Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 11 27

Savo gynyba prieš danus pasibaisėję lietuviai: „Tikrai jų nenuvertinome“

Lietuvos rinktinei atranka į 2022 m. Europos čempionatą kol kas klostosi duobėtai. Dariaus Maskoliūno vyrai sensacingai 76:80 namuose nusileido Danijai ir patyrė jau antrą pralaimėjimą per trečias rungtynes. Po susitikimo rezultatyviausiai žaidę Lietuvos rinktinės vyrai bedė pirštu į gynybą ir siautėjusį varžovų lyderį.
Lietuva – Danija
Lietuva – Danija / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tai nebuvo sutriuškinimas, kaip baigėsi vasarį vykusi akistata prieš Belgiją, kai vienu metu Lietuvos rinktinė atsiliko ir 37 taškų skirtumu, tačiau nesėkmė ne mažiau sensacinga ir skaudi.

Paklaustas, kas lėmė netikėtą kluptelėjimą, 15 taškų įmetęs Tomas Dimša buvo konkretus.

„Gynyba. 80 taškų danai sumetė. Vienas žaidėjas realiai žaidė“, – kalbėjo gynėjas.

Kauno „Žalgiriui“ priklausantis krepšininkas patikino, kad net 28 taškus suvertęs danų lyderis Gabrielis Lundbergas jų nenustebino.

„Nenustebino, žinojome, kad vienintelis žais komandoje, ir nesustabdėme jo“, – sakė T.Dimša.

Žinojome, kad vienintelis žais komandoje, ir nesustabdėme jo.

Jau sekmadienį lietuvių, atsidūrusių pavojingoje situacijoje kovojant dėl bilieto į Europos čempionatą, lauks belgų iššūkis. Ką reikia padaryti prieš šį susitikimą?

„Nežinau... Pažiūrėti video, gerinti gynybą. Aišku, sunku, viena diena liko. Reikia žaisti geriau, įdėti daugiau energijos, geriau žaisti gynyboje. Nežinau net ką pakomentuoti“, – užbaigė Las Palmaso „Gran Canaria“ gynėjas.

Panašiai po pralaimėjimo kalbėjo ir rezultatyviausias lietuvių karys Deividas Gailius, bandęs gelbėti komandą ketvirtajame kėlinyje ir iš viso pelnęs 16 taškų.

„Gynyboje vieno žmogaus nesustabdėme, patys perskubėjome, kantrybės neturėjome, taip ir gavosi, – sakė D.Gailius, patikinęs, jog lietuviai buvo pasiruošę G.Lundbergo gynybai. – Viską žinojome. Žinojome, kad meta, bandėme leisti į kairę pusę, bet vis tiek praeidavo į dešinę. Nesustabdėme...“

Paklaustas, ar tik lietuviai nenuvertino egzotiškos krepšinio šalies atstovų, D.Gailius purtė galvą.

„Tikrai ruošėmės, tikrai nenuvertinome. Žinojome, kad jis (G.Lundbergas – red.past.) gali žaisti, žinojome, kad kiti gali įmesti. Bet taip jau gavosi“, – liūdnai porino puolėjas.

Tiesa, prieš antrąjį susitikimą „burbule“ D.Gailius nosies nenukabino.

„Reikia bandyti žaisti savo žaidimą. Neskubėti, ištraukti, iškentėti iki geriausios situacijos ir, manau, tikrai viskas bus gerai“, – sakė lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius