Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 28

Po beviltiškos nesėkmės – M.Nicolos šūksniai rūbinėje ir priekaištai žaidėjams

Trečiojo kėlinio vidurys. Saratovo „Avtodor“ sąskaitoje – 74 taškai (!). Marcelo Nicola liūdnai nužvelgia švieslentėje degančius kraupius skaičius. Minus 19. „Siemens” arenoje pasigirsta sirgalių švilpimas, o vienas patrakęs „Lietuvos ryto“ gerbėjas jau pakuojasi ilgą komandos vėliavą. Beviltiškas pralaimėjimas 81:97. M.Nicola neatsistatydino. Bet pareiškė, kad žaidėjai negerbia jo taisyklių.
„Lietuvos rytas“ -„Avtodor“
„Lietuvos rytas“ -„Avtodor“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ar čia krepšinis? Mes klausiam: ar čia krepšinis?“ – likus žaisti dvi minutes iki rungtynių pabaigos skandavo „Lietuvos ryto“ sirgaliai. Žiūrovai dar ketvirtojo kėlinio viduryje ėmė skirstytis iš arenos. 

„Iš vienos pusės, gal ir turėjo taip pasielgti, iš kitos... Krepšininkas turi parodyti pagarbą žiūrovui, o žiūrovas – krepšininkui. Nežinau, kaip vertinti. Gal ne visiems norisi žiūrėti tokį žaidimą", – rūbinėje vėliau sakė Gediminas Orelikas.

Atmosfera „Lietuvos ryto“ rūbinėje priminė laidotuves. Belaukiant komandos pokalbio rūbinėje pabaigos, nė neįtempus ausies buvo galima lengvai išgirsti argentiniečio nepasitenkinimo šūksnius ir daiktų trankymus.

Įžengus į ankštą „Siemens“ arenos rūbinėlę žurnalistai išvydo it žemę pardavusių „Lietuvos ryto“ krepšininkų veidus.

„Nežinau. Žinočiau paaiškinimą, būtume bandę kažką daryti. Tokios rungtynės, kad ką bandėme, viskas nesigavo. Užbėgo, užmėtė... Nieko negalėjome padaryti“, – nesėkmės priežastis akimirką pagalvodamas po truputį vardijo kapitonas Antanas Kavaliauskas.

Jis neišdavė, kodėl M.Nicola taip šūkavo rūbinėje. Kas įvyksta rūbinėje, tas ir lieka rūbinėje.

„Kažką reikia keisti, kažką daryti“, – galvą netoliese purtė G.Orelikas.

Pats M.Nicola neslėpė pasipiktinimo. Jam labiausiai pikta dėl to, kad žaidėjai nesilaiko komandos taisyklių. Anot 44 metų stratego, visa tai prasidėjo nuo pralaimėjimo Stambulo „Bešiktaš“ namuose prieš porą savaičių.

„Buvo gėda prieš sirgalius, – neslėpė specialistas. – Negerbiame savo taisyklių. Turime aiškias taisykles, bet einame į aikštę ir jų negerbiame. O tada jau sudėtinga. Yra taisyklės, kurias visi turi gerbti. Jei vienas žmogus negerbia gynybos, tai yra atviras greitkelis krepšio link varžovams“.

Mums įkerta, mes kraujuojame. Kraujuojame ir mirštame.

Treneris leptelėjo, kad ne visi žaidėjai vienodai vertina rungtynes LKL ir Europos taurėje. Bet jis purto galvą paklaustas, ar komandoje trūksta disciplinos. Labiausiai pikta dėl taisyklių nesilaikymo.

Gal žaidėjai nebetiki treneriu?

„Visiškai nesigynėme. Sunku galvoti apie pergalę namuose, jei varžovas pelno 97 taškus. Antrajame kėlinyje jie pelnė 29, trečiajame – 32 taškus. Pirmajame kėlinyje prastai gynėmės, bet bent jau bandėme kautis. Antrajame kėlinyje dingome. Dingome ne po vieną. Dingome kaip komanda. Tokioje situacijoje sunku kažką atrasti. Niekas neveikė: nei rotacijos, nei zoninė gynyba, nei gynyba vienas prieš vieną“, – rungtynes apibendrino M.Nicola.

„Negalime nustoti kraujuoti. Mums įkerta, mes kraujuojame. Kraujuojame ir mirštame“, – reziumavo treneris.

Kita vertus, besisvaidydamas priekaištais M.Nicola turėtų žinoti, kad „Lietuvos ryte“ kalčiausi ne žaidėjai, o treneriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius