-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 18

Trys karališko turnyro istorijos: meniu žadina apetitą ir be „Lietuvos ryto“

Ar Lietuvoje krepšinio turnyras gali būti įdomus be Vilniaus ir Kauno dvikovos? Ar Karaliaus Mindaugo taurės turnyras šiemet taps geriausiu renginiu Europoje, kokiu jį nori padaryti LKL? Ponios ir ponai, startuoja karališkas krepšinio savaitgalis.
Karaliaus Mindaugo taurė
Karaliaus Mindaugo taurė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sosto gynėjai

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ triumfas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ triumfas

2016-ųjų vasario 21-ąją Antanas Kavaliauskas kaip Vilniaus „Lietuvos ryto“ kapitonas kėlė į viršų Karaliaus Mindaugo trofėjų.

Bet kiek daug permainų įvyko vos per vienerius kalendorinius metus. Dabar A.Kavaliauskas vilki principinio varžovo Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, o pats „Lietuvos rytas“ iš kovos dėl sosto gynimo pasitraukė dar Šv. Valentino dienos vakarą antradienį Utenoje.

Tiesa, „Žalgirio“ barzdočius nėra vienintelis savaitgalį pasirodysiantis žaidėjas, kuris lietė ir bučiavo kaip iš akies luptą NBA čempionų trofėjų. Įsižiūrėkite į šią spalvingą 15min fotografo Luko Balandžio akimirką – vienas šalia kito rikiuojasi trys dabar Panevėžio „Lietkabelio“ garbę ginantys žaidėjai: Žygimantas Janavičius, Mindaugas Lukauskis bei Kšištofas Lavrinovičius.

Ir labai realu, kad kažkuris iš šios keturių vyrų kompanijos antrus metus iš eilės gurkšnos pergalingą šampaną, kadangi „Žalgiris“ ir „Lietkabelis“ yra įvardijami kaip du pagrindiniai pretendentai susikauti finale.

„Ne ne ne, patarimo kaip laimėti taurę komandos draugai tikrai neklausė“, – duodamas interviu LKL.lt juokėsi A.Kavaliauskas.

Jeigu, pavyzdžiui, A.Kavaliauskas laimės Karaliaus Mindaugo taurę kaip žalgirietis, tai nebus kažkoks išskirtinis reiškinys Lietuvos krepšinio istorijoje, nes perėję į kitą komandą kitais metais taurę laimėjo būrys žaidėjų. Tačiau tai būtų labai skaudus reginys „Lietuvos ryto“ gerbėjams.

Galingas startas su nenuspėjamu finišu

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno „Žalgirio“ arena
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno „Žalgirio“ arena

Į vienerias Kauno „Žalgirio“ rungtynes ketvirtfinalyje su „Neptūnu“ susirinko daugiau sirgalių (3235), nei visus keturis ketvirtfinalio susitikimus pernai Vilniaus „Lietuvos ryto“ arenoje (2900).

Keturis ketvirtfinalio mūšius Kaune, Utenoje, Pasvalyje ir Alytuje iš viso stebėjo 6974 sirgaliai. Skirtumas galėjo būti dar didesnis, jei ne pasyvūs žiūrovai Pasvalyje, užpildę tik 400 vietų.

Nors pajamos už bilietų pardavimą sukrito į namų komandų sąskaitas, akivaizdu, kad LKL padarė teisingą žingsnį išskirstydama ketvirtfinalio kovas į keturis miestus.

Bet ar Karaliaus Mindaugo taurės turnyras sudomins nuo aukščiausio lygio krepšinio išlepusius kauniečius, kai meniu nebėra „Lietuvos ryto“ ir potencialaus mūšio Kaunas – Vilnius?

Kuris iš jų laimės snaiperių konkursą? #KMT #LKL #Snaiperis

A post shared by LKL (@lietuvos_krepsinio_lyga) on

LKL atstovai teigia, kad „Lietuvos ryto“ fiasko Utenoje neigiamos įtakos bilietų pardavimams neturėjo. Kalbama, kad jau dabar bilietų parduota gerokai daugiau, nei į prieš dvejus metus vykusių ir tuomet dar Lietuvos krepšinio federcijos organizuotos taurės varžybų finalą (5215).

Pusfinalio dieną „Žalgirio“ arenoje bus uždarytas antrasis aukštas. Pirmasis talpina 5 tūkst. žiūrovų. Kita vertus, LKL pasirinko kompaktiškumą pagrįstai – pernai „Siemens“ arenoje tik „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ dvikovą stebėjo 5,5 tūkst. žiūrovų, kai „Žalgirio“ ir „Vytauto“ mūšį – tik 2,2 tūkst.

O „Lietuvos ryto“ netektis sėja naują intrigą: ar sezono išsišokėlis „Lietkabelis“ – vienintelis šį sezoną Lietuvoje nugalėjęs „Žalgirį“ (du kartus Panevėžyje), gali sudrebinti ir Karaliaus Mindaugo taurę? Aišku, už šį „nurašymą“ Utenos „Juventus“ bus pasirengę smogti iš pasalų visai kaip antradienį, o Virginijus Šeškus prieš trejus metus jau žlugdė „Žalgirio“ svajones pusfinalyje.

Intrigos per akis ir be „Lietuvos ryto“.

Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
Pusfinalis (šeštadienis)
14:00 Panevėžio „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“
16:15 Kauno „Žalgiris“ – Prienų-Birštono „Vytautas“
18:15 Dėjimų konkursas
Finalas (sekmadienis)
13:00 Rungtynės dėl 3 vietos
15:15 Snaiperių konkursas
16:50 Finalas

Daugiau nei krepšinis

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Karaliaus Mindaugo taurė – ne tik krepšinio turnyras. Jau pernai LKL žiūrovams pateikė didžiulį pramogų paketą, kuriuo ketina nustebinti dar sykį.

LKL užmojai rimti – suorganizuoti tokį renginį, kad šis sudrebintų visą Europą.

Pamenate tą dar nematytą Karaliaus Mindaugo taurės finalininkų pristatymą su vienuolių gobtuvais pernai Vilniuje? 24sek žiniomis, šiemet organizatoriai planuoja dar vieną įspūdingą vizualinį sprendimą, kuriuo tikisi atkreipti visos Europos dėmesį. Ir tai nėra tik tušti pažadai.

Ypatingai atmosferai rungtynių metų sukurti bus pasitelktas specialus aikštės apšvietimas. Žaidėjai jausis lyg muzikantai – į juos kryps koncertinės šviesos, o tribūnas gaubs tamsa. Visai kaip NBA Žvaigždžių rungtynių ar Eurolygos finalo ketverto metu.

Dėjimų konkurso dalyviai Snaiperių konkurso dalyviai
Drew Gordonas („Lietuvos rytas“) Kšištofas Lavrinovičius („Lietkabelis“)
Aaronas Bestas („Juventus“) Benas Madgenas („Lietkabelis“)
Isaiah Hartensteinas („Žalgiris“) Paulius Valinskas („Žalgiris“)
Martynas Echodas („Šiauliai“) Deividas Gailius („Lietuvos rytas“)
Donatas Tarolis („Lietkabelis“) Laurynas Beliauskas („Neptūnas“)
Gediminas Žitlinskas (kviestinis svečias) Gytis Sirutavičius („Juventus“)
Saulius Kulvietis („Vytautas“)
Derrickas Low („Pieno žvaigždės“)
Gediminas Navickas („Dzūkija“)
Ignas Vaitkus („Nevėžis“)
Arvydas Čepulis („Šiauliai“)

Už muziką bus atsakingi kauniečių pamėgti Lilas ir Innomine, kurių idėjoms išpildyti bus pasitelkta aukščiausios kokybės garso aparatūra. Muzikantai savo pasirodymą rengs šalia aikštės sumontuotoje specialioje „M“ formos scenoje.

Juokaujama, kad didesnę intrigą kelia ne Karaliaus Mindaugo taurės likimas, o įspūdingas žaidimas lemiamo mūšio metu. Bet kuris finalo rungtynių žiūrovas turės galimybę praturtėti 50 tūkstančių eurų. Aišku, jei tik bus pakviestas į „Žalgirio“ arenos vidurį ir pataikys iš aikštės centro. 50 tūkst. eurų vertės metimui sirgalius turės net ne vieną, o du bandymus.

Palyginimui, Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojui atiteks 40 tūkst. eurų piniginis prizas - mažiau nei tam laimingajam, kuriam pavyks įmesti iš aikštės vidurio.

Pernai Karaliaus Mindaugo taurė sužavėjo Lietuvą. Ar šiemet LKL peršoks aukštai iškeltą kartelę?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius