Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 23

„Ryto“ finišas Europoje: miglota sudėties projekcija ir lietuviu susidomėję „vilkai“

Vilniaus „Rytas“ baigė savo žygį FIBA Čempionų lygoje, o vos vienas Giedriaus Žibėno auklėtinis yra ramus dėl vietos kito sezono komandoje bei grįžimo į šį tarptautinį turnyrą. Dar trijų sostinės krepšininkų kontraktuose yra numatytas „pliusas“, tačiau vienas šių žaidėjų itin domina Alytaus „Wolves“ klubą. 15min pasidomėjo „Ryto“ žaidėjų kontraktų situacijomis bei kur pagal biudžetą ši komanda rikiuojasi Čempionų lygos kontekste.

Trečiadienio vakarą sirgaliai kilnojo „Jeep“ arenos stogą, o aikštelės šeimininkas Vilniaus „Rytas“ ketvirtojo kėlinio pabaigoje savo rankose laikė istorinį bilietą į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas. Vis dėlto lemiamu metu sugriuvo ir skaudžiausiu būdu užbaigė savo 2022–2023 metų sezono žygį tarptautiniame fronte.

„Turbūt skaudžiausia visų laikų mūsų pergalė“, – po rungtynių prieš Manresos BAXI kalbėjo vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas, kurio galvoje susitikimo pabaigoje sukosi mintys ir apie desperatišką metimą į savo krepšį bei papildomas penkias pratęsimo minutes.

„Rytas“ dar ankstyvoje sezono stadijoje buvo priremtas prie sienos ir šįmet žaidė jau gausybę „gyvenk arba mirk“ rungtynių.

Šalies čempionams pavyko grupių etapo atomazgoje žūtbūtiniame mūšyje sutvarkyti pernykštį turnyro čempioną Tenerifės „Lenovo“, vėliau trejų rungtynių įkrintamųjų etapo serijoje G.Žibėno vyrai sutvarkė ir Salonikų PAOK.

Per žingsnį nuo dar vieno išsigelbėjimo Vilniaus komanda buvo ir „Top 16“ etapo atomazgoje. Kai jau atrodė, jog po pralaimėjimo Bonoje vilniečių likimas yra nuspręstas, šie išvykoje sudaužė Stambulo „Bahčešehir Koleji“ bei sulaukė gerų žinių iš Vokietijos, lemiamame ture tapdami savo likimo kalviais.

Nors „Ryto“ krepšininkai ketvirtojo kėlinio pabaigoje iššvaistė mirtinai reikalingą 13 taškų pranašumą, bet po dvikovos G.Žibėnas pernelyg nesikrimto, bedęs pirštu į pozityvius skaičius.

„Mes Čempionų lygos reitinge prieš sezoną buvome 22-oje pozicijoje, bet aplenkėme daugybę gerų komandų su žymiai didesniais biudžetais. Reikia apie šiuos dalykus garsiai ir atvirai kalbėti. Pagarba žaidėjams, kurie šiandien atidavė viską“, – sakė „Ryto“ treneris.

15min pasidomėjo Čempionų lygoje žaidžiančių klubų biudžetais. Ir išties, šioje 32-ejų ekipų rikiuotėje „Rytas“ su viešai deklaruotu 3,53 mln. eurų kapšu žygiuoja vos 25-26 pozicijose.

Įrodymas, kad ne pinigai žaidžia yra „Ryto“ dukart įveiktas „Bahčešehir Koleji“, kurio centras Jerry Boutsiele uždirba net 500 tūkstančių eurų per sezoną, beveik triskart daugiau nei brangiausias Vilniaus komandos žaidėjas.

Žvelgiant aklai į šiuos biudžetų skaičius ir į tai, kad vilniečiai Čempionų lygoje viršijo savo pirmuosiuose dviejuose sezonuose fiksuotus pergalių skaičius, tad rezultatą galima vertinti teigiamai, bet visi Vilniuje svajojo apie daugiau.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marcusas Fosteris, Giedrius Žibėnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marcusas Fosteris, Giedrius Žibėnas

15min pasidomėjo „Ryto“ žaidėjų kontraktais – kiek pasikeitęs sostinės klubas į Europą grįš kitąmet? Vos vienas žaidėjas po šio sezono turi garantuotą sutartį, o trijų žaidėjų kontraktuose nurodyti „pliusai“, bet ties kiekvieno yra po ryškų klaustuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius