Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2022 05 27

Teko paplušėti: S.Šanli praradęs Šaras ir „Barca“ turėjo vargo atkrintamųjų starte

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ nelengva pergale pradėjo Ispanijos čempionato ketvirtfinalį.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmosiose rungtynėse reguliarųjį sezoną laimėjusi „Barca“ namie 93:82 (24:17, 24:22, 19:25, 26:18) palaužė Las Palmo „Gran Canaria“ krepšininkus, kurie į atkrintamąsias žengė tik iš aštuntos pozicijos.

Galutinis rungtynių rezultatas neatspindi intrigos, kurią ketvirtajame kėlinyje sukūrė svečių komanda.

Šaro treniruojama „Barcelona“ antrojo kėlinio viduryje atitrūko 14 taškų persvara (34:20) ir, atrodė, ramiai nukeliaus iki pergalės.

Dar ir trečiojo kėlinio pradžioje šeimininkai turėjo solidų pranašumą (56:43), bet skirtumas tuomet ėmė sparčiai tirpti ir prieš lemiamą ketvirtį komandas skyrė jau tik vienas taiklus metimas (67:64).

„Barcelona“ dar prarado ir Sertačą Šanli, kuris žaidė tik 7 minutes ir po kontakto į galvą buvo nuvežtas į ligoninę. Tiesa, katalonų klubas skelbia, kad tokių priemonių imtasi „tik dėl atsargumo“.

„Gran Canaria“ ir toliau rodė nagus bei dantis, priartėjo vos iki 2 taškų (72:70), kol galiausiai „Barcelona“ ekipai pavyko dar sykį atitrūkti (82:72). Per likusį laiką šeimininkai jau nebežaidė su likimu.

12 minučių rungtyniavęs Rokas Jokubaitis prie „Barcelona“ pergalės prisidėjo 6 taškais (1/2 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), 3 rezultatyviais perdavimais ir 7 naudingumo balais.

Įspūdingą pasirodymą nugalėtojų gretose surengė Nickas Calathes, kuriam iki trigubo dublio pritrūko vos vieno atkovoto kamuolio. Graikas pelnė 10 taškų, atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir sugriebė 9 kamuolius.

Daugiausiai taškų – po 16 – „Barcelona“ komandai pelnė Brandonas Daviesas (6 atk. kam.) ir Dante Exumas. Nikola Mirotičius pridėjo 13 (6 atk. kam.), Nicolas Laprovittola ir Cory Higginsas – po 12.

„Gran Canaria“ ekipoje su 15 taškų išsiskyrė A.J.Slaughteris, buvęs „Barcelona“ aukštaūgis Artiomas Pustovijus pelnė 12, Miquelis Salvo – 11, o Johnas Shurna – 9 (8 atk. kam.) taškus.

Ispanijos čempionato ketvirtfinalyje kovojama iki 2 pergalių. Kitos rungtynės, sekmadienį, vyks Las Palme, o jei prireiks trečiųjų – vėl Barselonoje.

Pusfinalyje šios poros nugalėtojas susitiks su Badalonos „Joventut“ arba FIBA Čempionų lygą šiemet laimėjusia Tenerifės „Lenovo“. Pirmąsias rungtynes net 100:68 laimėjo „Joventut“.

„Barcelona“ įžaidėjas Nicolas Laprovittola prieš šias rungtynes sulaukė ypatingo prizo. Jis buvo išrinktas į simbolinį Ispanijos čempionato penketuką. Statulėlę „Palau Blaugrana“ arenoje jam įteikė šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius