iki aukso?

„Nežinau, ko mums trūksta. Manau, kad trūksta daug. Iš tokių patirčių pasimokome. Deja, neturime tiek daug laiko, ypač dabar, kai Europos čempionatai vyksta kas ketverius metus. Turime žaisti geriau, mes nepadarėme visko, ką galėjome, o tai nuvilia“, – sakė E.Fournier.

Paklaustas, kaip prisimins šį turnyrą, prancūzas sugalvojo tik vieną apibūdinimą.

„Prisiminsiu kaip pralaimėjimą. Tai vienintelis žodis, kurį dabar galiu ištarti. Nežinau, kaip jausiuosi po 10 metų, bet dabar mes neišnaudojome šanso laimėti aukso, todėl esu nusivylęs“, – sakė 30-ą gimtadienį spalį minėsiantis krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius