-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 08 /13:47

Dainius Adomaitis trauksis iš Lietuvos rinktinės

Dainius Adomaitis trauksis iš Lietuvos rinktinės vyr. trenerio pareigų. Prieš paskutines nieko nelemiančias pasaulio čempionato antrojo etapo rungtynes su Dominikos Respublika strategas 24sek patvirtino, kad atsistatydins iškart po pasirodymo Kinijoje.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Gal sulaukim rytojaus rungtynių ir kai baigsis čempionatas, bus pasakyta. Bet viską svarstykit logiškai. Pasakymas gali būti tik vienas – kito nėra. Lietuvai būti tarp šešiolikos nėra geras rezultatas. O už rezultatą atsako kas? Treneris“, – šypsojosi D.Adomaitis.

Strategas atskleidė, kad apie tokį scenarijų galvojo dar vykdamas į pasaulio čempionatą.

„Kito varianto nematau. Tai net nesvarstytina. Dar važiuojant į čempionatą buvo pasakyta, kad tenkina vienintelis rezultatas – patekimas į olimpines žaidynes per pasaulio čempionatą. Žinojome, ką turime pasiekti ir įgyvendinti. Jeigu ne – viskas. Apie ką mes kalbam?“ – 24sek ramiai pasakojo D.Adomaitis, susitaikęs su savo sprendimu.

Lietuvai būti tarp šešiolikos nėra geras rezultatas. O už rezultatą atsako kas? Treneris.

Paklaustas, ką apie tokį trenerio sprendimą manė Lietuvos krepšinio federacija, D.Adomaitis teigė: „Čia yra mano asmeninis sprendimas. Aš kaip žmogus keliu sau ambicijas.“

VIDEO: Dainius Adomaitis nesislapsto – jis traukiasi iš Lietuvos rinktinės trenerio pareigų

Apie pasitraukimą iš Lietuvos rinktinės D.Adomaitis paleido užuominą jau po skandalingo pralaimėjimo prancūzams 75:78.

„Per daug pasakiau, bet tiek to. Pasakau viską. Turbūt paskutinį kartą“, – mįslingai savo tiradą dėl arbitrų darbo užbaigė Dainius Adomaitis, prieš tai keiksmais išplūdęs kritinę teisėjų klaidą rungtynių pabaigoje ir FIBA politiką dėl teisėjų parinkimo bei vaizdo pakartojimo sistemos.

VIDEO: Dainius Adomaitis pratrūko: keikėsi ir pliekė FIBA

Paprašytas įvertinti atmestą rinktinės protestą ir trijų arbitrų nušalinimą nuo likusių čempionato kovų, D.Adomaitis nebenorėjo veltis į šią diskusiją: „Nėra čia ką komentuoti.“

Tiesa, D.Adomaitis nustebo, sulaukęs tiek daug palaikymo žinučių po garsiosios spaudos konferencijos.

„Jei atvirai, labai nustebau. Kalbėjau su daug trenerių, kurie ir dalyvauja čempionate, ir kurie dirba rinktinėse, kurių galbūt nėra čia. Tikrai nustebau“, – pridūrė specialistas.

D.Adomaitis viliasi, kad jo žodžiai taps įkvėpimu pokyčiams. Pavyzdžiui, FIBA taisyklėms. Strategas norėtų, kad būtų efektyviau išnaudojama vaizdo pakartojimo sistema, o visai kaip NBA, virš cilindro esančio kamuolio nebūtų galima numušti nuo krepšio.

VIDEO: Įsiutęs D.Adomaitis per spaudos konferenciją daužė stalą ir keikėsi

Paklaustas apie Lietuvos rinktinės pasirodymą, D.Adomaitis teigė, kad komanda žaidė gerą krepšinį.

„Buvo momentų gynyboje, su kuria turėjome problemų ir jos nebuvo naujos. Žaidėjai labai gerai pagavo mūsų sistemos pokyčius. O puolime tikrai buvo gerai, – vertino D.Adomaitis. – Žaidėme gerą krepšinį išskyrus tuos momentus, kai nesužaisdavome į tą silpną vietą, kurią norėdavome atakuoti. Ir su prancūzais buvo atkarpų, kai vienu metu visai pametėme drausmę. Ir JV su Domu žaidimas kartu, kaip skaičiavome, buvo gerai. Išmokome žaisti su tomis persvaromis, kurias turėjome aikštėje. Tai džiugino ir buvo gerai.“

VIDEO: „Rinktinė 2019“: FIBA vagystė, epizodo video, D.Adomaičio žinutė ir reportažas iš Kinijos

Paskutines rungtynes kaip rinktinės vyr. treneris D.Adomaitis sužais pirmadienį 11 val. Lietuvos laiku su Dominikos Respublika.

„Žaidžiame dėl garbės ir dėl fanų. Privalome išeiti susikaupę, padaryti savo darbą. Tai tik dėl garbės ir fanų, kurių labiausiai gaila. Tai yra žmonės, kurie specialiai ėmė atostogas atvažiuoti čia. Kurie taupė visus metus. Visa ta išvyka. Privalome vien dėl jų išeiti ir kautis dėl pergalės, o viską pamiršti už savęs“, – sakė D.Adomaitis.

Strategas teigė, kad galbūt šiame mače gali būti tausojami kai kurie žaidėjai.

D.Adomaičio vadovaujama Lietuvos rinktinė 2017-ųjų Europos čempionate krito aštuntfinalyje, vėliau užtikrintai iškovojo kelialapį į pasaulio čempionatą, bet Kinijoje užbaigė pasirodymą antrajame grupės varžybų etape ir liks 9-16 vietose. LKF prieš čempionatą kėlė tikslą patekti tarp aštuonių stipriausiųjų ir tęsti kovą dėl patekimo į 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes.

VIDEO: Dainius Adomaitis apie FIBA: „This is fucking joke.... This is fucking joke“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius