-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 02 04

T.Rinkevičius: apie sklandų M.Mažeikos įsiliejimą į komandą ir motyvaciją prieš „Falco“

Klaipėdos „Neptūnas“ pasitinka paskutinį šio sezono FIBA Čempionų lygos mūšį. Nors dvikova su Sombathėjaus „Falco“ reikšmės klaipėdiečių pozicijai turnyrinėje lentelėje neturi, tačiau Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai nusiteikę kovingai.
Tomas Rinkevičius
Tomas Rinkevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Norime sužaisti geras rungtynes, norime revanšuotis varžovams už patirtą pralaimėjimą išvykoje. Savų sirgalių akivaizdoje motyvacijos tikrai netrūks. Kovosime dėl pergalės“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė treneris T.Rinkevičius.

Uostamiesčio ekipai artėjančiame mače padėti tikrai negalės traumas besigydantys Tomas Delininkaitis ir Darrinas Dorsey, kurie vis dar nesitreniruoja su komanda. Čiurną dvikovoje su Prienų „CBet“ nikstelėjęs Deividas Gailius jaučia skausmą, bet sportuoja, o jo situacija paaiškės tik prieš rungtynes.

„Sezonas permainingas, vis turime įvairių netekčių ir negalavimų, o tai kyša mums koją. Stengiamės ieškoti išeičių iš susidariusios situacijos, keisti rotaciją ir ieškoti geriausio krepšinio“, – situaciją komentavo „Neptūno“ treneris.

Rotacija kiek prasiplėtė į komandą sugrįžus Martynui Mažeikai. Prie „Neptūno“ po beveik trejų metų pertraukos prisijungęs gynėjas naudą aikštelėje davė jau pirmajame mače.

bcprienai.lt nuotr./Martynas Mažeika ginasi prieš Luką Ulecką
bcprienai.lt nuotr./Martynas Mažeika ginasi prieš Luką Ulecką

„Neptūnas“ susitikime Prienuose triumfavo 95:85, o 35-erių veteranas per 15 minučių ant parketo pelnė 12 taškų, atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 efektyvumo balų.

„Martynas į kolektyvą įsiliejo pakankamai sklandžiai, – apie ekipos naujoką kalbėjo T.Rinkevičius. – Jis nėra svetimas Klaipėdos miestui ir „Neptūno“ komandai, kuriai atidavė daugybę metų ir buvo jos veidu. Jis sėkmingai grįžo į komandą, o dvikovoje Prienuose mums išties labai pagelbėjo, nes traumą patyrė ir D.Gailius.“

Klaipėdiečių kelyje – Vengrijos čempionato lyderė Sombathėjaus „Falco“, kuri pirmajame rate namuose „Neptūną“ pranoko 97:73. Prieš du mėnesius vykusiame susitikime „Neptūną“ žudė klaidos (21) bei netaiklūs tolimi metimai (5 iš 25).

„Gerai sukomplektuota komanda, žaidžianti tikrai gerą krepšinį, o ypatingai – namuose, – apie varžovą kalbėjo T.Rinkevičius. – „Falco“ iškovojo šešias pergales tikrai stiprioje grupėje, o tai daug ką apie juos pasako. Pajėgus varžovas, dominuojantis vietiniame čempionate.“

„Falco“ yra iškovojusi viena pergale daugiau už „Neptūną“ bei D grupėje žengia 5-oje pozicijoje. Sombathėjaus ekipos lyderis – vidurio puolėjas Juvonte Reddicas, pelnantis po 15,4 taško ir atkovojantis 5,5 kamuolio.

„Vengrijoje mes nežaidėme savo geriausio krepšinio. Startavome neblogai, bet prie agresyvios varžovų gynybos darėme per daug klaidų, – mintimis dalijosi T.Rinkevičius. – „Falco“ gynyba išmušė mūsų įžaidėjus iš vėžių, o klaidas labai sėkmingai vertė lengvais taškais greitajame puolime. Žinoma, jie turi didelį žmogų J.Reddicą, kuris sėkmingai kovoje arčiau krepšio. Turime sumažinti klaidų skaičių, sustabdyti greitą „Falco“ puolimą, reikės stabdyti varžovus baudos aikštelėje, surinkti kamuolius ir neleisti J.Reddicui dominuoti situacijose, kur jie turi ūgio pranašumą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius