-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 28

Trys kandidatai, kurie „Lietuvos ryte“ galėtų pakeisti Marcelo Nicolą

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola pavojuje. Po pralaimėjimo Kauno „Žalgiriui“ bet kuris sostinės klubo pralaimėjimas argentiniečiui gali būti lemtingas. 24sek.lt domisi, kas šiuo metu galėtų pakeisti 44-erių strategą.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kęstutis Kemzūra

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kęstutis Kemzūra
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kęstutis Kemzūra

„Norėčiau grįžti dirbti į Lietuvą. Žinoma, visada norisi dirbti komandoje, kuri dalyvauja Europos turnyruose, bent jau Europos taurėje. Norisi, kad dirbti būtų įdomu, ekipa turėtų viziją“, – birželį 24sek.lt pasakojo Kęstutis Kemzūra.

Kodėl K.Kemzūrai nesugrįžus į Vilnių antram dubliui?

Tada jo pavardė dažnai buvo minima prie Klaipėdos „Neptūno“ pavadinimo, bet uostamiesčio klubo šturvalą perėmė Dainius Adomaitis.

Iššūkių Vilniuje K.Kemzūrai tikrai netrūktų. Užbaigęs sezoną Čekijoje, per keletą mėnesių 45-erių strategas darbo dar nesusirado. 

Beje, 2002–2004 metais K.Kemzūra jau dirbo „Lietuvos ryte“. Iš pradžių jis talkino Jonui Kazlauskui, o komandos vairą perėmė 2003–2004 m. sezone, kai J.Kazlauskas atsistatydino po pralaimėjimo kukliai Braitono „Bears“ ekipai.

Jo karjera Vilniuje baigėsi po pralaimėjimo LKL finale. Tada „Žalgiris“ turėjo Arvydą Sabonį, tad pykti už pralaimėtą seriją 0-4 nėra pagrindo.

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris didelių pergalių klubiniame krepšinyje pastaraisiais metais nepasiekė, bet kodėl K.Kemzūrai nesugrįžus į Vilnių antram dubliui?

Kazys Maksvytis

A. Venskaus nuotr./Kazys Maksvytis
A. Venskaus nuotr./Kazys Maksvytis

Tituluočiausias Lietuvos jaunimo rinktinių treneris. Su Jono Valančiūno kartos komanda jis skynė aukso medalius šešiolikmečių, aštuoniolikmečių ir dvidešimtmečių Europos čempionatuose, devyniolikmečių pasaulio pirmenybėse.

Kildamas karjeros laiptais Kauno „Aisčiuose“ ir Vilniaus „Sakaluose“, K.Maksvytis subrendo 2012–2015 m. treniruodamas Klaipėdos „Neptūną“.

Ar K.Maksvytis pribrendo „Lietuvos ryto“ skambučiui?

Beje, 2013–2014 metų sezonas buvo fantastiškas – K.Maksvytis atvedė „Neptūną“ į LKL finalą, išstūmė iš antrosios vietos Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir finale „Žalgiriui“ pralaimėjo tik 2-4.

Be to, būtent K.Maksvytis įvairavo „Neptūną“ į istorinius Eurolygos vandenis. Ten klaipėdiečiai laimėjo 4 namų rungtynes ir pasirodė garbingai.

Tačiau K.Maksvyčio odisėją Klaipėdoje užbaigė neskani sezono pabaiga – „Neptūnas“ pralaimėjo mažąjį LKL finalą Utenos „Juventus“ ir liko be medalių.

Dabar K.Maksvytis laukia antrosios trenerių bangos – lapkričio-gruodžio mėnesių, kai sezono pradžia nepatenkintos komandos keičia trenerius.

„Ruošiuosi ir laukiu bet kurią akimirką galinčio pasitaikyti skambučio“, – interviu 24sek.lt dar šią savaitę sakė K.Maksvytis.

Ar treneris pribrendo „Lietuvos ryto“ skambučiui?

Užsienietis

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Lietuvos ryto“ klubo treniruotė prieš rungtynes su „Avtodor“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Lietuvos ryto“ klubo treniruotė prieš rungtynes su „Avtodor“

Daugiau pajėgių „Lietuvos ryto“ vairą perimti galinčių trenerių Lietuvos rinkoje nėra. Jono Kazlausko asistentas Darius Maskoliūnas ieško darbo. Tačiau jis turėjo savo šansą dirbdamas „Lietuvos ryte“ 2011–2013 m., bet juo nepasinaudojo.

Pirmiausia, sugrįžimas į Vilnių būtų per greitas, o dvejus metus dirbdamas Sopoto „Trefl“ D.Maskoliūnas neįrodė vertas „Lietuvos ryto“ vyr. trenerio pareigų.

Būtų įdomu pamatyti į trenerio postą grįžtantį Tomą Pačėsą, bet jo galimybes vertinti labai sudėtinga. 43-ejų specialistas pastarąjį kartą komandą treniravo prieš trejus metus ir pasitraukė į krepšinio užkulisius.

„Lietuvos rytas“ gali žvalgytis nesvetimoje užsienio rinkoje. Per pastaruosius penkerius metus Vilniuje dirbo bent šeši specialistai iš užsienio. 

Taigi, iš svetur Vilniaus oro uoste gali nusileisti daugybė kandidatų, kurių tikslias pavardes nuspėti sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius