-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 19

18-metis 213 cm ūgio „bokštas“ beldžiasi į Kauno „Žalgirio“ duris

Praeityje garsaus Lietuvos krepšinio lygos krepšininko Sigito Biručio sūnus 18-metis Laurynas antrus metus iš eilės lieja prakaitą Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipoje.

Perspektyvusis 213 cm ūgio bokštas kalbėdamas su „Žalgiris TV“ prisipažino, kad tėčio karjera nulėmė ir Lauryno pasirinkimą – jaunuolis tiesiog augo krepšinio aplinkoje.  

„Užaugau praktiškai krepšinio salėje. Nuo mažens augau stebėdamas žaidžiantį tėtį. Krepšinis įaugo ir tapo šeimos tradicija, – teigė L.Birutis. – Tėtis dažnai po rungtynių duoda patarimų, aptariame smulkmenas. Kuomet gyvenau Šiauliuose, žiūrėdavome senus tėčio žaidimo vaizdo įrašus, o kartais pažiūrime ir mano pasirodymų rungtynėse momentus.“

Tik praėjusiame sezone debiutavęs Nacionalinėje krepšinio lygoje iš Šiaulių kilęs žaidėjas turėjo prisitaikyti prie naujo karjeros iššūkio – rungtyniavimo vyrų krepšinyje. 

„Pirmieji metai NKL buvo sunkūs, pradžia vyrų krepšinyje nebuvo lengva. Antruosius metus pradėjome pasiruošimu su „Žalgirio“ pagrindine ekipa ir jaučiuosi geriau bei sustiprėjęs“, – patirtimi po pirmųjų metų su „Žalgirio-2“ ekipa dalijosi krepšininkas.  

Kitas L.Biručio žingsnis – nesustoti tobulėti. Prie to itin prisideda treniruotės su pagrindine „Žalgirio“ ekipa. Apie jas jaunasis talentas kalba kaip apie iššūkį, kurį nori išnaudoti.

„Gal yra to jaudulio, bet yra ir didelis noras kažką pasiekti. Jie žaidžia aukštame lygyje, norisi įrodyti, jog ir aš galiu kažką parodyti aikštelėje“, – teigė L.Birutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius