Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 09

Dainius Adomaitis: „Nesiruošiu kaltinti nė vieno žaidėjo. Tai mano atsakomybė“

Mantas Kalnietis nusivylęs įsirėmė į krepšio stovą. Arvydas Sabonis vos neišvirto persisvėręs per mažytę, jo dydžiui, kėdę. Mindaugas Špokas griebėsi už galvos ir pasižiūrėjo į Aleksandrą Volkovą. Ukrainos krepšinio legenda irgi purtė galvą. Tritaškiais rungtynių pabaigoje prapliupę graikai nuskandino Lietuvos viltį Europos čempionate – 64:77.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dainius Adomaitis dar niekada taip greitai nebuvo prisistatęs Lietuvos žurnalistams po Europos čempionato rungtynių.

Bet jis nebijojo akistatos su Lietuvos žiniasklaida, kuri dvejopai gali įvertinti nacionalinės komandos pasitraukimą iš Europos čempionato jau aštuntfinalyje.

Man reikia prisiimti atsakomybę, nes visi aplinkui nemažai rėkavo ir davė vis papildomos motyvacijos graikams. Visi ekspertai čia.

Tačiau D.Adomaitis nesidangsto – jis prisiima visą atsakomybę. Tik treneriui skaudžiausia, kad šia komanda jis labai tikėjo.

„Man, kaip treneriui, reikia prisiimti atsakomybę, kad nesugebėjau atskirti žaidėjų nuo informacijos, kuri buvo aplinkui. Kalbėjome, kartojome, kad tai be galo patyrusi komanda, kuri žino, kaip žaisti tokias rungtynes, bet padarėme tiek mentaliteto klaidų puolime ir gynyboje, kad tiek klydome tik su gruzinais. Tas scenarijus pasikartojo.

VIDEO: D.Adomaitis: „Aš tikrai tikėjau šia komanda. Labai. Ir tikrai tikiu“

Man reikia prisiimti atsakomybę, nes visi aplinkui nemažai rėkavo ir davė vis papildomos motyvacijos graikams. Visi ekspertai čia“, – po rungtynių kalbėjo D.Adomaitis.

– O žaidėjai turėtų prisiimti atsakomybę už laisvus graikų tritaškius?

– Manau, aš kaip treneris turiu prisiimti atsakomybę. Nors buvome susitarę, kaip gintis, paprasčiausiai tos klaidos gynyboje, apie kurias kalbėjome dėl rizikos, mes to neišpildėme iki galo. Čia nesiruošiu kaltinti nė vieno žaidėjo. Tai mano atsakomybė.

– Po tokių rungtynių sunku rasti žodžių. Ką pasakėte žaidėjams?

– Pasakiau, kad visada, kai žaidi, ateina etapas, kai 40 minučių negali sužaisti žemiau savo lygio. Mes šiandien, faktas, sužaidėme prasčiau.

– Kiek įtakos turėjo tai, kad kai kuriems žaidėjams pritrūko patirties?

– Jūs žinote, kad esame jauna komanda. Žaidžiame kartu pirmą vasarą. Aišku, tai jaučiasi, nes sunkiu metu nepriėmėme gerų sprendimų.

– Ar pasitraukimas iš čempionato aštuntfinalyje atspindi rinktinės lygį?

– Nenoriu apie tai kalbėti. Čia ne apie tai.

– Buvote priartėję iki graikų 4 taškais. Ko pritrūko persverti rezultatą?

– Buvo kelios atkarpos, kai gynyboje sužaidėme kaip sutarę, bet puolime priėmėme blogus sprendimus. Taip pat nepataikėme kelių gerų metimų. Kartais ir tos sėkmės pritrūksta.

– Kaip vertinate rinktinės pasirodymą?

– Nenoriu vertinti.

– Kokia ateitis laukia šios komandos?

– Labai sunku apie tai kalbėti, kai iškrenti tokiame etape. Supraskite... Aš tikrai tikėjau šia komanda. Labai. Ir tikrai tikiu.

VIDEO: J.Valančiūnas: „Kai atėjo svarbiausias momentas – išskydom“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius