Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 24

„Ryto“ finišas Čempionų lygoje: lyderiai, nusivylimai ir svarbiausi skaičiai

Vilniaus „Rytas“ finišavo FIBA Čempionų lygoje, šį sezoną pasiekęs 6 pergales ir patyręs tiek pat pralaimėjimų, bet nepasiekęs svarbiausio tikslo turnyre. 12 rungtynių atskleidė įdomių faktų apie komandą ir jos žaidėjus.

Ne taip katastrofiškai nei praėjusį sezoną, bet prastai visos „Ryto“ istorijos fone.

Po svaigios sezono pradžios Vilniaus klubas trečiadienį finišavo FIBA Čempionų lygoje, pralaimėjęs rungtynes Vengrijoje ir taip pabaigęs europinį kelią, apie kurio ankstyvą pabaigą sužinojo dar praėjusią savaitę po namie patirto antausio nuo Tenerifės „Lenovo“ ekipos.

Antrajame etape pirmąsias dvi vietas grupėje užėmę „Lenovo“ ir Strasbūro SIGA krepšininkai tęs kovas Čempionų lygos ketvirtfinalyje, o Giedriaus Žibėno komandai sezonas baigėsi anksčiau, nei vylėsi sostinės sirgaliai.

Suprasti akimirksniu

  • Čempionų lygos ketvirtfinalio komandos (burtai traukiami penktadienį):
  • Manresos „Baxi“ (Ispanija), Halono „Hapoel“ (Izraelis), Klužo „Napoca“ (Rumunija), „Lenovo“ (Ispanija), Liudvigburgo „NHP Riesen“ (Vokietija), Bursos „Tofas“ (Turkija), Malagos „Unicaja“ (Ispanija), Strasbūro SIG (Prancūzija).

„Ryto“ ambicijos buvo pakilusios, kai lapkritį–sausį vilniečiai mėgavosi 12 pergalių serija, tarp jų skaičiuojant ir Kaune laimėtą mačą prieš „Žalgirį“. Tačiau žiemos viduryje „Rytas“ vis dažniau paslysdavo aikštėje, kol suklupo ir Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje, ir Čempionų lygos antrajame etape.

Dukart Europos taures (2005 ir 2011 m.) laimėjęs „Rytas“ per pastarąjį dešimtmetį tik sykį – 2018–2019 m. – pasiekė Europos turnyro ketvirtfinalį, o posūkis į FIBA varžybas neatnešė sėkmės.

Praėjęs sezonas, prasidėjęs su Donaldu Kairiu prie ekipos vairo, baigėsi pirmajame etape, o šįkart su G.Žibėnu trečias pagal lygį Europos krepšinio turnyras baigėsi antrajame etape, laimėjus pusę rungtynių iš 12.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

Skambiausios pergalės

Spalio 19 dieną namie 87:69 laimėtas mačas Vilniuje prieš Burgoso „San Pablo“, kuris prieš tai dvejus metus trumfavo Čempionų lygoje, leido įgyti pasitikėjimo savo jėgomis sezono pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius