Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 12

Atsakomybę prisiėmęs K.Maksvytis: „Atrodo, kad žaidėjams nusibodo žaisti krepšinį“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis prisiėmė atsakomybę po komandos nesėkmės sostinėje prieš Vilniaus „Wolves“, kadangi eilinį kartą nematė degančių auklėtinių akių bei energijos. „Atrodo, kad jiems nusibodo žaisti krepšinį“, – po dvikovos sakė treneris iš Darbėnų.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) – seniai matyta trivaldystė.

8522 sirgalių akivaizdoje „Avia Solutions Group“ arenoje Kauno „Žalgiris“ rezultatu 64:75 (14:17, 19:13, 12:22, 19:23) krito prieš Vilniaus „Wolves“. Visos šios trys komandos šiuo metu savo sąskaitoje turi po 8 pergales ir 1 pralaimėjimą.

„Sveikinu „Wolves“ su pergale, – po nesėkmės kalbėjo Kauno komandos vairininkas Kazys Maksvytis. – Manau, kad šiandien į rungtynes jie atėjo su geresne energija. Mes ne pirmas rungtynes šį sezoną, ypač Lietuvos krepšinio lygoje, žaidžiame ne su pilna energija ir mūsų akys nedega. Turiu prisiimti atsakomybę, kad komandos akys nedegė. Rungtynes pradėjome slogiai, trečiajame kėlinyje – taip pat, kai galėjome perimti iniciatyvą į savo rankas ir uždaryti rungtynes. Mes nesužaidėme kietai, o „Wolves“ kovojo iki pabaigos ir pelnytai laimėjo.“

Kazys Maksvytis šiai dvikovai neregistravo Tomo Dimšos, kuris, pasak klubo, patyrė „smulkią kirkšnies traumą“, o šeimininkai vis dar laukia Jeffery Tayloro sugrįžimo.

„Nedidelė traumelė ir tikiuosi, kad kitose rungtynėse jis žais“, – apie T.Dimšos situaciją kalbėjo K.Maksvytis.

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ priklausomybė, magiškas kėlinys Panevėžyje ir įsibėgėjusi „Wolves“

Rungtynių pradžioje – neatpažįstamas „Žalgiris“, kuris per pirmąsias vienuolika atakų taškus pelnė vos kartą, kai Kevarriusas Hayesas išprovokavo pražangą ir realizavo baudos metimą.

„Wolves“ įgijo greitą 8 taškų persvarą, tačiau tvarką šalies čempionų stovykloje įnešė Laurynas Birutis, per trumpą atkarpą surinkęs 10 efektyvumo balų.

Iki ilgosios pertraukos „Žalgiris“ didžiąja dalimi rungtynėse laikėsi baudų metimais, kurių metė net 21, o realizavo – 15 (71,4 proc.). Palyginimui, iš žaidimo K.Maksvyčio auklėtiniai metė 24 metimus.

28-ąją mačo minutę – skausminga pagrindinio „Wolves“ vedlio Rasheedo Sulaimono trauma, kuris negalėdamas priminti kojos perkreiptu veidu paliko aikštelę, o vėliau iškeliavo ir į rūbinę. Šis epizodas sutelkė Vilniaus ekipą, kuri trečią ketvirtį uždarė spurtu 9:0 ir išsiveržė į priekį 52:45.

Šanso sulaukęs Adas Juškevičius ketvirtajame kėlinyje smogė du svarbius tritaškius. „Žalgiris“ po Arno Butkevičiaus taškų buvo priartėjęs 59:64, bet tuomet – dvikovos baigtį nulėmę Vaido Kariniausko ir Tre'Shawno Thurmano taškai.

„Kai komanda nekovoja 100 proc., tuomet treneris turi prisiimti atsakomybę. Atrodo, kad žaidėjams nusibodo žaisti krepšinį“, – rėžė „Žalgirio“ treneris.

Rezultatyviausiai ir naudingiausiai „Žalgirio“ komandoje žaidė blankiai šį sezoną atrodęs Nazas Mitrou-Longas, kurio sąskaitoje – 15 taškų, 4 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 20 efektyvumo balų.

„Iš to, ką matėme, tai Nazas Mitrou-Longas šiandien buvo truputį aktyvesnis. Komanda prie jo buvo minusinė, bet kažkokia gyvastis prie jo buvo. Turbūt šitą būtų galima pabrėžti“, – apie pozityvius momentus nesėkmėje Vilniuje kalbėjo K.Maksvytis.

Susitikimo pabaigoje tritaškį realizavęs V.Kariniauskas sugadino klubo savininko Gedimino Žiemelio pranašystę, jog „Wolves“ prieš „Žalgirį“ laimės aštuonių taškų pranašumu.

„Nekreipiu į tai dėmesio. Nemanau, kad turėčiau komentuoti „Wolves“ boso žodžius“, – sakė K.Maksvytis.

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ priklausomybė, magiškas kėlinys Panevėžyje ir įsibėgėjusi „Wolves“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius