Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 05

Dainius Adomaitis lieka Vilniaus „Ryte“, bet daugiau atsakomybės teks latviui

Vieną dieną – pokalbis su Vilniaus „Ryto“ vadovais, treneriais ir žaidėjais, ketvirtadienį – spaudos konferencija apie Lietuvos rinktinės kandidatus. Dainiaus Adomaičio laukia smarki vasara, prasidėjusi dėliojant Vilniaus klubo žingsnius už aikštės ribų, o nuo liepos vidurio pasineriant į Lietuvos rinktinės pasirengimą pasaulio čempionatui.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis (dešinėje) ir Uvis Helmanis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

D.Adomaičio žodžiais, visas sezonas, buvo tarsi kelionė per kalnus, o dabar ateina metas pasižvalgyti kas matosi horizonte nusileidus nuo jų.

Šeštadienį „Rytas“ baigė sezoną Lietuvos krepšinio lygoje, finalo serijoje nusileidęs Kauno „Žalgiriui“, o pirmadienį D.Adomaitis jau leido kalbėdamasis su klubo vadovais Dariumi Gudeliu ir Linu Kleiza.

„Sutarėme, ką turime padaryti per keletą dienų – tai analizė, įvertinimas, ką padarėme gerai ir ką blogai, ką reikia taisyti, – apie pokalbį su klubo vadovais sakė D.Adomaitis. – Laukia dar vienas susitikimas, per kurį sudėliosime kitus akcentus.“

Pernai Rimą Kurtinaitį sostinės klube pakeitęs D.Adomaitis sudarė dvejų metų sutartį su „Rytu“. Pirmasis sezonas buvo labai sudėtingas, bet kelionė tęsis, o artimiausi bendražygiai neturėtų keistis.

D.Adomaitis teigė, kad trenerių štabas liks tvarus – jo svarbiausiais asistentais turėtų likti latvis Uvis Helmanis, Mindaugas Brazys ir Šarūnas Ciparis, fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius.

O štai žaidėjų sudėtyje permainų nusimato daug.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“

24sek jau rašė, kad legionierių dienos klube faktiškai suskaičiuotos, galbūt išskyrus buvusį komandos kapitoną.

„Dar anksti apie tai kalbėti, bet su Chrisu Krameriu palaikome ryšį – žinome apie jo situaciją, laukiame jo testų rezultatų“, – apie amerikietį įžaidėją, kuris kovo pradžioje patyrė kryžminio raiščio traumą, išvyko gydytis į JAV ir negalės žaisti bent pusmetį, sakė D.Adomaitis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Arciomas Parachouskis dėl aukštos kainos, o DJ Seeley, Derekas Needhamas ir Rokas Stipčevičius dėl kitų priežasčių neturėtų likti Vilniuje.

Dėl lietuvių yra daugiau klausimų nei atsakymų, nors pagrindinių žaidėjų – Arno Butkevičiaus, Eimanto Bendžiaus, Martyno Echodo sutartys galioja. Aplink juos ir bus lipdoma ekipa.

„Dabar laukia pokalbiai su žaidėjais, kai su jais pasikalbėsime, išvadų bus daugiau, – sakė D.Adomaitis. – Norisi, kad lietuviai būtų mūsų pagrindiniai žaidėjai – komandos dvasia. Svarbu sužinoti klubo biudžetą, kur kitą sezoną žaisime.“

Per artimiausią mėnesį turėtų paaiškėti, kiek realios „Ryto“ viltys patekti į Eurolygą, į kurios vieną vardinį kvietimą Vilniaus komanda pretenduoja drauge su kitais Europos klubais.

D.Adomaitis dar nežino, kokiu biudžetu galės remtis klubas kitam sezonui, nors komplektacija netrukus prasidės. Tačiau prieš tai laukia dar ir pasitarimas su kitais komandos treneriais.

Naujokų pasirinkimą treneriai derins su sporto direktoriumi Linu Kleiza.

„Palaikome ryšį, tai būna bendri sprendimai. Agentai kontaktuoja su Linu, kuris yra sporto direktorius. Tada žaidėjų sąrašas keliauja pas mus – trenerius. Mes analizuojame kandidatus ir bendrai krypstame link sprendimo“, – aiškino D.Adomaitis.

Per artimiausią mėnesį jis ketina suspėti pailsėti po įtempto sezono ir tai planuoja su šeima iškeliauti toliau nuo Lietuvos – viena iš jo trijų dukrų studijuoja JAV.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis su šeima
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis su šeima

Visu pajėgumu į krepšinį D.Adomaitis grįš liepos viduryje, kai prasidės stovykla pasaulio pirmenybėms su Lietuvos rinktine, kurios preliminarų kandidatų sąrašą D.Adomaitis pristatys šį ketvirtadienį 11 valandą.

Stovykla, devynerios kontrolinės rungtynės Lietuvoje, Ispanijoje, Serbijoje, Suomijoje ir Pietų Korėjoje, ir pasaulio čempionatas, vyksiantis Kinijoje nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 15 dienos atskirs D.Adomaitį nuo Vilniaus klubo.

Su juo rinktinėje darbuosis ir M.Brazys bei dalį laiko E.Kandratavičius, tad Vilniaus komandos pasirengimas sezonui užguls ant U.Helmanio pečių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Uvis Helmanis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Uvis Helmanis

46 metų latvis, anksčiau treniravęs Liepojos, Valmieros, Uogrės komandas, pavaduodavo D.Adomaitį ir per pasaulio čempionato atrankos langus.

„Jau praėjome per viską šį sezoną“, – priminė D.Adomaitis.

VIDEO: „LKL Finalas“: kosminis „Žalgiris“, didėjanti praraja ir paslaptingi „Ryto“ gelbėtojai
VIDEO: „Ginčas“: kaip vertinti D.Adomaičio debiutą ir ateitį Vilniaus „Ryte“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius