Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 02

Už pasitikėjimą bendražygiams dėkojęs I.Brazdeikis: „Tai viskas, ko man reikia“

Ignas Brazdeikis rungtynių su Bulgarija pradžioje nežaidė geriausio savo krepšinio, tačiau traukė Lietuvos rinktinę į priekį svarbiausiu momentu. Pirmus žingsnius nacionalinėje komandoje dedantis išeivijos lietuvis džiaugiasi gaunamu pasitikėjimu.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Esu laimingas, kad laimėjome šias rungtynes. Išlikome kartu, varžovai atliko spurtų, žaidė dideliu tempu. Pabaigoje sugebėjome juos kiek sulėtinti ir pagriebti pergalę. Galiausiai svarbu tik tas, jog laimėjome. Faktas, kad yra ką patobulinti, bet esame laimingi dėl pergalės“, - kalbėjo I.Brazdeikis.

Puolėjas per 23 minutes pelnė 13 taškų (5/9 dvit., 0/6 trit., 3/3 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir finišavo su 10 naudingumo balų savo sąskaitoje.

Bet būtent Iggy pelnė taškus dėjimu, likus žaisti 1:30 min., kai persvėrė rezultatą 71:69. Galiausiai Ignas atkovojo kertinį kamuolį, kai buvo likusios vos 6 sekundės iki rungtynių pabaigos.

Kazys Maksvytis po susitikimo kalbėjo apie varžovų net 19 atkovotų kamuolių puolime ir pabrėžė, kad tai – ne vien aukštaūgių, bet ir gynėjų problema.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Ruošėmės tam, žinojome, kad taip bus, - sakė I.Brazdeikis. - Dažnai jie išsimesdavo greitus metimus, susirinkdavo toli atšokusius kamuolius. Atrodė, kad žaidimas eina jų kryptimi. Galėjome galbūt geriau komunikuoti, atsitverti varžovus, bet tai krepšinis. Kartais kamuolys tiesiog neskrieja pas tave.“

Iggy nesureikšmino to, kad pirmoji rungtynių pusė jam buvo sunkesnė.

„Tiesiog reikia žaisti ir per nesėkmingas atkarpas, išlaikyti pasitikėjimą, tikėti tuo, ką gali padaryti. Mano komandos draugai manimi tiki, treneriai taip pat. Tai viskas, ko man reikia. Komandos draugai žaidė puikiai, jie toliau pasitiki ir manimi, esu dėl to laimingas“, - sakė jis.

10-ties taškų deficitas ketvirtojo kėlinio pradžioje, o tuomet spurtas 12:0 paliko įspūdį I.Brazdeikiui, tuo metu buvusiam ant suolo.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

„Tai buvo milžiniška atkarpa. Iš gynybinės pusės jie varžovus tiesiog uždarė, tai sukūrė galimybes puolime. Tai buvo labai svarbu“, - akcentavo krepšininkas.

Jam patiko, kad trenerių štabas išreiškė didžiulį pasitikėjimą ir įteikė kamuolį į rankas kertiniu momentu.

„Svarbiausia, kad komandos draugai ir treneriai pasitiki manimi ir leidžia man sukurti tas atakas, - sakė I.Brazdeikis. - O aš visada pasitikėsiu savimi, kad galiu tai padaryti. Aš tiesiog noriu laimėti visas rungtynes, kurias žaidžiame.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius