Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 02 07

Rimas Kurtinaitis – apie palaidotą sezoną Europoje ir Kauno „Žalgirį“

Dar nesulaukus pirmųjų pavasario ženklų Vilniaus „Lietuvos ryto“ sezonas Europoje baigėsi. Po pralaimėjimo 85:87 Miuncheno „Bayern“ buvo sutvarkyti formalumai. „Top 16“ etape vilniečiai iškovojo tik vieną pergalę, liko paskutiniai F grupėje ir vėl nepateko į išsvajotąjį atkrintamųjų traukinį.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Likus žaisti 16 sekundžių, Rimas Kurtinaitis braižė savo krepšininkams derinius, tačiau jie liko neįvykdyti. „Bayern“ žaibiškai prasižengė prieš Louką Mavrokefalidį. Graikas nepataikė antro baudos metimo, bet Chrisas Krameris atkovojo kamuolį. Tačiau to išnaudoti nesugebėjo. Po krepšiu kilo šurmulys, kurio metu graikų milžino metimą blokavo Danilo Barthelis.

R.Kurtinaitis dar vieną nesėkmingą sezoną Europoje palydėjo keiksmažodžiais, tačiau spaudos konferencijoje buvo ramus.

Vilniečiai pataikė net 11 tritaškių, tačiau tai negelbėjo, nes „Bayern“ buvo itin taiklūs nuo vidutinio nuotolio (30/40 dvitašk., 75 proc.).

„Mes turime daug metikų. Gal pritrūko poros tritaškių, bet metėme laisvi, lemiamu momentu pritrūko sėkmės. Rungtynės nebuvo itin geros, bet žaidėme apylygiai. Ta tyčinė bauda nulėmė rungtynes. Kodėl teisėjai nežiūri tokių momentų? Bet mano akimis viskas buvo gerai. Teisėjai gal nesuklydo. Aišku, reikėjo dviejų taškų, bet pralaimėjome ne čia. Vienu metu padarėme keturias klaidas iš eilės. Travisas Pattersonas turėjo dvi puikias progas pataikyti iš toli, jam nepavyko“, – net kelias pralaimėjimo priežastis išskyrė R.Kurtinaitis.

Travisas Pattersonas turėjo dvi puikias progas pataikyti iš toli, jam nepavyko

Praėjusį sezoną Vilniaus klubas, treniruojamas Tomo Pačėso, „Top 16“ etapą baigė su 3 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais.

Tačiau treneris nemano, kad šis sezonas buvo daug prastesnis: „Gal tie skaičiai tik blogai atrodo. Mums trūksta pasitikėjimo išvykose. Ypač su aukštesnio lygio komandomis. Neturėdami Arno Butkevičiaus, atsiliekame antroje-trečioje pozicijose. Kitos komandos tvirčiau sukomplektuotos. Trūko sėkmės. Didžiausia nesėkmė buvo rungtynės su „Zenit“ namuose. Reikia dirbti.“

Jimmy Baronas žaidė vos 7 minutes ir taškų nepelnė. R.Kurtinaitis teigė, kad krepšininkas buvo tausojamas: „Baronas turi problemų su keliu. Stengiamės jį pasaugoti. Noriu jį paruošti savaitgaliui. Jam trūksta stabilumo šį sezoną.“

Sekmadienį „Lietuvos ryto“ laukia principinė LKL akistata su Kauno „Žalgiriu“.

Prieš tai Kauno „Žalgirio“ laukia Eurolygos išbandymas namuose su „Chimki“. Buvęs Rusijos klubo treneris į Kauno „Žalgirio“ areną vykti neplanuoja.

„Žiūrėsiu per televiziją. Bus aiškiau. „Chimki“ labai priklauso nuo Aleksejaus Švedo. Jeigu pavyks uždengti jį, tai „Žalgiris“ turi daug šansų. „Žalgiris“ šiuo metu žaidžia labai gerai“, – apie būsimus varžovus pagarbiai atsiliepė R.Kurtinaitis.

Chrisas Krameris ne tik buvo rezultatyviausias komandoje su 18 taškų, bet taip pat komandos draugams išskirstė 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 6 kamuolius. Krepšininką gyrė ir varžovų treneris Aleksandras Džordževičius.

Rungtynės nieko nelėmė, o abi komandos žaidė lyg tai būtų svarbiausias sezono mačas.

Miuncheno ekipos treneris ir legendinis krepšininkas A.Džordževičius teigė, kad Vilniuje yra žaisti sunku: „Rungtynės nieko nelėmė, o abi komandos žaidė lyg tai būtų svarbiausias sezono mačas. „Lietuvos rytas“ turi daug greičio ir didelio talento puolime.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Džiordževičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Džiordževičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius