TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 04 08

FIBA lemiamos kovos – Vilniaus „Ryto“ nėra, bet vicemeras rengiasi kelionei

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai nepateko į FIBA Čempionų lygos finalines kovas, bet šalies sostinė ten savo atstovus veikiausiai turės. Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas gegužės 5-9 dienomis vyks į komandiruotę Bilbao mieste, kur rengiamas turnyro finalo ketverto turnyras. Tačiau ne krepšinio kovos bus pagrindinis komandiruotės tikslas – sako konservatorių (TS-LKD) politikas, sostinėje kuruojantis sporto sritį.
Bilbao arena ir Valdas Benkunskas
Bilbao arena ir Valdas Benkunskas / FIBA ir 15min nuotr.

„Taip, toks vizitas yra planuojamas, tačiau galutinis sprendimas dėl vykimo į komandiruotę bus priimtas vėliau šį mėnesį, atsižvelgiant į užimtumą ir bendrą padėtį“, – komandiruotę į Bilbao miestą 15min atsiųstame atsakyme patvirtino V.Benkunskas.

FIBA Čempionų lygos finalo ketverto varžybos čia vyks gegužės 6-8 dienomis. Lietuvių komandų nebus, nes Vilniaus „Rytas“ krito „Top 16“ etape.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Valdas Benkunskas
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Valdas Benkunskas

„Vizito tikslai keli – visų pirma, susipažinti su tokio masto sporto renginio organizavimo procesais Bilbao mieste. Šiuo tikslu planuojami susitikimai su Bilbao savivaldybės atstovais, siekiant aptarti reikalingos sporto infrastruktūros, apgyvendinimo ir užimtumo, viešojo transporto organizavimo klausimus.

Vilniaus miesto savivaldybė yra gavusi FIBA Čempionų lygos generalinio sekretoriaus P.Comninos kvietimą svarstyti surengti turnyro finalinį etapą sostinėje artimiausias metais“, – teigė V.Benkunskas.

Iš tiesų, viešėdamas Lietuvoje praėjusių metų pabaigoje Čempionų lygos vadovas Patrickas Comninos neslėpė, kad Vilnius ateityje galėtų pretenduoti surengti finalo ketverto varžybas.

„Mums visada įdomu kalbėtis su klubais, miestais, kurie turi puikias arenas. Aišku, kad matome tokias galimybes. Žinome, kokia yra aistra krepšiniui šioje šalyje“, – 2021-ųjų lapkritį sakė P.Comninos.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./FIBA Čempionų lygos vadovas Patrickas Comninos
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./FIBA Čempionų lygos vadovas Patrickas Comninos

Šis sezonas Čempionų lygoje bus pirmasis, kai finalo ketvertą rengs ne vienas iš lemiamų kovų dalyvių. Bilbao klubas, dukart iš eilės laimėjęs Čempionų lygą, šiemet taip pat jau yra pasitraukęs iš tolimesnių kovų.

„Kitas tikslas – susitikimai su krepšinio organizacijų, t. y. „FIBA Europe“ ir NBA, atstovais. Renginiuose dalyvaus FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis, NBA Europos padalinio vadovas Jesusas Bueno Pascualis. Su jais bus aptarti bendri projektai, kuriuos Vilniaus miesto savivaldybė pristatys jau šį mėnesį“, – pridūrė V.Benkunskas.

2020-aisiais iš Eurolygos šeimos pasitraukęs ir FIBA organizaciją pasirinkęs Vilniaus „Rytas“ su Čempionų lyga, anot pranešimų, pasirašė 3 metų sutartį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ krepšininkai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ krepšininkai

Pirmaisiais metais vilniečių kelionė baigėsi jau pirmajame grupių etape, o šiemet komandai pavyko nukeliauti iki „Top 16“ varžybų, bet ten keturių komandų grupėje Giedriaus Žibėno auklėtiniai liko treti.

Šiuo metu FIBA Čempionų lygoje vyksta ketvirtfinalių serijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius