-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 15

Šarūną Jasikevičių nustebino „Lietuvos ryto“ griūtis

„Hey! Hey! Hey! Sveikinam ryyyytą!“ – dar pirmąją rungtynių su „Neptūnu“ minutę traukė aktyviausia „Žalgirio“ sirgalių tribūna. Karaliaus Mindaugo ketvirtfinalyje smaginosi ir publika „Žalgirio“ arenoje, ir patys žalgiriečiai. „Neptūno“ laivas sudaužytas į šipulius 81:58, o Šarūno Jasikevičiaus įgula visu greičiu pasileido į tikslą, pavadinimu Karaliaus Mindaugo trofėjus 2017.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Koks dabar yra „Žalgirio“ ir „Neptūno“ – pernykščio LKL finalininko, lygio skirtumas, parodė Š.Jasikevičiaus sprendimas jau 6-ąją mačo minutę leisti į aikštę 18-metį Isaiah Hartensteiną.

Augusto Lima fantastiškai traukė jau prarastą ir į užribį lekiantį kamuolį. Lukas Lekavičius savo mažytėmis rankomis išplėšė šį iš „neptūniečių“ rankų, o iš užribio sugrįžęs Augusto Lima pataikė dvitaškį su pražanga – 15:2.

Šarūnas Jasikevičius lyg per įtemptas Eurolygos rungtynes diskutavo su teisėjų brigada ir nepabūgęs įspėjimo netrukus užsidirbo ir techninę pražangą. Aišku, tai nenuramino emocingojo „Žalgirio“ vedlio – jį ant suolelio pasodino tik atsirišę batraiščiai. O bausmę skyręs teisėjas Tomas Jasevičius iki paskutinės minutės užsitraukė „Žalgirio“ arenos žiūrovų nemalonę.

A.Kavaliauskas: „Lietuvos ryto“ pralaimėjimas mums tikrai buvo signalas, kad visko gali įvykti.

Žalgiriečių startas parodė, kad net ir subyrėjęs „Neptūno“ laivas nesumažino jų kovingumo siekiant susigrąžinti Karaliaus Mindaugo taurės trofėjų. Net kai priekyje nebėra ir rimčiausiu laikyto priešininko. Tą tik patvirtino 12 perimtų kamuolių ir 20 po jų pelnytų taškų („Neptūnas“ atsakymas – 0 taškų po 8 žalgiriečių klaidų).

„Bravo, guys!“ – auklėtiniams plojo Š.Jasikevičius, kai Augusto Lima iš užribio išniro su dar vienu išsaugotu kamuoliu. 34:15 degė švieslentėje dar 15-ąją rungtynių minutę.

„Taurė šiemet vėl bus mūsų! Hey! Hey!“ – skandavo žaliai baltų būrys. Ir su jais ginčytis dabar būtų labai sudėtinga.

„Norime eiti to titulo link žingsnis po žingsnio ir susikoncentruojant. Mūsų žaidėjai tą ir parodė – išėjo su pačiu rimčiau nusiteikimu ir kontroliavo rungtynes, – auklėtinius po pergalės pagyrė Š.Jasikevičius. – Šioje situacijoje svarbiausia eiti į priekį ir bandyti iškovoti taurę sekmadienį. Suteikiame sau tokią galimybę ir bandysime šeštadienį patekti į finalą.“

Kodėl žalgiriečiai buvo tokie kovingi, paaiškino ir žalgirietis Antanas Kavaliauskas: „Lietuvos ryto“ pralaimėjimas mums tikrai buvo signalas, kad visko gali įvykti. Reikia nuo pradžių žaisti susikaupus. Dominuoti. Žaisti savąjį krepšinį. Svarbu, kad mes to nepakartotume ir žaistume iki galo.“

„Tik sunku išlaikyti koncentraciją žaidžiant su 12 žmonių, – pastebėjo Š.Jasikevičius. – Žaidė visi, visi įmetė taškų. Stengėmės palaikyti intensyvumą ir tai buvo vienas svarbiausių faktorių.“

– Kaip komanda sureagavo į pagrindinio varžovo kovoje dėl titulo – „Lietuvos ryto“ pasitraukimą jau ketvirtfinalyje?

– Nustebino rezultatas. Kalbos nėra. Manau, kad „Lietuvos rytas“ yra gera komanda. Vienerių rungtynių situacijoje visko gali būti, ypač išvykoje. Negali nesakyti, kad nenustebino. Bet Utena demonstruoja tikrai labai gerą krepšinį.

Lygiai taip pat, kaip mūsų kitas varžovas „Vytautas“. Prienų dvi pergalės rodo, kad jie yra labai geros formos ir žaidžia labai gerai. Panevėžy laimėti tikrai nelengva. Jie laimėjo Pasvalyje kontroliuodami situaciją. Čia yra taurė, specifinis dalykas. Reikia kuo labiau susikoncentruoti kitam tikslui ir galvoti apie tą dieną.

– Ar „Lietuvos ryto“ pasitraukimas iš kovos dėl titulo gali turėti įtakos žalgiriečių motyvacijai kovojant dėl trofėjaus?

– Nežinau, reikia jų klausti. Bet nuo pat savaitės pradžios akcentuojama, kad yra tokia savaitė, kuri labai daug ką gali pakeisti. Arba į gerąją, arba... Nežinau. Ne į gerąją. Tai yra rungtynės, kurios seka vienos po kitų ir suteikia šansą žaisti dėl titulo. Tie titulai pats svarbiausias dalykas.

VIDEO: Lėtos Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio akimirkos

– Kaip jaučiasi traumą Graikijoje patyręs Paulius Jankūnas, kuris šiandien nebuvo registruotas rungtynėms? Ir kiek rimti Augusto Limos susižeidimai, kurie jį apribojo iki 11 minučių žaidimo laiko?

– Augusto Limai įspyrė į koją – nemanau, kad kažkas rimto. Vėliau jis žaidė puse jėgos. Jankūno situacija gerėja. Vakar bandė treniruotis, labai norėjo žaisti, bet treniruotė nepavyko. Žiūrėsime iki šeštadienio ir darysime sprendimą. Tai bus sprendimas prieš pat rungtynes.

– Mažiau žaidžiantys žalgiriečiai, jaunimas, šiandien gavo galimybę daugiau pasireikšti. Kaip vertinate jų pastangas?

– Kito kelio nėra – išėję jie turi spausti, griūti, kibti į atlapus. Jei pasiseka puolime, išvis smagu dėl jauno žaidėjo. Bet svarbiausia, kad būtų pastangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius