Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 30

Pinigai nedvokia: Švedijos krepšinio žvaigždė susitarė su CSKA

Iš Eurolygos Rusijai pradėjus karą Ukrainoje išspirtas Maskvos CSKA klubas prarado beveik visus legionierius. Vis dėlto yra ir tokių, kuriems rusų veiksmai Ukrainoje – nė motais.
Jonas Jerebko
Jonas Jerebko / Getty images / Euroleague.net nuotr.

Rusijos armijos klubas pranešė, jog sudarė sutartį iki sezono pabaigos su bene ryškiausiu Švedijos krepšininku Jonu Jerebko.

Kadangi CSKA Eurolygoje jau neberungtyniauja, kaip ir kiti Rusijos klubai, 35-erių švedas žais tik VTB lygos kovose.

„Man didelė garbė tapti CSKA klubo, turinčio ilgą istoriją, dalimi. Laukiau galimybės vėl žaisti krepšinį ir esu laimingas prisijungdamas prie komandos“, – 208 cm ūgio švedą cituoja CSKA klubas.

J.Jerebko jau yra žaidęs Rusijoje, kai 2019–2021 m. atstovavo Maskvos srities „Chimki“ klubui bei buvo Rimo Kurtinaičio auklėtinis.

Prieš tai jis dešimtmetį žaidė NBA lygoje, kur gynė „Detroit Pistons“, „Utah Jazz“, „Boston Celtics“ ir „Golden State Warriors“ garbę.

Primename, kad Rusijos kariams vasario 24-ąją įsiveržus į Ukrainą, CSKA klubą paliko šeši žaidėjai, įskaitant ir lietuvį Marių Grigonį. Iš legionierių rungtyniauti liko tik serbas Nikola Milutinovas ir klubą treniruojantis graikas Dimitris Itoudis.

Tuo tarpu Rusija jau 35-ą dieną tęsia agresiją prieš Ukrainą, niokodama ne tik karinius, bet ir civilinius objektus. Švedija, nors ir nepriklauso NATO, taip pat taiko sankcijas Rusijai bei tiekia pagalbą Ukrainai – kovo pradžioje į Ukrainą nukeliavo 5 tūkst. prieštankinės ginkluotės vienetų, 5 tūkst. karių apsaugos priemonių ir 5 tūkst. šalmų.

Be to, Rusijos invazija į Ukrainą paskatino Švedijoje kalbas apie narystę NATO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius