Tiesiogiai
RINKIMŲ NAKTIS su 15min: Prezidento rinkimai II turas 2024 | Nausėda ar Šimonytė?
2019 08 20

Edgaras Ulanovas apie pasaulio čempionatą: „Neišeiti iš grupės būtų fiasko“

Su krepšinio komentatoriumi Vaidu Čeponiu interviu susėdęs Edgaras Ulanovas pasidalijo mintimis prieš artėjantį pasaulio krepšinio čempionatą.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paprašytas įvardyti, koks rezultatas pasaulio pirmenybėse Lietuvos rinktinei būtų fiasko, E.Ulanovas buvo konkretus: „Fiasko būtų iš grupės neišeiti. Vis tiek mūsų tradicijos yra gilios. Aišku, grupė yra sudėtinga ir bus sunku. Lietuviams sunku žaisti su atletiškomis komandomis. Jeigu įsivelsime į greitą žaidimą, bus sunku. Reikia protingai išnaudoti varžovų klaidas.“

Kauno „Žalgirio“ puolėjas dar nėra žaidęs olimpinėse žaidynėse, todėl iškovotas kelialapis jam reikštų daug: „Patekti į olimpines būtų svajonė, o iškovoti medalį pasaulio čempionate – vyšnaitė ant torto.“

Po kontrolinių rungtynių maratono E.Ulanovas įvardijo pagrindines rinktinės problemas: „Klaidos labiausiai krenta į akis. Norėtųsi mažiau jų daryti. Tačiau visi konkuruoja ir nori gerai pasirodyti. Dėl to sprendimai būna skuboti. Tikėkimės, kad tai natūralu ir pasikeis. Reikia pasigauti savo roles ir neforsuoti įvykių. Beje, buvo rungtynių, kai labai gerai susigynėme.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Komentatorius V.Čeponis klausė, ar žalgirietis nesijaudina dėl savo vietos galutiniame dvyliktuke. Nors ekspertai neabejoja, kad jame E.Ulanovas bus, krepšininkas į klausimą atsakė rimtai.

„Šiemet visai nesijaudinau ir apie tai negalvojau. Galų gale, jeigu ir nepatekčiau, man atrodo, kad neliūdėčiau. Nebe tas amžius. Esu jau subrendęs. Mano karjeroje buvo ir gerų, ir blogų rungtynių. Viskas praeina. Noriu pasimėgauti krepšiniu“, – ramiai kalbėjo E.Ulanovas.

„Galiu sutikti, kad Dainius Adomaitis leidžia daugiau improvizuoti nei Šarūnas Jasikevičius. Improvizavimo daugiau, bet jei visiškai paleisi vadžias, tai vėl bus negerai. Manau, kad tai puikiai suprantame. Smagu jaustis laisviau ir paimprovizuoti“, – apie skirtumus „Žalgiryje“ ir Lietuvos rinktinėje kalbėjo žaidėjas.

Pasaulio čempionato H grupėje Lietuva kovos su Australija, Kanada ir Senegalu.

Iš pradžių grupės favoritėmis buvo laikomos Australijos ir Kanados rinktinės, tačiau iškritus visam būriui NBA žaidėjų, Lietuvos rinktinės akcijos pakilo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius