Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 07

Deividas Sirvydis nereagavo į L.Dončičiaus šnekas: „Įsijungiau savo režimą“

Deividas Sirvydis puikiai įsiliejo į Lietuvos rinktinės žaidimą per rungtynes su Slovėnija ir taikliais metimais padėjo įveikti Lukos Dončičiaus komandą.

Lietuvos krepšininkai vėl šypsosi.

Nuotaikos buvo aptemusios po pralaimėjimo pasaulio čempionato ketvirtfinalyje Serbijai, bet ketvirtadienį laimėtas mačas prieš Slovėniją pakėlė ūpą.

„Matyti, kad visų veiduose atsirado šypsenos, visi vėl mėgavomės krepšiniu, matėte, kaip smagiai judėjo kamuolys, o mes visi džiaugiamės. Tikrai smagu laimėti, bet liko dar vienerios rungtynės“, – sakė Deividas Sirvydis po 100:84 laimėtų rungtynių.

VIDEO: Deividas Sirvydis: aikštelėje pamirštam visas draugystes ir kovojame dėl pergalės

23 metų snaiperis pats daug prisidėjo prie pergalės. Įsitraukęs į žaidimą nuo atsarginių suolo, jis aktyviai puolė atakuoti varžovų krepšį ir greitai atsidarė taškų kraitį.

Per 18 minučių D.Sirvydis pelnė 14 taškų, pataikęs 4 iš 5 dvitaškių, 2 iš 6 tritaškių. Tai produktyviausias 201 cm ūgio vilniečio mačas pasaulio čempionate.

„Smagu, svarbiausia yra pergalė. Asmeninis rezultatas smagu, bet labiau smagu dėl komandos. Visą laiką buvau pasiruošęs, esu pasiruošęs, ne veltui sportuoju visas vasaras. Rezultatas ateina“, – sakė D.Sirvydis, pirmenybėse renkantis po 4,7 taško.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ žaidėjo taškai padėjo atsverti Lietuvos komandai L.Dončičiaus taškus – Slovėnijos superžvaigždė pelnė 29, bet pataikė tik kas trečią metimą (7 iš 21) iš žaidimo.

Trečiajame kėlinyje atrodė, kad daug per rungtynes šnekantis L.Dončičius kažką kalbėjo ir D.Sirvydžiui, bet Lietuvos krepšininkas pernelyg nesiklausė.

„Negirdėjau. Nelabai ir klausausi. Įsijungiu savo režimą ir manęs nebeišmuš jokios kalbos“, – nusijuokė D.Sirvydis.

Jam patiko žaisti rungtynes prieš L.Dončičių – rezultatyviausią šio čempionato krepšininką.

„Smagu matyti jį žaidžiant, smagu ir žaisti prieš jį. Labiausiai stebina ta jo ramybė, – apie Slovėnijos krepšinio 24 metų genijų sakė D.Sirvydis. – Kaip sakote, jis šypsosi, matyti, kad trykšta pozityvumu, reikia imti pavyzdį.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Luka Dončičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Luka Dončičius

Lietuvai tai buvo šeštasis laimėtas mačas per septynerias rungtynes.

„Smagu, gerai. Kol kas turime tik vieną pralaimėjimą, nors jis ir labai skaudus, – paprašytas plačiau nužvelgti visą čempionatą debiutanto akimis, sakė D.Sirvydis. – Apibendrinus – neblogas pasirodymas, svarbiausia, kad visa komanda susijungė, žmonės mato, kad mėgaujamės žaisdami krepšinį, o tada ir jie mėgaujasi žiūrėdami į mus.“

VIDEO: Kazys Maksvytis: komandą motyvavo Saša Dončičiaus frazė pakabinta rūbinėje

Lietuviams liko vienas mačas.

Laimėję pirmą akistatą žaidžiant dėl 5-8 vietų, dabar mūsų šalies krepšininkai šeštadienį žais dėl 5-6 pozicijų su Latvija, kuri ketvirtadienį palaužė Italiją.

Kaimynai kaimynais, bet Lietuvos rinktinės vyrai linkę pabaigti čempionatą gera nata.

„Už aikštės vieni kitus palikome, bet aikštėje pamirštame visas draugystes ir kovosime dėl pergalės“, – žadėjo D.Sirvydis.

VIDEO: Jonas Valančiūnas: nenorim išeit iš čempionato kaip „pasidavėliai“
VIDEO: Rokas Jokubaitis: sužaidėm gerai, dabar į kovą su latviais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius