-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 17

Po pergalės ir žurnalisto vaidmenį išbandęs ispanas: „Niekas mumis netikėjo“

Usmanas Garuba atsakinėjo į žurnalistų klausimus po Ispanijos rinktinės pergalės Europos čempionato pusfinalyje, kai išgirdo klausimą užduodantį pažįstamą balsą.
Juancho Hernangomezas
Juancho Hernangomezas / nuotr. FIBA

„Usmanai, kur išmokai taip perduoti kamuolį?“ – jaunojo ispanų aukštaūgio, ką tik pasiekusio savo rekordą, užklausė pro šalį ėjęs asmuo.

Tai buvo jo komandos draugas Juancho Hernangomezas, referavęs į net septynis U.Garubos išdalintus rezultatyvius perdavimus. Iki per septynis mačus jis buvo atlikę tik 12 „asistų“.

„Aš mokėjau tai visą gyvenimą. Niekas manimi netikėjo, bet dabar tai pamatė“, – nesutriko 20-metis „Houston Rockets“ talentas.

Netrukus jau pats J.Hernangomezas stojo prieš kameras ir mikrofonus bei surimtėjo.

Jis ką tik buvo pelnęs 13 taškų, įskaitant ir labai svarbų tritaškį ketvirtajame kėlinyje, ir svariai prisidėjęs prie Ispanijos pergalės 96:91 prieš Vokietiją ir žingsnio į finalą, kuriame ispanų lauks prancūzų iššūkis.

„Liko vienos rungtynės. Jie turi geresnę komandą, geriau atakuoja, jie yra didesni. Eisime į karą prieš geresnę komandą ir kovosime iš visų jėgų, kaip ir visose rungtynėse“, – emocingai kalbėjo Juancho.

nuotr. FIBA/Juancho Hernangomezas
nuotr. FIBA/Juancho Hernangomezas

Ispanija prieš turnyrą nebuvo matoma net tarp penkių didžiausių favoritų, bet įveikę grupių etapą pirmoje vietoje, vėliau jie parklupdė Lietuvą, Suomiją ir Vokietiją bei žais dėl aukso.

Kas daro šią komandą ypatinga?

„Mes niekada nepasiduodame, tikime vienas kitu, nesame savanaudiški, tikime treneriais, jų žaidybiniu planu, – vardijo šiemet sutartį su „Toronto Raptors“ sudaręs 26-erių puolėjas. – Komandoje visi dirba labai sunkiai, kad mums pasisektų. Visi mes jaučiamės svarbūs, nuo pirmo iki dvylikto žaidėjo, nuo trenerių iki fizioterapeutų. Niekas mumis netikėjo prieš turnyrą, bet rūbinėje mes matome save kaip čempionus.“

nuotr. FIBA/Lorenzo Brownas
nuotr. FIBA/Lorenzo Brownas

J.Hernangomezas neišskyrė laukiančio iššūkio prieš Prancūziją, nors per pastaruosius keliolika metų Ispanijos ir Prancūzijos priešprieša yra bene aršiausia Europos krepšinyje.

„Tai tik dar vienos rungtynės, kuriose atiduosime 100 procentų. Žinome, kad jie geresni už mus, bet pažiūrėsime, kas nutiks“, – teigė ispanas.

Ispanai ir prancūzai dėl aukso susigrums sekmadienį 21.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius